Τη μάχη για την ζωή έχασε το βράδυ της Τετάρτης 30/12 ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Καρφί» Νίκος Κακαουνάκης
Τις τελευταίες 10 ημέρες ο Νίκος Κακαουνάκης νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ιασώ General».
Δύο ημέρες πριν το θάνατό του η υγεία του είχε παρουσιάσει κάποια βελτίωση, παρά την πολυοργανική ανεπάρκεια που παρουσίαζε και για την οποία δεχόταν μηχανική υποστήριξη.
Γεννηθείς το 1938 στην Πολυρρήνια Κισσάμου Κρήτης, ο Νίκος Κακαουνάκης θα αποφοιτήσει από εκκλησιαστική σχολή και μετά τη γνωριμία του με τον αείμνηστο Χρήστο Λαμπράκη θα εισέλθει στο χώρο της δημοσιογραφίας και θα εργαστεί στην εφημερίδα το "Βήμα". Κάλυπτε το επαρχιακό, το ελεύθερο και το δικαστικό ρεπορτάζ και έγινε προϊστάμενος ελεύθερου ρεπορτάζ όταν το 1978 μεταπήδησε στην εφημερίδα "Τα Νέα", ενώ εργάστηκε και στα περιοδικά Ταχυδρόμος και Αντί.
Ο Νίκος Κακαουνάκης, μαχόμενος δημοσιογράφος, είχε μακρόχρονη ραδιοφωνική θητεία που ξεκίνησε το 1989 από τον ΣΚΑΙ. Η ραδιοφωνική του εκπομπή "Μια στο καρφί και μια στο πέταλο" μεταδιδόταν από τον ΣΚΑΙ επί σειρά ετών και εν συνεχεία από τον Flash.
Τα τελευταία χρόνια είχε ταυτιστεί με την εφημερίδα το "Καρφί", αρχικά στην καθημερινή του έκδοση, και τα τελευταία 6-7 χρόνια με την εβδομαδιαία έκδοσή της. Κατά καιρούς υπήρξε σχολιαστής στα δελτία ειδήσεων τηλεοπτικών καναλιών (Alpha, Skai, Mega) όπου σχολίαζε την πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.
Δήλωση Γιώργου Παπανδρέου
Με δήλωσή του, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους συγγενείς του εκλιπόντος Νίκου Κακαουνάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «χαρισματικό άνθρωπο» που «είχε άποψη και την έλεγε πάντα χωρίς φόβο».
«Ο Νίκος Κακαουνάκης έγραψε τη δική του προσωπική ιστορία στην δημοσιογραφία, στον Τύπο, στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση» αναφέρει στη δήλωση του ο πρωθυπουργός και προσθέτει: «ήταν εκπρόσωπος μιας γενιάς δημοσιογράφων που ταυτίστηκαν με το ρεπορτάζ και την έρευνα. Δεν έπαψε ποτέ να αγωνίζεται για αυτά που πίστευε. Και οι αγώνες του για τη Δημοκρατική Παράταξη τον κατέστησαν προνομιακό συνομιλητή με τους απλούς καθημερινούς συνανθρώπους μας, που επιζητούσαν να ακουστεί η φωνή τους. Αυτό προσπάθησε να πετύχει και με το δημιούργημά του, ``Το Καρφί``, για το οποίο ήταν περήφανος».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου