Του Βασίλη Καυκά, Βοστώνη, ΗΠΑ
Βλέπουμε τις απεγνωσμένες προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση για να ξεφύγει η Ελλάδα από τον οικονομικό μαρασμό και να επανέλθει στα ευρωπαϊκά τραπέζια των διαπραγματεύσεων δυναμικά και όχι σαν το «φτωχό συμπέθερο» και ειλικρινά προσευχόμαστε να το κατορθώσει γιατί πονάμε αυτό το τόπο και τον πονάμε ίσως περισσότερο από αρκετούς που έχουν το προνόμιο να ζούνε στην Ελλάδα.
Εμείς οι Έλληνες που βρισκόμαστε στο εξωτερικό παρακολουθούμε τα νέα καθημερινά όπως μας τα λένε, όποιοι μας τα λένε και για όποια «συμφέροντα» αντιπροσωπεύουν αυτοί-ες που μας τα λένε ή τα γράφουν και προσπαθούμε να σχηματίζουμε τη δική μας γνώμη. Αντικειμενικά και χωρίς την παραμικρή εμπάθεια ή συμφέρον. Μας ενδιαφέρει η Γενέτειρα να πηγαίνει μπροστά σε όλους τους τομείς.
Θα πρέπει όμως και οι Έλληνες της Ελλάδας να ενδιαφερθούν περισσότερο για τον τόπο. Ότι και να κάνει η κυβέρνηση, το κράτος, για να γίνει ανάκαμψη στην οικονομία δεν φτάνει εάν δεν συμβάλουν όλοι οι φορείς και οι Έλληνες.
Στο άρθρο της Ελευθεροτυπίας του Κώστα Μοσχονά (Παρασκευή 8, Ιανουαρίου, 2010) βλέπουμε ότι η Ελλάδα έχει τον χαμηλότερο δείκτη οικονομικού κλίματος στην ευρωζώνη και σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνει η μηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά για την Ελλάδα των 16 χωρών της Ευρώπης αλλά ούτε και για την Ελλάδα των 27 χωρών της Ευρώπης
Από τη βιομηχανία όπου βλέπουμε αρνητικό αριθμό προόδου, το λιανικό εμπόριο όπου βλέπουμε αρνητικό αριθμό προόδου μέχρι τα γεωργικά προϊόντα όπου και εδώ βλέπουμε αρνητικό βαθμό προόδου. Το παραεμπόριο, το εύκολο χρήμα οι εύκολες και πρόωρες συντάξεις, η σπατάλη γενικά και η σπατάλη του δημοσίου χρήματος, η αρνητική εικόνα στο ισοζύγιο ως αναφορά αυτά που εισάγουν με αυτά που εξάγουν, η ακριβότερη αγορά πρώτων υλών από το εξωτερικό και η αύξηση της τιμής του πετρελαίου με την παγκόσμια οικονομική κρίση και την εισαγωγή λιγότερου συναλλάγματος στην Ελλάδα φέρνουν την Ελλάδα μας στο χείλος της χρεωκοπίας.
Τα λέει αυτά η σημερινή κυβέρνηση και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, όπως τα έλεγε και η προηγούμενη. Αλλά και τι με αυτό; Εάν ο λαός δεν καταλάβει ότι πρέπει να αναλάβει και αυτός τις ευθύνες του γιατί το να είσαι ελεύθερος και να ευημερείς έχει χάρες αλλά έχει και ευθύνες. Είναι καιρός να σταματήσει ο οχαδερφισμός και το «φταίει το κράτος». Γιατί στην πραγματικότητα ο Έλληνας ψηφοφόρος είναι αυτός που έχει τη δύναμη και συμβάλλει με την ψήφο του για να φύγει ή να έρθει μία κυβέρνηση.
Λένε, ότι φταίει η Ευρώπη και το Ευρώ.
Μπορεί να είναι έτσι, αλλά από την άλλη μεριά εάν η Ελλάδα δεν ήταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση που θα ήταν; Οπωσδήποτε πρέπει το κράτος, η κυβέρνηση να βάλει «καλούπια» εξυγίανσης της οικονομίας και θα πρέπει αυτό να γίνει γρήγορα γιατί αλλιώς δεν του μένει παρά να ξεπουλήσει ξερονήσια και νησιά, λιμάνια, τράπεζες, ΟΤΕ, ΔΕΗ, τους δρόμους (βλέπε διόδια) ακόμα και αυτούς τους αρχαιολογικούς χώρους! Λοιπόν τι πρέπει να γίνει για να το καταλάβουμε; Μήπως πρέπει να βγάλουν στο σφυρί την Ακρόπολη; Γι αυτό ας αναλάβει ο κάθε πολιτικός, ο κάθε αρμόδιος τις ευθύνες του και ο λαός να συμβάλλει θετικά για την καλυτέρευση της χώρας. Υπάρχει ακόμα καιρός.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου