Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Το "νομοσχέδιο της πλάκας"

Όλοι τους είναι εναντίον της απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας σε όσους δεν είναι ελληνικής καταγωγής και δεν έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα.

Γράψαμε τις προάλλες για το¨"νομοσχέδιο της πλάκας".  Το Νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με το οποίο θα παίρνουν την Ελληνική υπηκοότητα όσοι αλλοδαποί διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στη χώρα τουλάχιστον για πέντε χρόνια, καθώς και τα παιδιά των οποίων γεννιούνται στην Ελλάδα ή φοιτούν τουλάχιστον τρία χρόνια σε Ελληνικό σχολείο, από ότι φαίνεται διχάζει Έλληνες και Αλλοδαπούς... Η συγκεκριμένη νομοθετική τροποποίηση θα δίνει τη δυνατότητα παροχής εκλογικού δικαιώματος στους μετανάστες που κατοικούν μόνιμα στη χώρα , αλλά και τη δυνατότητα να θέτουν υποψηφιότητα στις Δημοτικές εκλογές.Οι αντιδράσεις δεν έχουν να κάνουν τόσο με το γεγονός της απόκτησης των εκλογικών δικαιωμάτων των αλλοδαπών, καθώς αν τηρούν τις νόμιμες διατάξεις της χώρας εμμέσως το αξίζουν, έχουν να κάνουν με το «εκλέγεσθαι» καθώς οι τύχες μιας Ελληνικής περιοχής σε αλλοδαπά χέρια, πάει κάπως πολύ, αλλά κι από την άλλη εκλέγειν και εκλέγεσθαι δύσκολα «χωρίζουν».

Τι αναφέρουν οι Έλληνες
Ο Σπύρος Ζαμπάνιας, ιδιοκτήτης μανάβικου αναφέρει «ήμουν και είμαι υπέρ της μετανάστευσης, με συγκεκριμένους όρους πάντα. Όπως τη δεκαετία του 1970, όπου πολλοί Έλληνες μετανάστευαν προς τα Αραβικά κράτη, όπου με την είσοδο τους στη χώρα είχαν ήδη εξασφαλισμένη κατοικία, εργασία και σύμβαση όπου αναγραφόταν η ημερομηνία λήξης της εργασιακής τους σύμβασης στη χώρα. Κάτι τέτοιο δεν εφαρμόζεται στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα όσο περνούν τα χρόνια ο πληθυσμός των αλλοδαπών να αποκτά μεγάλες διαστάσεις, και έτσι όπως πάει σε λίγο θα είναι περισσότεροι από εμάς τους Έλληνες. Το δικαίωμα του εκλογικού ψήφου μπορούν να το έχουν εφόσον τηρούν τους νόμους της χώρας μας. Για το θέμα της υποψηφιότητας είναι κάπως τραβηγμένο, αλλά από τη στιγμή που αποκτήσει το δικαίωμα ψήφου, έχει ταυτόχρονα και το δικαίωμα της υποψηφιότητας...». «Από τη στιγμή που είναι νόμιμοι στη χώρα μας, θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, εξάλλου και οι Έλληνες του εξωτερικού είχαν ανάλογη δυνατότητα», υπογράμμισε ο συνταξιούχος Θεόδωρος Κουβάτσης.Ο Σωτήρης Ράττας, ιδιοκτήτης φούρνου τόνισε «η είσοδος των αλλοδαπών στη χώρα μας ξεκίνησε αρχικά ως μορφή φιλοξενίας, στην πορεία μόνιμης εγκατάστασης, ε τώρα δεν πάει πολύ να μας εξουσιάζουν κιόλας... Διαφωνώ κάθετα με το να αποκτήσουν δικαίωμα υποψηφιότητας στις δημοτικές εκλογές. Στο δικαίωμα της ψηφοφορίας συμφωνώ απόλυτα εφόσον θεωρούνται νομοταγείς πολίτες αυτής της χώρας».
Πηγή: Από το άρθρο της "ΠΡΩΤΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου