Α. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ
Τη διαφωνία του με τον τρόπο συγκρότησης των εξεταστικών επιτροπών αλλά και με τη μεθοδολογία της κυβέρνησης στη συζήτηση κρίσιμων νομοσχεδίων όπως ο «Καλλικράτης» εξέφρασε χθες στη Βουλή ο Απόστολος Κακλαμάνης, λάβρος προς όλες τις κατευθύνσεις.
Μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας (στην οποία συζητήθηκαν χθες οι προτάσεις Καστανίδη για την αυστηροποίηση του νόμου για το «πόθεν έσχες») διαπίστωσε πως η Βουλή έχει γίνει «πτυελοδοχείο», αναφέρθηκε σε «άθλια υποκείμενα» εξαιτίας των οποίων απαξιώνεται το πολιτικό σύστημα και μίλησε για συναδέλφους του «καθάρματα» που αλλοιώνουν την εικόνα του κοινοβουλευτισμού. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, διαφωνώντας με την έκδοση διαφορετικών πορισμάτων από την εξεταστική για το Βατοπέδι, πρότεινε να μετέχουν οι βουλευτές στις επιτροπές με κλήρωση. «Είναι ντροπή να διαβάζουμε στον Τύπο ότι συνεδριάζουν τα κόμματα για να αποφασίσουν τι θέση θα πάρουν οι βουλευτές τους που είναι μέλη στην επιτροπή. Γι' αυτό δεν υπάρχει κοινό πόρισμα. Διότι θέλει το κάθε κόμμα να φαίνεται ότι κάπου διαφωνεί».
Αναφέροντας τους προβληματισμούς του στις αλλαγές που προωθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης για τον έλεγχο του «πόθεν έσχες», ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε πως ελπίζει «η κυβέρνηση να περιορίσει κάπως τη βεβαιότητά της πως ό,τι προτείνει είναι και το απολύτως σωστό», ενώ για την τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών είπε: «Τι σημαίνει να καταργηθεί ο νόμος, αν δεν υπάρξει παραπομπή έχει νόημα ο νόμος;». Συνεχίζοντας την κριτική του, σχολίασε τη διαδικασία για το σχέδιο νόμου του «Καλλικράτη» -κάθε άρθρο συζητήθηκε σε πέντε λεπτά, είπε- και επέρριψε ευθύνες σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση λέγοντας, «πρέπει να λειτουργούμε ως Κοινοβούλιο». Αναφέρθηκε, τέλος, σε «μαύρο χρήμα» κατά την προεκλογική περίοδο, υποστηρίζοντας πως περιμένει επτά μήνες από τον υπουργό Οικονομικών να τον ενημερώσει για τη λειτουργία νυχτερινών κέντρων, επιχειρήσεων δημοσίων σχέσεων και εκτύπωσης προεκλογικού υλικού, ενώ επανέφερε ως προτεραιότητα την εξέταση της υπόθεσης των υποκλοπών, λέγοντας: «Εάν σήμερα στην Ελλάδα τα τηλέφωνα του καθενός μπορούν να παρακολουθούνται, ποιος κλέβει και ποιος δεν κλέβει για εμένα έρχεται δεύτερο».
Πηγή: Ελευθεροτυπία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου