Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Ο Δρ. Αντ. Παπαδόπουλος νέος ύπατος πρόεδρος της Παμμακεδονικής

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Νέος ύπατος πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης ΗΠΑ εκλέχτηκε ο μέχρι τώρα αντιπρόεδρος της οργάνωσης, ιατρός Αντώνιος Παπαδόπουλος, κατά το 64ο Συνέδριο, οι εργασίες του οποίου έληξαν την Κυριακή στο Σικάγο. Ο κ. Παπαδόπουλος αντικατέστησε στην προεδρία την Νίνα Γκατζούλη, πανεπιστημιακή καθηγήτρια από τη Βοστώνη.

Για τις άλλες θέσεις στην Εκτελεστική Επιτροπή εκλέχτηκαν οι: Δρ. Παναγιώτης Μπαλτατζής, ύπατος αντιπρόεδρος, Ευστάθιος Πηλείδης, πρόεδρος Νεολαίας, Δημήτριος Χατζής, ύπατος γραμματέας και Κωνσταντίνος Χατζηστεφανίδης, ύπατος ταμίας. Νομικοί σύμβουλοι είναι οι: Θεόδωρος Βασιλάκης και Δημήτριος Ιωαννίδης.

Συνοψίζοντας στον «Εθνικό Κήρυκα» τις κύριες θέσεις τις οποίες υποστηρίζει και για τις οποίες θα εργαστεί, ο νέος πρόεδρος δήλωσε: «Δεν πρέπει, επ’ ουδενί λόγω, να υπογράψει τίποτε η Ελλάδα, χωρίς αλλαγή του συνταγματικού ονόματος. Επίσης, μέσα στην τελική συμφωνία πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι η μακεδονική ταυτότητα ανήκει στον Ελληνισμό. Είναι πολιτιστική και ιστορική ταυτότητα του Ελληνισμού. Επ’ ουδενί δε λόγω δεν πρέπει να αποδεχτούμε την έννοια του μακεδονικού έθνους και της μακεδονικής γλώσσας».

Ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε ανησυχία ότι η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται την τελική ονομασία του κράτους των Σκοπίων, χωρίς να διαπραγματεύεται και να διευκρινίζει ποια πρέπει να είναι η ονομασία του έθνους και της γλώσσας. Αυτό, πρόσθεσε, θα συνεχίσει τον αλυτρωτισμό του κράτους των Σκοπίων.

Εξάλλου, η απελθούσα πρόεδρος της Παμμακεδονικής, κ. Γκατζούλη, κατά την ομιλία της στο συνέδριο, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την ανησυχία της των μελών της οργάνωσης και, γενικά, της Ομογένειας, ότι «δεν πρέπει να διαπραγματευτούμε σοβαρά εθνικά ζητήματα εν μέσω οικονομικής κρίσης, γιατί βρισκόμαστε σε αδύναμη θέση και αυτό το μήνυμα πρέπει να μεταφερθεί στο Κέντρο».

Η κ. Γκατζούλη παραμένει πρόεδρος της Επιτροπής Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου.

Παρόμοια θέση με της κ. Γκατζούλη εξέφρασε και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, που ήταν και ο κύριος ομιλητής κατά το επίσημο γεύμα του Συνεδρίου, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να γίνονται διαπραγματεύσεις σε θέματα εθνικής υφής, τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται σε αδύναμη θέση, λόγω της οικονομικής κρίσης. Ο ίδιος υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο της Παμμακεδονικής.

Κατά το ακαδημαϊκό πάνελ στο Συνέδριο, έκαναν εισηγήσεις οι: Δρ. Τεντ Κάρπεντερ από το Ινστιτούτο CATO, δρ. Χρήστος Καράτζιος και Μάρκος Α. Τέμπλαρ, εμπειρογνώμονες για τα Βαλκάνια και τα προβλήματα που πηγάζουν από την περιοχή αυτή.

Ο Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ιάκωβος, που απηύθυνε χαιρετισμό, εξέφρασε τη συμπαράστασή του προς την Παμμακεδονική.

Μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν το Συνέδριο ο γενικός πρόξενος στο Σικάγο, Αναστάσιος Πέτροβας, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και τώρα Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας δρ. Παναγιώτης Σκανδαλάκης, ο Νομάρχης Πιερίας και πρόεδρος της Ελληνικής Γραμματείας του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου, Γεώργιος Παπαστεργίου, ο Ελληνοαμερικανός γερουσιαστής της πολιτείας του Ροντ Αϊλαντ, Λεωνίδας Ραπτάκης, η γραμματέας του Παγκοσμίου ΣΑΕ , δρ. Ολγα Σαραντοπούλου, ο Συντονιστής του ΣΑΕ των ΗΠΑ, Θεόδωρος Σπυρόπουλος και ο πρώην Συντονιστής, Χρήστος Τομαράς. Παραβρέθηκε, επίσης, ο πρόεδρος του οργανισμού «Παιδεία», δρ. Ηλίας Τομάζος.

Σε ψήφισμα του Συνεδρίου για το Μακεδονικό, τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι η Παμμακεδονική ποτέ δεν θα δεχτεί για τη χώρα της ΠΓΔΜ οποιαδήποτε ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία, ή παράγωγά του, ότι ζητά από την ελληνική κυβέρνηση, την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας, την κυβέρνηση των ΗΠΑ και την υπόλοιπη διεθνή κοινότητα, όπως η τελική ονομασία του κρατιδίου της ΠΓΔΜ ξεχωρίζει με ακρίβεια τους κατοίκους αυτής της χώρας «από εμάς τους Μακεδόνες», ότι η ονομασία Μακεδονία είναι αναμφίβολα ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας, η δε ιστορία της Μακεδονίας και, ειδικά η ονομασία της, δεν είναι διαπραγματεύσιμα και ως πατρική κληρονομιά δεν δύναται να παραχωρηθούν σε τρίτους και ότι η μόνιμη ονομασία της χώρας της Π.Γ.Δ.Μ οφείλει να εκφράζει την πολυεθνική της σύσταση η οποία θα επιτρέψει σε όλους του κατοίκους της να συνυπάρχουν ειρηνικά. Αναφορές γίνονται επίσης, στα ανθρώπινα δικαιώματα ατόμων ελληνικής καταγωγής στην Π.Γ.Δ.Μ. όπως και στην Αλβανία, στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος εάν η συμφωνημένη ονομασία συμπεριλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» ή τα παράγωγά του, και στις προϋποθέσεις για την ένταξη στην Ε.Ε.

Με άλλο ψήφισμα, ζητείται από την ελληνική Βουλή η έγκριση ψηφίσματος που θα δηλώνει ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει ως Μακεδονική ταυτότητα την ταυτότητα του Ελληνισμού της Μακεδονίας, δεν αποδέχεται δε οποιαδήποτε έννοια «Μακεδονικής» εθνολογικής ταυτότητας και «Μακεδονικής» γλώσσας.

Σε διακήρυξη, εξάλλου, του Συνεδρίου αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι απαιτείται να παύσει εντελώς η προπαγάνδα για αλυτρωτισμό, ότι δεν θα γίνει ποτέ δεκτή οποιαδήποτε Εκκλησία που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγό του και ότι εκφράζεται διαφωνία με τη χρήση του όρου «Δημοκρατία της Μακεδονίας» σε οποιοδήποτε έγγραφο από ελληνικές επιχειρήσεις. Με αναφορές, επίσης, στην Τουρκία, τονίζεται ότι η Αγκυρα πρέπει να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, να αποσύρει τα κατοχικά στρατεύματα και τους παράνομους εποίκους και να επιστρέψει τις περιουσίες στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους. Αναφορές γίνονται επίσης στο θέμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης, τους Ελληνες της Κωνσταντινούπολης, την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων, τις τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού χώρου, την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα και άλλα θέματα.

Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ Νέας Υόρκης, Του Σταύρου Μαρμαρινού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου