Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Ελληνο-Αμερικάνικο Σχολείο του Lowell

Σχολείο δεν είναι το κτίριο αλλά η μάθηση

Οι μαθητές του πρωτεύουν στα Πανεπιστήμια


Δευτέρα, 02 Αυγούστου, 2010
Το πρώτο ελληνοαμερικάνικο Σχολείο στις ΗΠΑ (ιδρύθηκε το 1904) και το μοναδικό στην περιοχή της Νέας Αγγλίας (Βοστώνη)
Έγραψα την περασμένη εβδομάδα για το ημερήσιο Ελληνο-αμερικάνικο Σχολείο που βρίσκεται στο Lowell. Βρέθηκα στο Λαϊκό Πανηγύρι γνωστό σαν Falk Festival της πόλης το τελευταίο Σάββατο του Ιουλίου όπου σε ένα από τα εκατοντάδες περίπτερα που είχαν στηθεί από διάφορες εθνικότητες και επιχειρηματίες ήταν και αυτό το περίπτερο του Συλλόγου Γονέων των μαθητών του Ελληνο-Αμερικάνικου Σχολείου.
Θυμήθηκα τόσα πολλά για την "κυψέλη" μάθησης της Ελληνικής Γλώσσας, της Ορθόδοξης Πίστης, της Ελληνικής Ιστορίας και γενικά τη μάθηση της Ελληνικής κουλτούρας. Βρέθηκα για αρκετά χρόνια (13 συνολικά) να είμαι ένας από τους εργάτες της πρώτης γραμμής για το Ελληνικό Σχολείο. Δεν σημαίνει ότι αφού τελείωσαν τα παιδιά μας ότι ξεχάσαμε το σχολείο. Για τον απλούστατο λόγο, δεν χρησιμοποιήσαμε το σχολείο όταν το χρειαστήκαμε αλλά πάντα είμαστε κοντά του γιατί πρέπει όλοι μας να αγκαλιάζουμε και να προωθούμε κυψέλες σαν και αυτή. Κι ας είναι ξεχασμένο από τους ιθύνοντες της Αρχιεπισκοπής και του επίσημου Ελληνικού κράτους που έπρεπε να συντηρούν ουσιαστικά αυτό και άλλα παρόμοια σχολεία.
Όταν είναι η ώρα της φωτογραφίας και της καταγραφής στα «κιτάπια» τους μόνο τότε ενδιαφέρονται.

Χθες έτσι όπως διάβαζα την τοπική εφημερίδα Lowell Sun της πόλης του Lowell βλέπω κάτι που με έκανε να αισθανθώ υπερήφανος για το Ελληνο-Αμερικάνικο Σχολείο. Στη σελίδα Β4 ήταν ο κατάλογος των αριστούχων μαθητών στο Πανεπιστήμιο το University of Massachusetts του τελευταίου εξαμήνου (semester). Ανάμεσα σε άλλα ονόματα είναι και οι ακόλουθοι φοιτητές και φοιτήτριες που είναι απόφοιτοι του Ελληνο-Αμερικάνικου Σχολείου:

Nicholas Alexandropoulos, Anastasias Anganes, Charles Anganes, Alexander Antonakos, Dimitrios Booras, Jonathan David Garabedian, Leslie Frances Garabedian, Katina Gianopoulos, Katerina Eleni Kafkas, Lucas Kyriazidis, Natalie Kyriazidis, George Maniatis, Jessica Marie Natsios, Anthe Panagopoulos. Nicholas Tamvaklis, Peter Evan Trearchis, Stacy Tsiklis, Sotirios Tsingos.

Εάν αναλογιστούμε ότι ο αριθμός που αποφοιτούν από το ημερήσιο Ελληνο-Αμερικάνικο Σχολείο είναι κάτα μέσο όρος 10-11 μαθητές το χρόνο και ότι αρκετοί από τους απόφοιτους πηγαίνουν και σε άλλα πανεπιστήμια δεν κινδυνεύουμε να πούμε ότι σχεδόν όλα τα παιδιά που αποφοιτούν από το Ελληνο-Αμερικάνικο Σχολείο του Lowell είναι αριστούχοι στα Πανεπιστήμια.   Και αυτό δεν είναι καθόλου μα καθόλου τραβηγμένο εάν αναλογιστούμε ότι κοντά στα 95% των αποφοιτησάντων από το Ελληνο-Αμερικάνικο σχολείο έχουν αποφοιτήσει και από Πανεπιστήμια και είναι επιφανείς γιατροί, δικηγόροι, δάσκαλοι και καθηγητές αλλά και ικανοί επιχειρηματίες.

Συγχαρητήρια στους φοιτητές και φοιτήτριες για την βράβευσή τους “dean’s list”.   Συγχαρητήρια στους γονείς αλλά και στις δασκάλες και δασκάλους, τους ακούραστους αυτούς ανθρώπους που με μισθό πείνας παράγουν τεράστιο έργο. Είναι τρανό παράδειγμα προς μίμηση. 
Επισκευθήτε το Ελληνο-Αμερικάνικο Σχολείο, πηγαίνετε τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας στο σχολείο που είναι ισάξιο των Αμερικανικών Σχολείων και ανεγνωρισμένο από το Ελληνικό Κράτος.

Και εις ανώτερα

Βασίλης Καυκάς, Βοστώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου