Σάββατο, 6 Νοεμβρίου, 2010
Μεγάλη απογοήτευση του εκλογικού σώματος από τη σημερινή πολιτική κατάσταση που έχει οδηγήσει σε αδιέξοδα την κοινωνία, καταγράφει σε χθεσινή δημοσκόπηση της ALCO. Ένας στους τέσσερις Έλληνες -λέει- γυρίζει οριστικά την πλάτη στο πολιτικό σύστημα.
Γιατί; Και μάλιστα όταν δεν έχει έρθει ακόμα ο χειμώνας με το πετρέλαιο θέρμανσης σε διπλάσια τιμή, τη ΔΕΗ με τιμολόγιο αυξημένο κατά 50%, τα μαγαζιά να κλείνουν σωρηδόν, τους Έλληνες να πέφτουν σε ανεργία χωρίς ελπίδα και όλους τους διακεκριμένους ξένους αναλυτές να βλέπουν το χειρότερο να έρχεται και μέχρι να έρθει να παρατείνεται η παρουσία του ΔΝΤ και οι υπερεξουσίες του εγκληματικού μνημονίου, που όπως αποκαλυπτικά είχε προαναγγείλει ο Θ. Πάγκαλος είναι οι όροι που τους βάζουν πάντοτε οι δανειστές και όχι οι δανειζόμενοι.
Την Άνοιξη του 2011, πόσοι Έλληνες θα έχουν καταλάβει ότι με τη σημερινή διαχείριση της κρίσης η Ελλάδα βουλιάζει αντί να αλλάξει; Το να θρηνείς μετά από μια καταστροφή είναι συνηθισμένο αλλά πάντοτε αδιέξοδο.
Μήπως έχουμε υποχρέωση να κάνουμε κάτι σαν πολίτες για να μη καεί το σπίτι μας και μετά κλαίμε στα αποκαΐδια και κοιτάμε γύρω για υπεύθυνους;
Τι μάθαμε μέχρι σήμερα για τους παλιούς ένδοξους υπερυπουργούς, που οι διάδοχοί τους παρουσιάζουν σαν κλέφτες για να μη κοιτάζουμε το σήμερα; «Μέχρι σήμερα ούτε μία ενδοκομματική επιτροπή συγκροτήθηκε για να ερευνήσει το γεγονός, που ασφαλώς δεν ήταν μοναδικό» σημειώνει στο τετρασέλιδο υπόμνημά του ο Θ. Τσουκάτος, αναφερόμενος στο μαύρο χρήμα που εισέρεε σε κομματικά ταμεία και σίγουρα στο ΠΑΣΟΚ του 2000, και όχι μόνο τότε.
Την ίδια ώρα, σοσιαλιστές διακεκριμένοι οικονομολόγοι δηλώνουν: «Τα μέτρα σκληρής λιτότητας που εφαρμόζονται σήμερα θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε μια βαθύτατη ύφεση, αν όχι κρίση διαρκείας. Και αυτό δεν θα βοηθήσει καν στην εξισορρόπηση του κρατικού προϋπολογισμού, εφόσον τα φορολογικά έσοδα σταματήσουν» (καθηγητής Γκούσταβ Χορν).
«Η Ελλάδα πωλείται σε ξένους επενδυτές» έγραψε η Γαλλική «Le Figaro». Η Ελλάδα υποχώρησε στην 83η θέση του Παγκόσμιου Δείκτη Ανταγωνιστικότητας του World Economic Forum (WEF) το 2010 μεταξύ 139 χωρών, από την 71η θέση το 2009, σύμφωνα με την έκθεση World Economic Report που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Κίνα. Χρειάζεται να μάθουμε και άλλα για να ξυπνήσουμε έγκαιρα;
Κ. Σ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου