Σύσσωμο το Ελληνο-Αμερικάνικο Σχολείο της Αγίας Τριάδος με 168 μαθητές και μαθήτριες με τις εθνικές ενδυμασίες έδινε ιδιαίτερο χρώμα ενώ μπροστά η φιλαρμονική του Λυκείου της πόλεως παιάνιζε ελληνικά εθνικά εμβατήρια.
Έγιναν δύο στάσεις η πρώτη στο μνημείο των πεσόντων Ελληνο-Αμερικανών στους πολέμους της μεγάλης αυτής χώρας όπου έγινε κατάθεση στεφάνου από τις μητέρες των πεσόντων και η άλλη στάση έγινε στο ηρώο των Πρωτοπόρων Μεταναστών όπου και εδώ έγινε κατάθεση στεφάνου.
Μετά η παρέλαση τερμάτισε στο Δημαρχείο της πόλης όπου υψώθηκε η γαλανόλευκη σημαία και θα κυματίζει για μία εβδομάδα. Είναι η εβδομάδα του Ελληνισμού.
Ο Δήμαρχος της πόλης κ. James Milenazzo στην διακήρυξη που έδωσε στον Πρόεδρο του Συνδέσμου των Ελληνικών Κοινοτήτων αναφέρθηκε στη θετική προσφορά του Ελληνισμού του Lowell στην πορεία της πόλης. Να σημειώσουμε ότι στο παρελθόν έχουν εκλεγεί τρεις Δήμαρχοι ελληνικής καταγωγής με τελευταίο τον Αναστάσιο Πούλιο ο οποίος απεβίωσε πριν μερικούς μήνες. Στην πρώτη βιομηχανική πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών ο Ελληνισμός ήταν από τα μεγαλύτερα κομμάτια του ψηφιδωτού των εθνικοτήτων αφού σε συνόλου 90,000 κατοίκων οι 25,000 ήσαν Έλληνες.
Μετά άλλοι αξιωματούχοι πήραν το λόγο με πρώτη την Ομοσπονδιακή Βουλευτή Nicole Tsongas (Congresswoman) και σύζυγο του αείμνηστου Γερουσιαστή Πώλ Τσόνγκα που ήταν υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ. Ακολούθησαν και άλλοι αλλά την παράσταση την έκλεψε ο νέος Σερίφης της επαρχίας Middlesex ο οποίος είναι Αρμενικής καταγωγής έκανε αναφορά στην ιστορία και είπε τα πράγματα με το όνομα τους ότι οι Έλληνες και οι Αρμένιοι υπέφεραν από τους Τούρκους, ότι η Ελληνική Επανάσταση έγινε εναντίον των Τούρκων και ότι οι Τούρκοι έκαναν την Γενοκτονία των Αρμενίων. Κάτι που επιμελώς οι άλλοι ομιλητές το επισκίασαν και είπαν μόνο για Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων μίλησε για το Lowell, την Ελληνική Επανάσταση και προσκάλεσε τον κόσμο να δώσει το παρόν στην παρέλαση της Βοστώνης στις 10 Απριλίου.
Παρ’ ότι η θερμοκρασία ήταν μηδέν βαθμούς Κελσίου η παρουσία και συμμετοχή του κόσμου ήταν δυναμική παρ’ ότι η 25η Μαρτίου φέτος ήταν ημέρα εργάσιμη.
To ζεύγος Δημήτρη και Δέσποινα Ματθαίου από το Lowell, Massachusetts
και ο κύριος Μιχάλης Γιαννούλης αποτην Nashua New Hampshire
έξω από το Δημαρχείο του Lowell κατα την διάρκεια της γιορτής για την 2΄5η Μαρτίου, 1821.
Στο βάθος ο ιστός που ανψώθει η Ελληνική Σημαία.
Συντονιστής της φετινής παρέλασης ήταν ο κ. Γεώργιος Ζαχαρούλης.
Μετά την παρέλαση τα ελληνικά εστιατόρια και καταστήματα γέμισαν Έλληνες.
Συγχαρητήρια, και του Χρόνου.
Η Σύνταξη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου