Σάββατο, 2 Απριλίου, 2011
«Σε κάθε περίπτωση, τόσο η υπόθεση των υποβρυχίων, αλλά και όποια άλλη έλθει στην Βουλή, θα ερευνηθεί, γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν θα σταματά να ρίχνει φως σε όλα». Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός στην επισήμανση- ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη για το θέμα των σκανδάλων. «Πρέπει να ξεκαθαρίσετε, τι θα γίνει με το θέμα των υποβρυχίων, όταν το εισαγγελικό έγγραφο ζητεί την παραπομπή της μισής κυβέρνησής σας και του τότε ΚΥΣΕΑ, του οποίου κι εσείς ήσασταν μέλος», είπε ο κ. Καρατζαφέρης, επισημαίνοντας ότι «ο λαός φωνάζει, κι εμείς πρέπει να δούμε την πραγματικότητα».
Ταυτόχρονα ο κ. Καρατζαφέρης άφησε σοβαρή αιχμή για τον σημερινό εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και για νυκτερινή του επίσκεψη στο σπίτι υπουργού:
«Πιστέψαμε ότι το πνεύμα Σανιδά έχει εκλείψει», είπε ο κ. Καρατζαφέρης, συμπληρώνοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να πλανάται έντονη φημολογία για πρώην υπουργό με καταθέσεις 178εκ ευρώ και να μην έχει ενημερωθεί η Βουλή».
«Εμείς οι ίδιοι ξεκινήσαμε την έρευνα και δεν έχουμε ευθύνη, αν υπάρχουν παραγραφές για όσα συνέβησαν την περασμένη πενταετία, αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση. Θα υπάρξει φως και για τα υποβρύχια, αλλά και για ότι μας στείλει η Δικαιοσύνη» ήταν η απάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης.
Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα προς τη Δικαιοσύνη «να μην ανέχεται την οποιαδήποτε διαφθορά ή εγκληματική πράξη, από όσο ψηλά κι αν προέρχεται κι ότι τόσο ο πολιτικός κόσμος, όσο και ο λαός αναμένει να κάνουν οι δικαστές σωστά τη δουλειά τους»
Παπανδρέου: Δεν θέλουμε να θίξουμε μισθούς και συντάξεις .
«Δεν έχουμε κανέναν φόβο και θα πηγαίνουμε κοντά στον ελληνικό λαό. Είναι καθήκον και υποχρέωσή μας να είμαστε κοντά του», τόνισε στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, καλώντας ταυτόχρονα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να μην υπεκφεύγει από τις ευθύνες του, αλλά να συμμετάσχει στη συζήτηση για ένα μεσοπρόθεσμό πρόγραμμα για την οικονομία της χώρας.
Επιπλέον, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για ανεύθυνη στάση, τόνισε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να σχεδιάσει την σωτηρία και το μέλλον της χώρας, να προστατεύσει, να αξιοποιήσει και να αναδείξει τη δημόσια περιουσία, και πρόσθεσε με έμφαση: «Δεν θέλουμε να θίξουμε μισθούς και συντάξεις».
Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας, υποστήριξε ότι «είναι μία σκληρή νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση, ο πολιτικός χρόνος της οποίας έχει εκπνεύσει, είναι φοβισμένη και φοβάται να κατέβει στον ελληνικό λαό».
«Ο πολιτικός χρόνος παρά λίγο να εκπνεύσει για τη χώρα, γιατί ήταν πολύ κοντά, όταν αναλάβαμε, και το αποφύγαμε με τις αποφάσεις μας και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Καμία κυβέρνηση δεν ήθελε να αναλάβει σε αυτή την κρίση, πόσο μάλλον μία σοσιαλιστική κυβέρνηση που αναγκάζεται να παίρνει σκληρά μέτρα για να σωθεί η χώρα. Εμείς αναλάβαμε τις ευθύνες μας. Εσείς κρύβεστε πίσω από χαρακτηρισμούς», αντέτεινε ο πρωθυπουργός και τόνισε πως «πίσω πλέον από κάθε υπογραφή υπάρχει διαφάνεια».
«Δεν έχουμε κανένα φόβο, και θα πηγαίνουμε κοντά στον ελληνικό λαό. Είναι καθήκον και υποχρέωση μας να είμαστε κοντά του», τόνισε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου καλώντας ταυτόχρονα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να μην υπεκφεύγει από τις ευθύνες του αλλά να συμμετάσχει στη συζήτηση για ένα μεσοπρόθεσμό πρόγραμμα για την οικονομία της χώρας.
Ακόμα, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για ανεύθυνη στάση, τόνισε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να σχεδιάσει τη σωτηρία και το μέλλον της χώρας, να προστατεύσει, να αξιοποιήσει και να αναδείξει την δημόσια περιούσια, ενώ, πρόσθεσε με έμφαση, ότι «δεν θέλουμε να θίξουμε μισθούς και συντάξεις».
Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας, υποστήριξε ότι «είναι μια σκληρή νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση, ο πολιτικός χρόνος της οποίας έχει εκπνεύσει, είναι φοβισμένη και φοβάται να κατέβει στον ελληνικό λαό».
«Το ζήτημα είναι να μην εκπνεύσει και ο πραγματικός χρόνος της χώρας από την πορεία της χρεοκοπίας που έχετε χαράξει», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.
«Ο πολιτικός χρόνος παρά λίγο να εκπνεύσει για την χώρα, γιατί ήταν πολύ κοντά όταν αναλάβαμε και το αποφύγαμε με τις αποφάσεις μας και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Καμία κυβέρνηση δεν ήθελε να αναλάβει σε αυτή τη κρίση, πόσο μάλλον μια σοσιαλιστική κυβέρνηση που αναγκάζεται να παίρνει σκληρά μέτρα για να σωθεί η χώρα. Εμείς αναλάβαμε τις ευθύνες μας. Εσείς κρύβεστε πίσω από χαρακτηρισμούς», αντέτεινε ο πρωθυπουργός, ενώ τόνισε ότι «πίσω πλέον από κάθε υπογραφή υπάρχει διαφάνεια».
«Σήμερα, αν και πρωταπριλιά είναι ευκαιρία να εγκαταλείψετε την προσφιλή σας μέθοδο να λέτε ευχάριστα ψέματα στον ελληνικό λαό και να του πείτε την αλήθεια για τη «λυπητερή» που του ετοιμάζεται με τα νέα σκληρά μέτρα», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας.
Παράλληλα, χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «αμετανόητο από τη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική», ότι είναι «εκτός πραγματικότητας, φοράει παρωπίδες και δεν βλέπει ότι διαλύεται η κοινωνική συνοχή στη χώρα».
Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «Μνημόνιο Τιμωρίας και «ελεγχόμενης χρεοκοπίας», και υποστήριξε ότι η χώρα δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις δανειακές ανάγκες της.
Ο Γιώργος Παπανδρέου κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι ταυτίζεται με την ΝΔ στη κριτική του, χωρίς να αναγνωρίζει τα προβλήματα που παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ από την αδιέξοδη οικονομική πολιτική της.
«Είναι σαν το αδιέξοδο της χώρας και τα προβλήματα να ξεκίνησαν το 2009 και όλα πριν ήταν ρόδινα», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:
«Εμείς κάνουμε προσπάθειες να αλλάξουμε τη πορεία της χώρας. Το πρώτο που κάναμε ήταν να σταματήσουμε το κατήφορο της με την μεγαλύτερη αλλαγή που έγινε ποτέ στην ΕΕ. Με την δημιουργία Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, που εξελίχθηκε σε μόνιμο, αποτρέποντας την κατάρρευση όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και άλλων ευρωπαϊκών κρατών».
Τέλος, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει ενισχυμένη θέση επιτρόπου στις τράπεζες και πρόσθεσε ότι «με το νέο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί θέλουμε να έχουμε λόγο στις τράπεζες ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα και η ανάπτυξη της οικονομίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου