Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 1 Μαρτίου, 2012

  • Με 213 υπέρ, 58 ψήφους κατά και 12 «παρών» υπερψηφίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης από την Ολομέλεια της Βουλής ο εφαρμοστικός νόμος που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τις διαρθρωτικές αλλαγές στην Υγεία, ρυθμίσεις στο ΕΣΥ, συγχώνευση επικουρικών Ταμείων και περικοπές στη δαπάνη του φαρμάκου με την αύξηση γενοσήμων στην αγορά.
  • Το κρίσιμο και ευαίσθητο θέμα που αφορά την παροχή εκπτώσεων για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των ατόμων με αναπηρία θέτει με ερώτησή της προς τους αρμόδιους υπουργούς η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Η.Διώτη. Όπως εξηγεί, η μη υπογραφή σχετικής ΚΥΑ για τη χορήγηση δελτίου μετακίνησης για το έτος 2012, η μη υπογραφή νέων συμβάσεων με τις διοικήσεις συγκοινωνιακών φορέων και η μη εξόφληση της β’ δόσης της επιδότησης του 2011, ώθησαν και φέτος τους συγκοινωνιακούς φορείς να μην κάνουν δεκτά από 01.03.2012 τα πάσο για δωρεάν μετακινήσεις για τα ΑμεΑ και τους απόρους.
  • Με σκληρά λόγια επιτέθηκε στον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου του Eurogroup στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Είστε άξιος εκπρόσωπος της αυταρχικής γερμανικής Ευρώπης» είπε ο ευρωβουλευτής, αναφερόμενος στην πρόσφατη προειδοποίηση Γιούνκερ πως η ΕΕ θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα στήριξης εάν η επόμενη κυβέρνηση υποχωρήσει από τις δεσμεύσεις.
  • Υπεγράφη η κοινή υπουργική απόφαση που καθορίζει ότι από τον Απρίλιο θα αρχίσουν να «τρέχουν» ο μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων στους οποίους δεν είχαν εφαρμοσθεί οι περικοπές του ενιαίου μισθολογίου. Οι μειώσεις θα αφορούν στη μισθοδοσία τους από την 1η Νοεμβρίου 2011 (οπότε τέθηκε σε ισχύ το ενιαίο μισθολόγιο) και θα παρακρατηθούν ισόποσα από τους μισθούς των επόμενων μηνών έως και τον Ιούνιο.
  • Κείμενο πολιτικού προβληματισμού, εν όψει των επικείμενων εσωκομματικών διαδικασιών στο ΠΑΣΟΚ, αποτέλεσε το αντικείμενο συζήτησης που είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος με βουλευτές του Κινήματος, στο γραφείο του στην οδό Ζαλοκώστα. Το κείμενο, το οποίο συντάχθηκε αρχικά από τον κ. Πάγκαλο, συμπληρώθηκε με παρατηρήσεις και θέσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ, μελών του Εθνικού Συμβουλίου και της Νεολαίας του κόμματος.

Κόσμος

  • To σιδηράς πειθαρχίας «Δημοσιονομικό Σύμφωνο», οι στρατηγικές για προώθηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης αλλά και οι εξελίξεις στην ευρωπαϊκή κρίση θα απασχολήσουν τους Ευρωπαίους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής που ξεκινά την Πέμπτη στις Βρυξέλλες -ενώ στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα δοθεί η κατ' αρχήν επικύρωση του δεύτερου πακέτου προς την Ελλάδα αλλά και θα μπει στο «μικροσκόπιο» το ζήτημα των υψηλότερων των εκτιμήσεων ισπανικών δημοσιονομικών στοιχείων. Αναβολή έχει ήδη πάρει το ζήτημα της δύναμης πυρός των μηχανισμών στήριξης για την Ευρωζώνη.
  • Μία από τις παλαιότερες υπηρεσίες του BBC, η World Service, γιόρτασε την Τετάρτη τα 80 χρόνια της στα ραδιοφωνικά κύματα και σε δεκάδες γλώσσες του κόσμου. Η υπηρεσία εγκαινιάστηκε το 1932 και εξέπεμπε τότε αποκλειστικά στα βράχεα κύματα. Σήμερα εκπέμπει στα FM, σε ψηφιακό ραδιόφωνο και το Ίντερνετ σε 28 γλώσσες, πολλές μόνο ψηφιακά.
  • Δημοσιογράφος του Economist που κάλυπτε την προεκλογική εκστρατεία του Μιτ Ρόμνεϊ για το προεδρικό χρίσμα αναφέρει ότι κρατήθηκε για λίγο μετά από διαπληκτισμό με ιδιωτικό φύλακα έξω από χώρο όπου μιλούσε ο πολιτικός. Η Νατάσα Λόντερ βρισκόταν στο Μίσιγκαν όπου κάλυπτε τις προκριματικές εκλογές στην ομιλία, τις οποίες και κέρδισε ο Ρόμνεϊ.
  • Μετά από ένα μήνα συνεχούς βομβαρδισμού, ο στρατός της Συρίας άρχισε τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις κυρίως στη συνοικία Μπαμπά Αμρ της Χομς, την ώρα που η ανθρωπιστική κατάσταση στην πόλη γίνεται όλο και δυσκολότερη. Η διπλωματία, εν τω μεταξύ, ετοιμάζεται να αναζητήσει άλλη μία λύση για το συριακό ζήτημα με νέο γύρο επαφών στο Συμβούλιο Ασφαλείας· σειρά συνομιλιών του Κόφι Άναν για την κρίση, η Ρωσία του ζητά να μεταβεί και στη Μόσχα...
  • Το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο συζήτησε την Τετάρτη σχετικά με πρόγραμμα αντιμετώπισης του κινδύνου επανεμφάνισης παλαιών προκαταλήψεων, κατά της Γερμανίας, εν μέσω της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη. Ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε παρουσίασε στους συναδέλφους του δωδεκασέλιδο έγγραφο όπου τονίζεται ότι με την παρούσα ευρωπαϊκή κρίση «οι αναμοχλεύσεις κακών ιδεών από το παρελθόν αλλά και οι προκαταλήψεις επανεμφανίστηκαν.

Οικονομία

  • Υποχώρηση κατέγραψαν την Τετάρτη οι δείκτες στην Ευρώπη και στη Wall Street αν και ο Dow Jones εξακολουθεί να παραμένει σε υψηλά τετραετίας.
  • Κύμα απολύσεων φοβούνται οι εργαζόμενοι στις μονάδες της Coca Cola-3E στην Πάτρα και στη Θεσσαλονίκη μετά την ανακοίνωση της απόφασης της εταιρείας να κλείσει τις γραμμές παραγωγής στα δύο εργοστάσια, ενώ ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κάνει λόγο για «πλήγμα στην επιχειρηματική εικόνα της χώρας».
  • Διάσταση απόψεων φαίνεται ότι υπάρχει μεταξύ των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και της Κομισιόν απέναντι στο αίτημα της Μαδρίτης να μεγαλύτερο «περιθώριο» στην επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων, έπειτα από το υψηλότερο των εκτιμήσεων έλλειμμα για το 2011. Η Κομισιόν έχει απορρίψει μεγαλύτερη ευελιξία, αλλά πληροφορίες υποστηρίζουν ότι η γερμανική, η γαλλική και η βρετανική κυβέρνηση εμφανίζονται θετικές στο ενδεχόμενο.

Αθλητισμός

  • Άγευστο αποδείχθηκε το φιλικό παιχνίδι της εθνικής μας ομάδας με το Βέλγιο το βράδυ της Τετάρτης στο Παγκρήτιο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αναδείχθηκε ισόπαλο 1-1 με το αντίστοιχο του Κέβιν Μιραλάς σε ένα ματς που θα θυμούνται μόνο Καρνέζης και Φορτούνης αφού συνδυάστηκε με το ντεμπούτο τους. Η εθνική προηγήθηκε με γκολ του Σαλπιγγίδη στο 9ο λεπτό, ενώ για τους «κόκκινους διάβολους» ισοφάρισε ο Τσαντλί στο 32'.
  • Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται η Ρωσία, η οποία επικράτησε της Δανίας με 2-0 στο «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης με τέρματα που σημείωσαν οι Σιρόκοφ (4') και Αρσάβιν (45'). Η Σλοβακία νίκησε 2-1 την Τουρκία σε φιλικό αγώνα που έγινε στην Προύσα. Η Πολωνία αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με την Πορτογαλία στο γήπεδο όπου θα αντιμετωπίσει την Εθνική μας στην πρεμιέρα του Euro 2012. Η Τσεχία απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την Ιρλανδία.
  • Στην επίθεση εντοπίζει το πρόβλημα της εθνικής μας ομάδας ο φερνάντο Σάντος. Μετά τη φιλική ισοπαλία 1-1 με το Βέλγιο, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός παραδέχθηκε ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά στον τρόπο παιχνιδιού του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος μέχρι την έναρξη του Euro 2012. Γκέκας: «Θα είμαστε έτοιμοι στο Euro».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου