Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 12 Μαρτίου, 2012


  • Προβληματισμό έχουν προκαλέσει στην κυβέρνηση τα αυξανόμενα κρούσματα βίας κατά πολιτικών -και όχι μόνο- προσώπων από εξοργισμένους πολίτες. Δεδομένου ότι πλησιάζει η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και με πρόσφατο το περιστατικό στη Ρόδο, το μεσημέρι της Δευτέρας πραγματοποιείται κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στο Μέγαρο Μαξίμου.
  • Μήνυμα εσωκομματικής ενότητας έστειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την ανακήρυξη της υποψηφιότητάς του, που είναι και η μοναδική τελικά για την διαδοχή στο Κίνημα. Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε όλα τα στελέχη, τα μέλη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να «επιστρέψουν στο σπίτι τους», κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές για την προεδρία του Κινήματος την επόμενη Κυριακή, ενώ υπογράμμισε ότι στόχος του κόμματος είναι η νίκη στις βουλευτικές εκλογές «για το καλό του έθνους».
  • Μία υποψηφιότητα, εκείνη του Ευάγγελου Βενιζέλου, θα κληθούν να επικυρώσουν οι πολίτες στις εσωκομματικές κάλπες του ΠΑΣΟΚ που θα στηθούν την ερχόμενη Κυριακή, 18 Μαρτίου. Ο κ. Βενιζέλος ήταν ο μόνος που κατέθεσε κείμενο υποψηφιότητας με περισσότερες των απαιτούμενων υπογραφών. Το θέμα των δύο άλλων στελεχών που είχαν εκφράσει ενδιαφέρον να είναι υποψήφιοι, αλλά δεν είχαν καταθέσει κείμενο με τις απαιτούμενες υπογραφές, οι κ.κ. Χρήστος Παπουτσής και Στέφανος Τζουμάκας, κρίθηκε στο Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος δι' ανατάσεως της χειρός, αλλά δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό των 94 μελών του οργάνου.
  • Καταγγελίες για προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ, και όχι μόνον, με αφορμή το εορτασμό της 25ης Μαρτίου, έκανε η γενική γραμματέας του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, από την Καβάλα όπου βρέθηκε την Κυριακή περιοδεύοντας στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Η κ. Παπαρήγα, αναφερόμενη σε δημοσιεύματα του «Ριζοσπάστη» της Κυριακής, κατήγγειλε ότι καλούνται σε ανοιχτή δράση οργανώσεις εφέδρων και μάλιστα των ειδικών δυνάμεων ώστε να προκαλέσουν επεισόδια κατά τη διάρκεια της παρέλασης.
  • Επιδείνωση του καιρού τα επόμενα 24ωρα σε όλη τη χώρα. Χαμηλές θερμοκρασίες, βροχή και ισχυροί άνεμοι αποτελούν το σκηνικό του καιρού. Συγκεκριμένα, την Κυριακή σε όλη τη χώρα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα κυρίως στα κεντρικά και νότια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Κόσμος

  • Την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, την επιβολή φόρων σε πλούσιους και επιχειρήσεις, την αναστολή των ιδιωτικοποιήσεων, περισσότερες δημόσιες επενδύσεις, μια καλύτερη νομική προστασία για εργαζόμενους, αλλά και αφοσίωση στην Ευρωζώνη, διακήρυξε την Κυριακή ο θριαμβευτής των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη Σλοβακία, Σοσιαλδημοκράτης πρώην και μελλοντικός πρωθυπουργός, Ρόμπερτ Φίτσο.
  • Μαύρη επέτειος για την Ιαπωνία, καθώς την Κυριακή συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι που άφησαν πίσω τους χιλιάδες θύματα και προκάλεσαν σοβαρές ζημιές και διαρροή ραδιενέργειας στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα. Η ζωή σταμάτησε σε πολλές περιοχές της Ιαπωνίας στις 14:46 τοπική ώρα, τη στιγμή που σημειώθηκε ο σεισμός των 9 βαθμών. Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε στη μνήμη των θυμάτων. Το χρονικό της καταστροφής. Φωτορεπορτάζ.
  • Φόβους για νέο κύμα οργής κατά των ΗΠΑ μετά το περιστατικό με την καύση του Κορανίου πυροδοτεί το δολοφονικό αμόκ Αμερικανού στρατιώτη στο Αφγανιστάν, ο οποίος άνοιξε πυρ αδιακρίτως στην Κανταχάρ παρασύροντας στο θάνατο 16 αμάχους, ανάμεσά τους εννέα παιδιά. Βαθύτατα θλιμμένος και σοκαρισμένος δηλώνει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αφγανό πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι. Διαβεβαιώσεις για ενδελεχή έρευνα και τιμωρία δίνει ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα.
  • Μήνυμα προς τις ηγεσίες του ισχυρού πυρήνα της ΕΕ στέλνει ο Φρανσουά Ολάντ μέσω συνέντευξης στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel που δημοσιεύεται τη Δευτέρα. «Όλοι γνωρίζουν τη θέση μου [περί επαναδιαπραγμάτευσης] για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο. Αν ο γαλλικός λαός ψηφίσει την άποψή μου, αυτή θα πρέπει να ακουστεί από τις άλλες χώρες. Για το λόγο αυτό θα ήθελα να προειδοποιήσω αρκετά νωρίς τους άλλους αρχηγούς κρατών. Θα πρέπει να με ακούσουν» λέει ο Σοσιαλιστής υποψήφιος, φαβορί για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας.
  • Το «χαρτί» του μεταναστευτικού «έπαιξε» ο Νικολά Σαρκοζί στη μεγαλύτερη προεκλογική συγκέντρωση της εκστρατείας του στο προάστιο Βιλπέν του Παρισιού, που θεωρείται ως η τελευταία ευκαιρία του Γάλλου προέδρου να κερδίσει πόντους έναντι του Φρανσουά Ολάντ. Ο Σαρκοζί ζήτησε μεταρρύθμιση της Σένγκεν στα πρότυπα του ευρω-συμφώνου με υποχρεώσεις και κυρώσεις για τα κράτη-μέλη, προειδοποιώντας ότι η Γαλλία θα αναστείλει τη συμμετοχή της εάν δεν οχυρωθούν τα ευρωπαϊκά σύνορα από την παράνομη μετανάστευση. Η «σωτηρία της Ελλάδας» στον απολογισμό των επιτευγμάτων της προεδρίας του «Σαρκό».

Οικονομία

  • Σε μια προσπάθεια να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που υπάρχει μεταξύ της πλειοψηφίας των Ισλανδών σχετικά με το ενδεχόμενο ένταξης της χώρας στην ΕΕ, η πρωθυπουργός Γιοχάνα Σιγκουρνταρντοτίρ έδραξε την ευκαιρία που παρουσιάστηκε μετά την πρόταση Ισλανδών επιχειρηματιών, υπέρ της υιοθέτησης από το Ρέικιαβικ του ισχυρού και αρκετά σταθερού δολαρίου του Καναδά, θέτοντας το δίλημμα: «ευρώ ή νόμισμα άλλης χώρας», καθώς «η κατάσταση δεν μπορεί να παραμείνει η ίδια».
  • Μετά την επιτυχή διαδικασία για τη συμμετοχή στο PSI, συνεδριάζει το Eurogroup τη Δευτέρα. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα δώσουν την τελική έγκριση για τη νέα δανειακή σύμβαση της χώρας, ανοίγοντας τον δρόμο για την αποδέσμευση των 130 δισ. ευρώ. Παράλληλα, την Πέμπτη συνεδριάζει το ΔΣ του ΔΝΤ προκειμένου να αποφασίσει το ύψος της χρηματοδοτικής στήριξης που θα παρέχει στην Ελλάδα. Η Κριστίν Λαγκάρντ έχει εισηγηθεί την παροχή 28 δισ. ευρώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
  • Την αναγκαιότητα της εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα, μία διαδικασία η οποία εκτός των άλλων ωφελειών θα δημιουργήσει και νέες θέσεις εργασίας επισημαίνει ο Ευρωπαίος επίτροπος Ενέργειας, Γκίντερ Έτινγκερ σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Der Spiegel». Ο επίτροπος προτείνει ακόμη στους ιθύνοντες να εκμεταλλευθούν τα κοινοτικά προγράμματα με συγχρηματοδότηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου