Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 14 Μαρτίου, 2012

Τετάρτη, 14 Μαρτίου, 2012
  • Η Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής για τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών, αποφάσισε ομοφώνως να στείλει στον εισαγγελέα εφετών, για ανακριβή δήλωση περιουσιακής κατάστασης, τρεις από τις 24 συνολικά δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που περιλαμβάνονται στην λίστα του υπουργείου Οικονομικών με εμβάσματα πάνω από 100.000 στο εξωτερικό και οι οποίες ελέγχθηκαν από τους ορκωτούς λογιστές.
  • Ενώπιον του 4ου Ειδικού ανακριτή θα οδηγηθούν την Τετάρτη, για να δώσουν εξηγήσεις, οι πέντε γυναίκες, υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας, καθώς και οι σύζυγοι δύο εξ αυτών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι επί σειρά ετών είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση που προκάλεσε τεράστια ζημιά, πολλών εκατομμυρίων ευρώ, στο εν λόγω ασφαλιστικό Ταμείο.
  • Η έγκριση της δανειακής σύμβασης με τον EFSF και η κύρωση του Δημοσιονομικού Συμφώνου, βρίσκονται μεταξύ των κορυφαίων θεμάτων στην πλούσια ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο συνεδριάζει την Τετάρτη στις 15:00 στη Βουλή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος θα παρουσιάσει τα μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών στο κέντρο της Αθήνας.
  • «Η ιδεολογική αντιπαράθεση θα είναι αποδεκτή. Η βρώμικη αντιπαράθεση δεν θα είναι. Και τα βρώμικα υπονοούμενα δεν θα γίνουν δεκτά. Και θα απαντήσουμε σε αυτά. Γιατί ο λαός που δοκιμάζεται δεν μπορεί να εκβιάζεται» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
  • Τα κατώτατα νόμιμα όρια μισθών και ημερομισθίων, όπως αυτά ισχύουν αναδρομικά από τις 14 Φεβρουαρίου, την τσεκουρεμένη αμοιβή των νέων ηλικίας κάτω των 25 ετών και τον τρόπο εφαρμογής των αρνητικών για τους εργαζόμενους αλλαγών στις συλλογικές συμβάσεις που επιφέρουν μειώσεις στους κλαδικούς μισθούς ορίζει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας, που εξειδικεύει τις ανατροπές στην αγορά εργασίας. Όσοι δε υπόκεινται σε κλαδική σύμβαση που έχει λήξει πρέπει να γνωρίζουν ότι από τις 14 Μαΐου, και εφόσον δεν έχει υπογραφεί νέα κλαδική, ο εργοδότης δύναται μονομερώς να μειώσει τις αποδοχές τους, στα όρια της κλαδικής.

Κόσμος

  • Το επίμαχο θέμα των αμβλώσεων που απασχολεί για δεκαετίες την πάντα ευαίσθητη στα ζητήματα ηθικής αμερικανική κοινωνία επανέρχεται σε πρώτο πλάνο μέσα σε αυτήν την προεκλογική χρονιά με σειρά ρυθμίσεων και προτάσεων κυρίως σε πολιτειακό επίπεδο, ανοίγοντας ίσως την αυλαία για τη μεγάλη μάχη που θα δοθεί όταν η αναμέτρηση για την προεδρία ανάψει για τα καλά. Σχεδόν σαράντα χρόνια μετά την απόφαση Roe vs Wade, μία όλο και μεγαλύτερη ομάδα πολιτειών θεσπίζει νόμους που ναι μεν δεν αμφισβητούν ευθέως την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου αλλά καθιερώνουν τόσες διαδικασίες ώστε στην πράξη την ακυρώνουν. Και το κύμα των τροπολογιών και νομοσχεδίων καλά κρατεί...
  • Με δακρυγόνα και αντλίες νερού διέλυσε η τουρκική αστυνομία συγκέντρωση εκατοντάδων ανθρώπων που διαμαρτύρονταν επειδή τουρκικό δικαστήριο έβαλε στο αρχείο υπόθεση σε βάρος πέντε ατόμων, που κατηγορούνταν ότι σκότωσαν 37 συγγραφείς, ποιητές και φιλελεύθερους διανοούμενους σε πυρκαγιά σε ξενοδοχείο, το 1993, που ξεκίνησε από ισλαμιστές διαδηλωτές. Οι πέντε κατηγορούμενοι δεν συνελήφθησαν ποτέ και η αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν και το κόμμα του, το ΑΚP, επειδή δεν διεξήχθη μια σοβαρή έρευνα για την υπόθεση.
  • Τα περισσότερα από τα παιδιά στα Παλαιστινιακά Εδάφη που φυλακίζονται σε ισραηλινές φυλακές κάθε χρόνο υποφέρουν από εφιάλτες, νυχτερινή ακράτεια και άγχος μετά την απελευθέρωση, αναφέρεται σε έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση Save the Children (Σώστε τα Παιδιά). «Η κράτησή τους έχει καταστροφικό αντίκτυπο στα παιδιά, τις οικογένειές τους και τις κοινωνίες τους», επισημαίνεται.
  • Τις πληγές που άνοιξε ο Εμφύλιος πόλεμος της δεκαετίας του 1980, ιδιαίτερα τα εγκλήματα εναντίον των ιθαγενών, επιχειρεί να κλείσει και η Γουατεμάλα. Ο πρώην αρχηγός ομάδας των ειδικών δυνάμεων καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6.060 ετών (η ανώτερη ποινή είναι τα 50 έτη). Είχε προηγηθεί η έκδοσή του από τις ΗΠΑ.
  • Τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών για τις 7 Μαΐου ανακοίνωσε η κυβέρνηση Ασαντ, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στον Δικτυακό Τόπο του Κοινοβουλίου. Οι εκλογές θα διεξαχθούν βάσει του νέου Συντάγματος, το οποίο εγκρίθηκε με δημοψήφισμα τον περασμένο Φεβρουάριο, παρά την αποχή της Αντιπολίτευσης. Σοκ προκαλούν τα στοιχεία του ΟΗΕ για τον αριθμό των προσφύγων: περίπου 30.000 έχουν εγκαταλείψει τη χώρα και 200.000 πολίτες που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Οικονομία

  • Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε θα κάνει ό,τι περισσότερο μπορεί για να αποφευχθεί ότι η Ευρωζώνη «θα ξανακυλήσει στην κρίση». Επιπλέον διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να μάχεται ώστε να θεσπιστεί ο φόρος για τις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές στην ΕΕ. Αποδέχθηκε, πάντως, τις υπάρχουσες δυσκολίες, τόσο στο επίπεδο της ΕΕ όσο και σε αυτό της Ευρωζώνης, ενώ αναφέρθηκε στις εναλλακτικές λύσεις.
  • O χρηματοπιστωτικός κολοσσός της Citigroup είναι μία από τις τέσσερις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες που δεν κατάφεραν να περάσουν τα τεστ αντοχής της Fed. Τα συνολικά αποτελέσματα των stress test είναι ανάμεικτα, καθώς δείχνουν πως τα τραύματα του αμερικανικού τραπεζικού τομέα από την κρίση του 2008 έχουν αρχίσει να επουλώνονται αλλά όχι εντελώς.
  • Σε υψηλά ετών τα χρηματιστήρια την Τρίτη: Οι αγορές σε Νέα Υόρκη και Ευρώπη έκλεισαν με ισχυρή άνοδο, με τον Nasdaq να φτάνει, για πρώτη φορά από το 2000, τις 3.000 μονάδες και τους υπόλοιπους δείκτες να σταματούν επίσης σε επίπεδα εποχών προ κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου