Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 15 Μαρτίου, 2012

Την ανέγερση φράχτη κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων υποστήριξε ο επικεφαλής του Γραφείου για τη Μετανάστευση και την Ενσωμάτωση Αρνό Κλαρσφέλντ. Μάλιστα μίλησε για ανάγκη κατασκευής ισχυρού φράχτη αφού υπάρχει «μια πόρτα μισάνοιχτη» στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, παρομοιάζοντάς τον με τον υπάρχοντα φράχτη μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού. Το παζλ ολοκληρώνεται με την πληροφορία ότι τον κ. Κλαρσφέλντ διόρισε πρόσφατα στη θέση αυτή ο Γάλλος πρόεδρος Ν.Σαρκοζί, ο οποίος έχει επανειλημμένα χαρακτηρίσει τα ελληνοτουρκικά σύνορα «διάτρητα».
  • Τον πρόεδρο του ΣτΕ, Παν.Πικραμμένο, θα επισκεφθεί την Πέμπτη ο επικεφαλής της ομάδας δράσης της ΕΕ Χόρστ Ράιχενμπαχ. Αντικείμενο της συνάντησης - πέραν της γενικής ενημέρωσης επί των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο - θα είναι, μεταξύ των άλλων, η απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ για την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης από τεχνολογικής σκοπιάς.
  • Ο πρώην διοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Θεόδωρος Αμπατζόγλου και ο πρώην πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) Κωνσταντίνος Παπαθανασίου κατέθεσαν την Τετάρτη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τις συνθήκες εκτίναξης του ελλείμματος του 2009. Και οι δύο πρώην επικεφαλής των Ταμείων μίλησαν για τις αναγκαίες κρατικές ενισχύσεις που έλαβαν τα ταμεία κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα και το πώς αυτές ενδεχομένως επηρέασαν το έλλειμμα.
  • Οι δυνατότητες για βιώσιμη λύση του Κυπριακού λιγοστεύουν, λόγω της αδιαλλαξίας της τουρκοκυπριακής πλευράς και της Άγκυρας, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.
  • Πρόταση νόμου για την καθιέρωση της απλής αναλογικής ως εκλογικού συστήματος, κατέθεσαν στη Βουλή, την Τετάρτη, από κοινού οι εννέα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τους ανεξάρτητους βουλευτές, Σοφία Σακοράφα και Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Κόσμος

  • Μία αποκαλυπτική ματιά στις διεργασίες στο εσωτερικό της συριακής ηγεσίας και ειδικότερα τον πυρήνα της, τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ ρίχνουν πάνω από 3.000 email του ίδιου και της συζύγου του, Άσμα. Τα μηνύματα υποκλάπηκαν από ακτιβιστές και δημοσιεύονται στον Guardian στην πρώτη επέτειο της έναρξης της εξέγερσης που μετεξελίχτηκε σε εμφύλιο. Ο Άσαντ φαίνεται σε αυτά να έχει επαρκή γνώση για όσα συμβαίνουν στην σπαρασσόμενη από τον εμφύλιο πόλεμο χώρα του αλλά την ίδια ώρα ο ίδιος και η σύζυγός εξακολουθούν να ζουν με χλιδή και ανεμελιά.
  • Ο Σύρος δημοσιογράφος Μάζεν Νταρουίς, ο οποίος συνελήφθη στις 16 Φεβρουαρίου στη Δαμασκό, υπεβλήθη σε βασανιστήρια και η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο, υπογραμμίζουν περίπου δεκαπέντε διεθνείς οργανώσεις, αραβικές και συριακές που αγωνίζονται για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ζητούν την άμεση απελευθέρωσή του. Ο Νταρουίς, που είναι επίσης διευθυντής του Συριακού Κέντρου για τα Μέσα Ενημέρωσης και την Ελευθερία της Έκφρασης, συνελήφθη μαζί με άλλους επτά συναδέλφους του στις 16 Φεβρουαρίου στη Δαμασκό σε επιδρομή των δυνάμεων ασφαλείας. Περισσότεροι από 25 νεκροί την Τετάρτη...
  • Τα 22 παιδιά και τους έξι ενήλικες που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα στην Ελβετία, όταν το λεωφορείο σχολικής εκδρομής προσέκρουσε σε τοίχωμα σήραγγας στο Σιέρε, θρηνεί το Βέλγιο. Εθνικό πένθος κήρυξε η βελγική κυβέρνηση, «δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσω τον πόνο» είπε ο Βέλγος πρωθυπουργός μαζί με την πρόεδρο της Ελβετίας. Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συλληπητήρια μηνύματα προς τις Βρυξέλλες από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται, με τις αρχές να εξετάζουν πιθανό πρόβλημα υγείας του οδηγού, τεχνικό πρόβλημα ή ανθρώπινο λάθος.
  • Κατά της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία που θα μπορούσε προκαλέσει κλιμάκωση του εμφυλίου, υπέρ της διατήρησης της πίεσης στο Ιράν χωρίς να κλείσει το παράθυρο της διπλωματικής επίλυσης του ζητήματος αλλά και υπέρ της παραμονής στο Αφγανιστάν όπου πλέον «γίνεται πραγματική πρόοδος» τάχτηκαν ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Ντέιβιντ Κάμερον σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη στο Λευκό Οίκο.
  • Κατέρρευσε η κυβέρνηση μειοψηφίας Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων στο πολυπληθέστερο γερμανικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας μετά την καταψήφιση του νέου προϋπολογισμού από το τοπικό κοινοβούλιο. Η πρωθυπουργός του κρατιδίου, Χάνελορε Κραφτ, είχε επανειλημμένα προαναγγείλει πως αυτό το ενδεχόμενο θα οδηγήσει σε διάλυση του Κοινοβουλίου και προκήρυξη εκλογών -ελπίζοντας, βάσει των δημοσκοπήσεων, σε ενίσχυση της πολιτικής της ισχύος. Την προοπτική να ξαναστηθούν κάλπες χαιρέτισε και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Οικονομία

  • Κατατέθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή, το νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης ανάμεσα στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), την Ελληνική Δημοκρατία, την Τράπεζα της Ελλάδος και το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.Το νομοσχέδιο εισάγεται προς συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
  • Σε θετικό έδαφος χωρίς πολύ μεγάλα κέρδη έκλεισαν οι αγορές στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ την Πέμπτη καθώς η αγορά κινείται τις τελευταίες ημέρες χωρίς πολύ μεγάλες εξάρσεις.
  • Η επιτάχυνση της υλοποίησης των μεγάλων επενδυτικών έργων, που έχουν παγώσει λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, και η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω πόρων του ΕΣΠΑ και την συνεργασία της ΕΤΕπ, βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων της ΥΠΑΝ Α.Διαμαντοπούλου με τους Επιτρόπους Όλι Ρεν και Γ.Χαν. «Υπάρχουν σαφή σημεία σταθεροποίησης και αλλαγής κλίματος» είπε η υπουργός, ενώ προανήγγειλε ότι την Πέμπτη θα υπάρξει η τελική πρόταση της ΕΤΕπ μετά την επιτυχή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, με τη συνεργασία της Κομισιόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου