Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 16 Μαρτίου, 2012

Βουλή εννέα κομμάτων με πρώτη τη Νέα Δημοκρατία η οποία καταγράφει μικρή πτώση στα ποσοστά της καταγράφει δημοσκόπηση η οποία μεταδόθηκε την Πέμπτη. Σύμφωνα με την έρευνα, στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 25% και το ΠΑΣΟΚ το 11%.
  • Τη διεξαγωγή των εκλογών χωρίς οικονομική ενίσχυση των κομμάτων ζητά, με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτιμά πως «οι προκλητικές επιχορηγήσεις των κομμάτων και ειδικότερα η αφερέγγυα δανειοδότησή τους, έχουν σκανδαλίσει τους πολίτες» και πως μπροστά στην απόγνωση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων «οι εκλογές επιβάλλεται να διεξαχθούν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του Κρατικού Προϋπολογισμού».
  • Έντονες επικρίσεις κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου διατυπώνουν με ανακοινώσεις τους τα κόμματα, κοινός παρονομαστής των οποίων είναι οι ευθύνες του ιδίου του κ. Βενιζέλου για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.
  • Την απόφασή του να σταματήσει τον κύκλο συναυλιών αλληλεγγύης που είχε ξεκινήσει σε γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά ανακοίνωσε ο Γιώργος Νταλάρας, καθώς «τα φαινόμενα βίας, οι τραυματισμοί μουσικών και η καταστροφή μουσικών οργάνων, ιδιαίτερα στην τελευταία συναυλία, έχουν αναιρέσει το νόημα και το χαρακτήρα των μουσικών εκδηλώσεων που σχεδιάσαμε».
  • Στον οικισμό τού δήμου Ύδρας, ο οποίος έχει αρχαιολογικό και μνημειακό χαρακτήρα, δεν επιτρέπεται η ανέγερση νέων κτισμάτων, παρά μόνο η ανοικοδόμηση κατεστραμμένων, η αποκατάσταση ερειπωμένων, όπως, επίσης, επιτρέπεται και η ανοικοδόμηση στα ακίνητα εκείνα που αποδεικνύεται τεκμηριωμένα ότι προϋπήρξαν κτίσματα και όλα αυτά υπό τον όρο ότι θα έχει προηγηθεί σχετική άδεια τού υπουργείου Πολιτισμού.

Κόσμος

  • Περίπου 7.000 Βρετανίδες περισσότερες από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί φέρουν εμφυτεύματα στήθους που κατασκευάστηκαν από τη γαλλική εταιρεία PIP, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο ενός παγκόσμιου σκανδάλου, ανέφερε το βρετανικό υπουργείο. Συνολικά τα εμφυτεύματα έχουν τοποθετηθεί σε 47.000 γυναίκες στη Βρετανία.
  • Δυό στρατιωτικοί σκοτώθηκαν την Πέμπτη από πυρά αγνώστου σε δρόμο στο Μοντομπάν, στη νοτιοδυτική Γαλλία. Όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές, οι τρεις ένστολοι, ηλικίας 24, 26 και 28 ετών, βρίσκονταν έξω από τράπεζα για να πάρουν χρήματα από το ΑΤΜ. Ένας άγνωστος που φορούσε κράνος κινούμενος με σκούτερ άνοιξε τότε πυρ εναντίον τους και στη συνέχεια διέφυγε. Νεκροί επί τόπου οι δύο, βαρύτατα τραύματα έχει ο τρίτος.
  • Η Αργεντινή πρόκειται να προσφύγει στα αστικά και τα ποινικά δικαστήρια εναντίον των πετρελαϊκών εταιρειών που εμπλέκονται σε δραστηριότητες γύρω από τα νησιά Φόκλαντ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Έκτορ Τίμερμαν. Αντιθέτως το Λονδίνο δήλωσε ότι υποστηρίζει τα δικαιώματα των κατοίκων των Φόκλαντ να εκμεταλλευτούν τα κοιτάσματα πετρελαίου εντός των γεωγραφικών ορίων των νησιών τους.
  • Οι Ηνωμένες Πολιτείες διέψευσαν πληροφορία την οποία μετέδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον είχε ζητήσει από τη Ρωσία να προειδοποιήσει το Ιράν ότι έχει την τελευταία ευκαιρία του για την επίλυση μέσω της διπλωματίας της διένεξης για το πυρηνικό του πρόγραμμα.
  • Την στήριξη των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων σε Ισπανία και Γερμανία αποσπούν οι εκκλήσεις του υποψηφίου για τη Γαλλική Προεδρία Φρανσουά Ολάντ για αναθεώρηση του Δημοσιονομικού Συμφώνου και προώθηση της ανάπτυξης. Ο Ολάντ συναντήθηκε στο Παρίσι με τον επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας (PSOE), Αλφρέδο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα, ο οποίος σημείωσε πως «έχουμε τις ίδιες απόψεις για το τι θα πρέπει να κάνει η Ευρώπη, η οποία σκέφτεται μόνο τη σκληρή λιτότητα». Ο Ολάντ, ανέφερε από την πλευρά του ο επικεφαλής του γερμανικού SPD Ζ.Γκάμπριελ, «λέει, και έχει δίκιο, ότι το Σύμφωνο είναι μόνο το μισό από αυτό που πρέπει να κάνει η Ευρώπη».

Οικονομία

  • Νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την τροποποίηση άρθρου της Συνθήκης για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή.
  • Με κέρδη έκλεισαν την Πέμπτη οι δείκτες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης οι οποίοι βρίσκονται ξανά στα επίπεδα του 2008, πριν το ξέσπασμα της χρηματοοικονομικής κρίσης. Κέρδη καταγράφηκαν και στην Ευρώπη.
  • Εγκρίθηκε την Πέμπτη η συμφωνία για τη σύσταση Ταμείου Εγγύησης για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις με σκοπό την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της ρευστότητας. Το Ταμείο αυτό θα αποτελείται από πόρους του ΕΣΠΑ συνολικού ύψους 500 εκ. ευρώ, οι οποίοι με αντίστοιχη μόχλευση από την ΕΤΕπ 1:2 θα παρέχουν συνολική ρευστότητα τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2013.

Αθλητισμός

  • Παρά την εκπληκτική απόδοσή του στο πρώτο ημίχρονο, παρά τα δύο δοκάρια που είχε, παρότι η Μέταλιστ έχασαν πέναλτι, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ηττηθεί 2-1 από την Μέταλιστ στο «Καραϊσκάκη» και να αποκλεισθεί από τη συνέχεια του Europa League. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάρρευσαν στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης και έτσι δεν κατάφεραν να προκριθούν στην οκτάδα για πρώτη φορά στην Ιστορία τους. Και σαν να μην έφταναν αυτά, ήρθαν και οι τραυματισμοί των Ιμπαγάσα και Μανιάτη στη διάρκεια του αγώνα. Αμφότεροι έγιναν αναγκαστικές αλλαγές και υπάρχει αγωνία στον Πειραιά για τη συμμετοχή τους στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου