Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 19 Μαρτίου, 2012

  • Ολοκληρώθηκαν στις 7:00 το απόγευμα της Κυριακής -έπειτα από δίωρη παράταση- οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Με καταμετρημένο το 75% των ψήφων, οι επιτελείς της Ιπποκράτους εκτιμούν ότι περισσότεροι από 230.000 φίλοι και μέλη του Κινήματος προσήλθαν στις κάλπες, εκ των οποίων το 97% επικύρωσε την ανάδειξη του Ευάγγελου Βενιζέλου ως νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Η διαδικασία κύλησε χωρίς σημαντικά παρατράγουδα.Το τελικό αποτέλεσμα που θα προκύψει από την καταμέτρηση του 100% των εκλογικών κέντρων, θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα.
  • Με σκληρά λόγια επικρίνει ο Στέφανος Τζουμάκας την διαδικασία εκλογής της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας διαβλητά σημεία σε όλα τα στάδιά της και κάνοντας λόγο για «αντιδημοκρατική παρακμή, στην οποία δεν συνέτρεξαν εκατοντάδες χιλιάδες μέλη και στελέχη» του κόμματος.
  • Συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο είχε ο Γιώργος Παπανδρέου στα γραφεία του Κινήματος της οδού Ιπποκράτους. Αποχωρώντας, ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πληροφόρησε τους δημοσιογράφους ότι το μεσημέρι της Δευτέρας, στις 3:00 μ.μ. θα γίνει η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο ΠΑΣΟΚ.
  • Με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο θα συναντηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Ο Ευ.Βενιζέλος είχε ξεκαθαρίσει πως θα παραιτείτο το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα από την αντιπροεδρία της κυβέρνησης και την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών μετά την εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος.
  • Για νέα αφετηρία έκανε λόγο, από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την ψηφοφορία που επικύρωσε την εκλογή του στην ηγεσία του Κινήματος. «Επανιδρύθηκε σήμερα μία σχέση εμπιστοσύνης για το νέο ξεκίνημα της παράταξης» είπε ο κ. Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας την εκλογική διαδικασία «επιτυχή άσκηση πολιτικής και οργανωτικής ετοιμότητας». Δεν έλειψε η αυτοκριτική: «Έχουμε, και έχω και προσωπικά, πλήρη συνείδηση των λαθών, καθυστερήσεων και παραλείψεων», καθώς και για πράγματα που, όπως δήλωσε, «ειπώθηκαν και δεν έγιναν, και για πράγματα που έγιναν χωρίς να έχουν ειπωθεί».

Κόσμος

  • Να ξεκινήσουν οι Γάλλοι με την ψήφο τους «την Άνοιξη των λαών της Ευρώπης» ζήτησε ο Ζαν Λυκ Μελανσόν στην προεκλογική συγκέντρωση του Μετώπου της Αριστεράς την Κυριακή στη Βαστίλλη. Ο Μελανσόν ηγήθηκε ενός αναπάντεχα υψηλού αριθμού Γάλλων -120.000 κατά τις εκτιμήσεις- σε μία μεγάλη πορεία από την πλατεία Νασιόν έως τη Βαστίλλη. «Ανοίξτε επιτέλους με τη ψήφο σας τη σχισμή μέσα από την οποία θα περάσει στη συνέχεια η ψήφος των Ελλήνων και αργότερα τον Οκτώβριο η ψήφος των συντρόφων μας Γερμανών που υποφέρουν από τα θαύματα του υποτιθέμενου φιλελεύθερου μοντέλου» δήλωσε στο πλήθος.
  • Εκρηκτικό κλίμα δημιουργείται στην Τουρκία εν όψει της έλευσης της κουρδικής Πρωτοχρονιάς την 21 Μαρτίου. Δεκάδες χιλιάδες Κούρδοι αψήφησαν την κυβερνητική απαγόρευση και διαδήλωσαν την Κυριακή ανά τη χώρα στο πλαίσιο των εορτασμών για το Νεβρόζ, με τις δυνάμεις ασφαλείας να επεμβαίνουν με δακρυγόνα και αντλίες νερού και εκείνους να απαντούν με πετροπόλεμο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πολιτικός του φιλοκουρδικού κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) σκοτώθηκε στις συμπλοκές στην Κωνσταντινούπολη.
  • Δεκάδες συγκεντρωμένων έξω από τα κεντρικά του τηλεοπτικού NTV στη Μόσχα συνέλαβε η αστυνομία, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας μετά από εκπομπή του φιλοκυβερνητικού καναλιού που παρουσίαζε ως «πληρωμένους πράκτορες» τους διαδηλωτές κατά του Πούτιν. Ανάμεσα στους σχεδόν 100 διαδηλωτές που τέθηκαν υπό κράτηση είναι ο πρώην πρωθυπουργός Μπόρις Νέμτσοβ και ο Σεργκέι Ουντάλτσοφ, γνωστή προσωπικότητα της αντιπολίτευσης.
  • Νεκρός από τα πυρά αγνώστου έπεσε Αμερικανός καθηγητής στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Υεμένης, Τάιζ. Βρισκόταν καθ' οδόν προς την εργασία του το πρωί της Κυριακής όταν τον «γάζωσε» με σφαίρες ένοπλος που επέβαινε σε μοτοσυκλέτα. Οργάνωση συνδεόμενη με την Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία, λέγοντας ότι αποτελεί απάντηση «σε εκστρατεία της Δύσης για τη διάδοση του χριστιανισμού μεταξύ των μουσουλμάνων».
  • Με 991 ψήφους, ο Γιοάχιμ Γκάουκ εξελέγη ενδέκατος ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας. Στην πανηγυρική συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης, ο Γκάουκ χρειάστηκε μόνο μία ψηφοφορία για να εξασφαλίσει τις 621 ψήφους που απαιτούνται, ενώ η υποψήφια του κόμματος «Η Αριστερά» (Die Linke) Μπεάτε Κλάρσφελντ συγκέντρωσε 126 ψήφους. Ο διακομματικός Γκάουκ, «ασφαλής επιλογή» για την καγκελάριο Μέρκελ, διαδέχεται έτσι τον Κρίστιαν Βουλφ, ο οποίος είχε υποβάλει το πολιτικό κύρος της καγκελαρίας σε πλήθος περιπετειών μέχρι η προεδρία του να λήξει πρόωρα υπό το βάρος υποθέσεων που σκανδάλισαν τη γερμανική κοινή γνώμη.

Οικονομία

  • Την έκθεσή του για τη νομισματική πολιτική δημοσιοποιεί τη Δευτέρα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιώργος Προβόπουλος, η οποία αναμένεται να εστιάζει στην ανάγκη να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα και να αξιοποιηθεί η ευκαιρία που δίνεται με το PSI.
  • Την εκτίμηση ότι υπάρχουν πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ που υπό προϋποθέσεις μπορούν να αρχίσουν να «εισρέουν» στην οικονομία εντός των επόμενων μηνών εκφράζει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα της Κυριακής ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ.Προβόπουλος. Ο ίδιος τονίζει ότι η τράπεζες έχουν μερίδιο ευθύνης για την κρίση, καθώς τροφοδότησαν το «καταναλωτικό μοντέλο», ενώ ασκεί κριτική και για την αδυναμία τους να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις. Ωστόσο, αρνείται την αναγκαιότητα περικοπής των ιδιωτικών δανείων.
  • Ενδείξεις σταθεροποίησης στην Ευρωζώνη και στις Ηνωμένες Πολιτείες διακρίνει η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, προειδοποιώντας ωστόσο πως δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη. Σε ομιλία της στο Πεκίνο η Κρ.Λαγκάρντ υποστήριξε ότι οι ενδείξεις σταθεροποίησης δείχνουν ότι οι πολιτικές για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης αποδίδουν, όμως «η αισιοδοξία δεν πρέπει να μας παρασύρει σε μια εσφαλμένη αίσθηση ασφάλειας», καθώς «υπάρχουν μεγάλες οικονομικές και χρηματοοικονομικές αδυναμίες που πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

Αθλητισμός

  • Περισσότεροι από 1.5000 οπαδοί του Ολυμπιακού βρέθηκαν μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής για να υποδεχθούν την αποστολή των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι εξασφάλισαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η αποστολή των Πειραιωτών καθυστέρησε για περίπου μία ώρα την αναχώρησή της από το ΟΑΚΑ. Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης είχε γνωρίσει την αποθέωση από τους οπαδούς του Ολυμπιακού που βρίσκονταν στου Ρέντη
  • Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αναβολής της επόμενης αγωνιστικής ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής με δηλώσεις που έκανε στο συνδρομητικό κανάλι της Nova. Αναγνώστου: «Δεν απέδωσε τη συνεργασία με την Αστυνομία». Η θέση της Nova σχετικά με τη μη τηλεοπτική κάλυψη των επεισοδίων.Η θέση της αστυνομίας για τα επεισόδια.
  • Το «αιώνιο» ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ δεν ολοκληρώθηκε ποτέ αφού ο διαιτητής Κάκος αποφάσισε την οριστική διακοπή του σε βάρος του γηπεδούχου Παναθηναϊκού στο 82' και ενώ ο Ολυμπιακός βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 1-0 χάρη σε γκολ του Αμπντούν στο 51'. Τα επεισόδια ανάμεσα σε μερίδα οπαδών των Πρασίνων και στα ΜΑΤ, άρχισαν πριν τη σέντρα, φούντωσαν στην ανάπαυλα με αποτέλεσμα το δεύτερο ημίχρονο να αρχίσει με καθυστέρηση μιας ώρας, ενώ στο 82' οι φωτιές σε ορισμένες θύρες και η νέα επίθεση προς τα ΜΑΤ, ανάγκασαν τον διαιτητή να διακόψει οριστικά το ματς. Μηδενισμός και αφαίρεση βαθμών στο τρέχον και στο επόμενο πρωτάθλημα περιμένει τον ΠΑΟ. «Κρυφό» το φύλλο αγώνα.- «Ντροπή για τον Παναθηναϊκό και συγγνώμη προς τους φιλάθλους»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου