Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 2 Μαρτίου, 2012

  • Διημερίδα με θέμα «Τεχνολογίες αιχμής στην εκπαιδευτική πράξη» διοργανώνει η Σύγχρονη Σχολή Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Η διημερίδα θα λάβει χώρα το Σαββατοκύριακο, 3 και 4 Μαρτίου, στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων.
  • Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση της ομηρίας σε εργοστάσιο κατασκευής κάδων στην Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής. Ο ένοπλος άνεργος που κρατούσε δύο εργαζόμενους ομήρους και νωρίτερα είχε τραυματίσει άλλα δύο άτομα, παραδόθηκε στην Αστυνομία. Κοινωνική έκρηξη εξαιτίας της καλπάζουσας ανεργίας στην πόλη «βλέπει» ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής.
  • Φορτηγό πλοίο βυθίστηκε, στη διάρκεια εκφόρτωσης, στο λιμάνι Πλατυγιάλι Μεσολογγίου. Το πλοίο «Γεράσιμος», είχε καταπλεύσει στο λιμάνι προκειμένου να φορτώσει ελαιοπυρήνα, αλλά λόγω μετατόπισης του φορτίου πήρε κλίση και αφού εγκαταλείφθηκε από το πλήρωμά του, έξι Έλληνες και δύο Ρουμάνους, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, βυθίστηκε εντός του λιμανιού.
  • Μετά την εκκίνηση των διαδικασιών για την αξιολόγηση δομών και υπηρεσιών στο δημόσιο τομέα, προχωρά και ο σχεδιασμός για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς συγκροτείται στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τριμελής Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή προκειμένου να συντάξει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. Σε ό,τι αφορά τις οργανικές μονάδες και τους φορείς του Δημοσίου τα κριτήρια αξιολόγησης διαμορφώθηκαν και αφορούν έξι βασικούς τομείς.
  • Ένοπλος εισέβαλε σε εργοστάσιο κατασκευής κάδων στην BIΠΕ Κομοτηνής και κρατά δύο εργαζόμενους ομήρους, ενώ τραυμάτισε τον ιδιοκτήτη του εργοστασίου και έναν εργαζόμενο. Οι τραυματίες νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένοπλος είχε απολυθεί από το εργοστάσιο πριν από 8 μήνες και ζητά να επαναπροσληφθεί.

Κόσμος

  • Οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν να χορηγήσουν στη Σερβία το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας, αναφέρεται στο προσχέδιο της ανακοίνωσης των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των 27 χωρών μελών της ΕΕ. Η χορήγηση του καθεστώτος στη Σερβία είχε συζητηθεί και στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ με τους υπουργούς Εξωτερικών να δίνουν στην πλειοψηφία τους την έγκρισή τους· η Ουγγαρία και η Ρουμανία είχαν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους οι οποίες, ως φαίνεται, ξεπεράστηκαν.
  • Σύσσωμο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ -συμπεριλαμβανόμενων δηλαδή της Ρωσίας και της Κίνας- απαίτησε από την Συρία να δώσει άμεση πρόσβαση στην επικεφαλής του Οργανισμού για ανθρωπιστική βοήθεια, καταδικάζοντας έντονα τη συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση στη χώρα. Πρόκειται για την πρώτη ομόφωνη δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας. Πράσινο φως είχαν πάρει νωρίτερα ο Ερυθρός Σταυρός και η Ερυθρά Ημισέληνος να περάσουν στη συνοικία Μπάμπα Αμρ την Παρασκευή, από την οποία οπισθοχώρησαν οι αντικαθεστωτικοί. Στη Χομς τάφηκε η δημοσιογραφός Μαρί Κόλβιν που σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα καλύπτοντας την εμφύλια σύγκρουση, να διέφυγαν φέρονται οι δημοσιογράφοι Εντίτ Μπουβιέ και Γουίλιαμ Ντάνιελς.
  • Η αμερικανική Γερουσία απέρριψε πρόταση των Ρεπουμπλικάνων που προέβλεπε την εξαίρεση (opt-out) των θρησκευόμενων εργοδοτών από τη δωρεάν προληπτική φροντίδα που περιλαμβάνει υπηρεσίες αντισύλληψης για τις γυναίκες. Το ζήτημα των αμβλώσεων και γενικότερα του οικογενειακού ελέγχου μπορεί να αναδειχτεί ανάμεσα στα κεντρικά ζητήματα της προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ με δεδομένο ότι οι Ρεπουμπλικάνοι υποψήφιοι έχουν σκληρές θέσεις για αυτά τα ζητήματα.
  • Οι 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν την Πέμπτη στην ανανέωση της θητείας του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι. Σε μήνυμα του στο Twitter ο Βαν Ρομπάι επισήμανε ότι «είναι τιμή να υπηρετώ την Ευρώπη σε αυτούς τους καθοριστικούς καιρούς». Η θητεία έχει διάρκεια 2,5 ετών και μπορεί να ανανεωθεί μόνο μία φορά. Ο Βαν Ρομπάι είναι ο πρώτος που ασκεί αυτό το αξίωμα.
  • Δεκαπέντε ξένοι εργαζόμενοι σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα –οι επτά από αυτούς Αμερικανοί– αποχώρησαν την Πέμπτη από την Αίγυπτο μετά την άρση της σε βάρος τους ταξιδιωτικής απαγόρευσης. Οι εργαζόμενοι έφυγαν με αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος και προορισμό την Κύπρο.

Οικονομία

  • Με κέρδη έκλεισαν την Πέμπτη οι χρηματιστηριακοί δείκτες σε Νεά Υόρκη και Ευρώπη, ενώ την ανιούσα πήρε και η τιμή του αργού πετρελαίου. Στην Ευρώπη, η αποκλιμάκωση των spread στα ιταλικά και ισπανικά ομόλογα, μαζί με την «ένεση ρευστότητας» της ΕΚΤ αποτέλεσε το σκηνικό για τη θετική συνεδρίαση ενώ στη Νέα Υόρκη τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα από τον τομέα των λιανικών πωλήσεων και των κατασκευαστών αυτοκινήτων συνέβαλαν στην ανάκτηση των κερδών από την προηγούμενη ημέρα.
  • Σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών σε τρεις δόσεις φέρεται να εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, με το συνολικό πακέτο να ενδέχεται να φτάσει ακόμη και τα 50 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται η καταβολή τριών δόσεων, η πρώτη μετά την ολοκλήρωση του PSI, η δεύτερη προς το τέλος της τρέχουσας χρήσης (με βάση και την έκθεση της Black Rock) και η τρίτη τον επόμενο χρόνο.
  • Σε 21.651.199 ευρώ θα διαμορφωθεί για την Ελλάδα το ύψος του προγράμματος που αφορά στη δωρεάν διανομή τροφίμων στους απόρους για τη φετινή χρονιά, μετά τις σχετικές αποφάσεις που ελήφθησαν σε επίπεδο ΕΕ. Η Επιτροπή έχει αυξήσει στα 500 εκατ. ευρώ το συνολικό ποσό για την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος, απ' το οποίο σύμφωνα με εκτιμήσεις θα επωφεληθούν 18-19 εκατ. άνθρωποι σε 20 κράτη μέλη.

Αθλητισμός

  • Από σαράντα κύματα πέρασε η μεταγραφή του Κώστα Μανωλά στη Ντνιέπρ και αφού το πρωί ΑΕΚ και Ουκρανοί τα «βρήκαν» παίζοντας «παιχνίδι» στην πλάτη του Θρασύβουλου, το απόγευμα το σκηνικό άλλαξε και όλα έδειχναν... ναυάγιο. Τελικά, το βράδυ, οι μάνατζερ και η ομάδα των Άνω Λιοσίων ήταν αυτοί που έδωσαν τη λύση και η συμφωνία οριστικοποιήθηκε.
  • Χωρίς τον Σεμπάστιαν Λέτο αλλά και τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ θα παραταχθεί κόντρα στον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός με τους δυο ποδοσφαιριστές όπως όλα δείχνουν να μένουν και εκτός 18άδας για το ματς με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Αμφίβολος και ο Πετρόπουλος. Την άποψη ότι ο πρωταθλητής της εφετινής περιόδου θα βγει μέσα από τα προσεχή τέσσερα παιχνίδια εξέφρασε μετά τη βράβευσή του ο πολυτιμότερος παίκτης της 22ης αγωνιστικής, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.
  • Νέος προπονητής του Αιγάλεω είναι από σήμερα ο Κριστόφ Βαζέχα, όπως ανακοινώθηκε από το «σίτι». Ο Πολωνός πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, αλλά και πρώην βοηθός προπονητής του Νίκου Νιόπλια στους «πράσινους» αποφάσισε να πει το «ναι» στην πρόταση που του έγινε, με αποτέλεσμα να δοκιμάζει την τύχη του και σε ρόλο πρώτου προπονητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου