Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 20 Μαρτίου, 2012

  • Το θέμα της τροπολογίας στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε έκταση του Πεντελικού όρους από την Εκκλησία άφησε ανοικτό ο υπουργός Γ.Παπακωνσταντίνου στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς υπάρχουν ζητήματα αναδάσωσης και ιδιοκτησίας. Τη διαφωνία στην τροπολογία εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Σ.Ξυνίδης.
  • Νέο Υπουργικό Συμβούλιο συγκαλεί την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, στο οποίο πρόκειται να τεθεί προς έγκριση το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις διατάξεις για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί.
  • Στη σύναψη νέου δανείου, στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του 2012, πρόκειται να προχωρήσει ο δήμος Αθηναίων προκειμένου να ικανοποιήσει ληξιπρόθεσμα χρέη. Η απόφαση λήφθηκε με αυξημένη πλειοψηφία από την παράταξη του δημάρχου Αθηναίων Γ.Καμίνη, την παράταξη του Ν.Κακλαμάνη και τον κ. Γ.Αμυρά. Το δάνειο αφορά ποσό 31,7 εκατ. ευρώ και θα χρησιμοποιηθεί για να εξοφληθούν παλαιότερα χρέη που έχουν δημιουργηθεί από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων.
  • Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά θα έχει το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της ημερομηνίας των εκλογών, η οποία πάντως, σύμφωνα με όσα δήλωσε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα γίνει γνωστή την επόμενη εβδομάδα.Ο κ. Παντελής Καψής τόνισε ότι το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης είναι αυτό που θα καθορίσει κυρίως την ημερομηνία των εκλογών.

Κόσμος

  • Τρία χρόνια αφότου οι επιθεωρητές της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) εκδιώχθηκαν από τη διεθνώς απομονωμένη κομμουνιστική χώρα, το καθεστώς της Βορείου Κορέας υπό τον νέο ηγέτη Κιμ Γιονγκ-ουν έστειλε επιστολή στην έδρα του οργανισμού στη Βιέννη καλώντας τους εμπειρογνώμονες της ΙΑΕΑ στην Πιονγιάνγκ. Η εξέλιξη ακολουθεί το πυρηνικό μορατόριουμ που ανακοινώθηκε με αντάλλαγμα την αποστολή επισιτιστικής βοήθειας στο βορειοκορεατικό καθεστώς.
  • Η Λίντι Ίνγκλαντ, η πρώην δεσμοφύλακας που βρέθηκε στο επίκεντρο του σκανδάλου της ιρακινής φυλακής Άμπου Γκράιμπ το 2004, αμαυρώνοντας την εικόνα των ΗΠΑ, δηλώνει σήμερα ότι δεν αισθάνεται κανενός είδους συμπόνια για τα θύματά της.
  • Η κοσμοσυρροή στην προεκλογική συγκέντρωση του Ζαν Λυκ Μελανσόν, υποψηφίου της Αριστεράς για τη Γαλλική Προεδρία, στη Βαστίλλη αναδεικνύεται τελικά σε πρόκληση -πιθανώς μάλιστα, πολλά υποσχόμενη- για τον Φρανσουά Ολάντ του Σοσιαλιστικού Κόμματος: Ο Ολάντ δεν μπορεί να ανγοήσει το ρεύμα Μελανσόν και ίσως στρέψει τη ρητορική του πιο αριστερά για να προσελκύσει τους ψηφοφόρους του χώρου στο δεύτερο γύρο, κρατώντας όμως τις ισορροπίες με το βλέμμα στους κεντρώους.
  • Σοκαρισμένη η Γαλλία μπροστά στην τραγωδία που εκτυλίχθηκε στο εβραϊκό σχολείο Οζάρ Χατοράχ της Τουλούζης με θύματα τρία παιδιά και ένα ραβίνο -το χειρότερο επεισόδιο αντισημιτικής βίας στη χώρα εδώ και 30 χρόνια. Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη που οδηγείται από ρατσιστικά κίνητρα και έχει εκτελέσει με το ίδιο όπλο τρεις Γάλλους στρατιώτες με καταγωγή από τη βόρεια Αφρική και την Καραϊβική. Στο «κόκκινο» ανεβάζει ο Νικολά Σαρκοζί το επίπεδο συναγερμού στην Τουλούζη. Στο Ισραήλ θα πραγματοποιηθεί η ταφή των θυμάτων. Διεθνής καταδίκη και μηνύματα κατά του αντισημιτισμού, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας....
  • Πέντε τουρίστες, μέλη ομάδας Ελβετών και Γάλλων σκιέρ, έχασαν τη ζωή τους όταν παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα στη Νορβηγία, στην περιοχή του Τρόμσε στα βόρεια της χώρας. Τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν ζωντανό έναν τουρίστα που διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Οικονομία

  • Οι τραπεζικές και οι τεχνολογικές μετοχές ευνόησαν την κίνηση των χρηματιστηριακών δεικτών στη Γουόλ Στριτ τη Δευτέρα, που έκλεισαν με μικρή άνοδο. Στην Ευρώπη, οι μετοχές των χρηματοπιστωτικών έριξαν τους δείκτες από τα υψηλά οκταμήνου.
  • H προθεσμία υποβολής των εντύπων Ε9 για το 2011 λήγει στις 30 Μαρτίου υπενθυμίζει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. Η Γενική Γραμματεία διευκρίνισε επίσης ότι όσοι φορολογούμενοι δεν έχουν λάβει εκκαθαριστικό ΕΤΑΚ 2009 μπορούν να δουν την περιουσιακή εικόνα που έχει δημιουργηθεί από την επεξεργασία των δηλώσεων Ε9 και εφόσον αυτή δεν ανταποκρίνεται στην περιουσιακή τους κατάσταση της 1ης Ιανουαρίου 2009, να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες διορθώσεις.
  • Το ήμισυ της ακίνητης περιουσίας που μεταβιβάστηκε στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων δεν έχει κατοχυρωμένους τίτλους, αναφέρει μεταξύ άλλων η 2η Τριμηνιαία Έκθεση της Ομάδας Δράσης (Task Force) για την Ελλάδα. «Η έλλειψη πλήρους και λειτουργικού κτηματολογίου στην Ελλάδα αποτελεί μακροχρόνια πηγή αβεβαιότητας και αμφισβητήσεων τόσο για το Δημόσιο όσο και για τους ιδιώτες όσον αφορά την αγορά ή πώληση γης» προσθέτει η έκθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου