Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 21 Μαρτίου, 2012

  • Πέρασε η νέα δανειακή σύμβαση από την Ολομέλεια της Βουλής με 213 «ναι» των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και 79 «όχι» κατά τη διάρκεια ονομαστικής ψηφοφορίας την οποία ζήτησαν το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ και ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές της Τετάρτης.
  • Η Εισαγγελία της Ρώμης ζήτησε την παραπομπή σε δίκη του 89χρονου Γερμανού πρώην στρατιωτικού Άλφρεντ Στορκ, ο οποίος κατηγορείται για την εκτέλεση τουλάχιστον 117 Ιταλών αξιωματικών στην Κεφαλλονιά τον Σεπτέμβριο του 1943.
  • Την πολιτική διεύρυνσης της Δημοκρατικής Αριστεράς με δυνάμεις που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, υπερασπίστηκε ο Φώτης Κουβέλης σε παρέμβασή του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του. Η απόφαση για τη διεύρυνση της ΔΗΜΑΡ με τους ανεξάρτητους βουλευτές, Γιάννη Αμοιρίδη, Γιάννη Μιχελογιαννάκη, Ηλία Θεοδωρίδη, Τσετίν Μάντατζη και Γιώργο Παπαμανώλη, θα ληφθεί αργά το βράδυ της Τρίτης.
  • Την Τετάρτη αναμένεται η ανακοίνωση του ονόματος του αντικαταστάτη του Ευάγγελου Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ το μεσημέρι αναμένεται η ορκωμοσία του ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Έως το βράδυ δεν είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο αναβάθμισης του αναπληρωτή υπουργού Φίλιππου Σαχινίδη, ενώ πιθανή θεωρείται και η μετακίνηση του υπουργού εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση.
  • Τέλος στα σενάρια για ανάμειξή του στην πολιτική έβαλε ο ακαδημαϊκός Β.Μαρκεζίνης μιλώντας το βράδυ της Τρίτης σε εκδήλωση που έγινε στο Πολεμικό Μουσείο. Ο ακαδημαϊκός μίλησε για πρωτοφανή κρίση στην Ελλάδα και χαρακτήρισε λανθασμένη την επιθετική κατά της Αριστεράς.

Κόσμος

  • Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,6 Ρίχτερ, σημειώθηκε κοντά στο Ακαπούλκο του Μεξικό το απόγευμα της Τρίτης. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε μεγάλη ακτίνα, «ταρακουνώντας» και την πρωτεύουσα της χώρας για αρκετά δευτερόλεπτα. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στο Γκερέρο του νότιου Μεξικό, και το εστιακό βάθος ήταν μόλις 17,5 χλμ.Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, δεν έχουν αναφερεθεί θύματα αλλά περίπου 500 σπίτια υπέστησαν ζημιές -κάποια από τα οποία κατέρρευσαν. Ασφαλής η κόρη του Μπαράκ Ομπάμα, επιβεβαιώνει ο Λευκός Οίκος, η οποία σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ βρισκόταν στην περιοχή.
  • Την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στα σύνορα Νοτίου και Βορείου Κορέας πρόκειται να επισκεφθεί την Κυριακή ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, στο πλαίσιο επίσκεψής του στη Σεούλ για τις εργασίες διεθνούς συνόδου για την πυρηνική ασφάλεια. Στο περιθώριο των εργασιών της διάσκεψης ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις με τους ομολόγους του της Κίνας και της Ρωσίας, Χου Τζιντάο και Ντμίτρι Μεντβέντεφ αντίστοιχα.
  • Στοίχημα για το συνδικαλιστικό κίνημα της Πορτογαλίας αποτελεί η γενική απεργία της Πέμπτης εναντίον των εργασιακών ανατροπών και των μέτρων λιτότητας, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει παράλυση στη χώρα που βρίσκεται υπό καθεστώς διεθνούς δανεισμού και μαστίζεται από την ανεργία και την ύφεση. Διαδηλώσεις έχουν προγραμματισθεί στη Λισαβόνα και μεγάλες πόλεις της Πορτογαλίας.
  • Στη ιταλική Βουλή δρομολογεί η κυβέρνηση Μόντι τις αλλαγές στα εργασιακά, κλείνοντας τη διαπραγμάτευση με τους κοινωνικούς φορείς επί του ζητήματος διαπιστώνοντας «ευρεία συναίνεση» -παρά την αντίθεση του μεγαλύτερου συνδικάτου Cgil σε διατάξεις που καθιστούν ευκολότερες τις απολύσεις. Παράλληλα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι συνέδεσε με ψήφο εμπιστοσύνης το πακέτο μέτρων για απελευθέρωση των υπηρεσιών και το άνοιγμα των επαγγελμάτων, το οποίο ψηφίζεται στο Κοινοβούλιο την Πέμπτη.
  • Ένα νέο χτύπημα από τον καταζητούμενο δολοφόνο της Τουλούζης φοβούνται οι γαλλικές Αρχές μετά το μακελειό στο εβραϊκό σχολείο και την εκτέλεση των στρατιωτών. Το πρωτοφανές ανθρωποκυνηγητό στρέφεται γύρω από έναν έμπειρο σκοπευτή, αποφασισμένο και με πλήρη έλεγχο κινήσεων, με πιθανές νεοναζιστικές διασυνδέσεις και μίσος για τις μειονότητες. Έχει πυροβολήσει όλα τα θύματά του στο κεφάλι εξ επαφής και ακολουθεί το ίδιο μοτίβο δράσης με κάποια περιοδικότητα· τρεις επιθέσεις κάθε τέσσερις ημέρες. Μία κάμερα που είχε κρεμάσει στο λαιμό του ενδέχεται να έχει καταγράψει το αιματοκύλισμα στο σχολείο. Infographic με επιθέσεις κατά εβραϊκών στόχων τα τελευταία 40 χρόνια.

Οικονομία

  • Ρύθμιση που ορίζει αμοιβή μέχρι 4 εκ. ευρώ στους αντιπροσώπους ολοκλήρωσης συναλλαγής (closing agents) που συμμετείχαν στο PSI καθώς και ποσού μέχρι 3,4 εκ. ευρώ στο Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) ως έξοδα νομικής υποστήριξης στο πλαίσιο του PSI, κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φ.Σαχινίδης.
  • Οι ανησυχίες για την κινεζική ανάκαμψη αποτέλεσαν το σκηνικό για την υποχώρηση των χρηματιστηριακών δεικτών στη Νέα Υόρκη και τις ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη. Στο κόκκινο οι μετοχές ενέργειας και βιομηχανίας στη Γουόλ Στριτ, «βαρίδια» και οι μετοχές των κατασκευαστών αυτοκινήτων στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
  • Να ανοίξουν άμεσα λογαριασμό σε οποιαδήποτε τράπεζα της επιλογής τους προκειμένου να συνεχίσουν να λαμβάνουν τη σύνταξή τους καλεί το ΙΚΑ τους συνταξιούχους που είχαν επιλέξει για την είσπραξη της σύνταξής τους τις Συνεταιριστικές Τράπεζες Αχαϊκή, Λέσβου-Λήμνου και Λαμίας, οι οποίες έκλεισαν. Μέχρι την πίστωση του νέου λογαριασμού, η πληρωμή της σύνταξης καθώς και το Δώρο Πάσχα (05 Απριλίου 2012) θα γίνει από την Εθνική Τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου