Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 22 Μαρτίου, 2012


  • «Ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών και η διαμόρφωση του προϋπολογισμού είναι υπόθεση των Ελλήνων και κανενός άλλου», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά τη διάρκεια παρουσίασης του μεσοπρόθεσμου κρατικού προϋπολογισμού ως το 2016, σπεύδοντας ωστόσο να επισημάνει ότι «η τήρηση ευρωπαϊκών κανόνων και υποχρεώσεων είναι μια συμβολή στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη - και η αλληλεγγύη δεν είναι ποτέ μονόδρομος».
  • Για την Πέμπτη μετατέθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο, στο οποίο πρόκειται να τεθεί προς έγκριση το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις διατάξεις για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί. Το Υπουργικό ήταν προγραμματισμένο για την Τετάρτη, αλλά αναβλήθηκε, επειδή -σύμφωνα με πληροφορίες- η τρόικα εξέφρασε διαφωνίες στς ρυθμίσεις του υπουργείου Μεταφορών για το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί.
  • Την εκτίμηση πως ο πρώην πρόεδρος της Στατιστικής Υπηρεσίας, Μανώλης Κοντοπυράκης, φέρει βαρύτατες ευθύνες για αποστολή παραποιημένων στοιχείων στην Eurostat, ενδεχομένως για πολιτικούς λόγους, κατέθεσε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά τις συνθήκες διαμόρφωσης των δημοσιονομικών στοιχείων του 2009, ο Γκίκας Χαρδούβελης.
  • «Η αυτοδυναμία της ΝΔ είναι απαραίτητη για να μπορέσει να κυβερνηθεί αποτελεσματικά η χώρα και να αποφευχθούν μικροσυμβιβασμοί, δεδομένου ότι από την επομένη των εκλογών μας περιμένει μεγάλη δουλειά», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας στην πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στη Θεσσαλονίκη. Ως πιο πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών ο κ. Δήμας θεωρεί την 29η Απριλίου, λέγοντας ότι το αργότερο θα γίνουν στις 6 Μαΐου.
  • Η ψήφος στο ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση τόνισε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα , μιλώντας σε κομματική συγκέντρωση. Η Αλέκα Παπαρήγα χαρακτήρισε ως «τρομοκρατικό» το δίλημμα «ΕΕ ή χάος» και κάλεσε τους εργαζόμενους να εντείνουν την πάλη τους για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Κόσμος

  • Σε επίθεση στο διαμέρισμα όπου βρίσκεται οχυρωμένος ο εκτελεστής της Τουλούζης προχώρησαν οι γαλλικές δυνάμεις μέσα στη νύχτα, καθώς έπειτα από σχεδόν 24 ώρες πολιορκίας οι διαπραγματευτές της αστυνομίας δεν κατόρθωσαν να πείσουν τον 23χρονο αλγερινής καταγωγής Μοχάμεντ Μέραχ να παραδοθεί. Ο αναπληρωτής δήμαρχος της Τουλούζης επιβεβαίωσε την επιχείρηση, ωστόσο πηγές του υπουργείου Εσωτερικών διευκρίνιζαν ότι πρόκειται για κινήσεις άσκησης πίεσης κατά του δράστη.
  • Η επιχείρηση σύλληψης του δολοφόνου της Τουλούζης εξελίχθηκε σε θρίλερ διαρκείας, με τις αστυνομικές δυνάμεις να παραμένουν παραταγμένες έως αργά τη νύχτα της Τετάρτης έξω από την κατοικία του 23χρονου Γάλλου αλγερινής καταγωγής Μοχάμεντ Μέραχ. Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο 23χρονος -που οχυρώθηκε στο διαμέρισμά του με ένα πραγματικό οπλοστάσιο- προτίθεται να παραδοθεί στις Αρχές. Ο ίδιος εμφανίζεται αμετανόητος και καυχιέται ότι «γονάτισε» τη Γαλλία. Υποστηρίζει ότι αρνήθηκε να συμμετάσχει σε μία επίθεση αυτοκτονίας της Αλ Κάιντα στη Γαλλία , αλλά αποδέχθηκε να αναλάβει μία «γενική αποστολή»...
  • Στασιαστές του στρατού του Μάλι επιτέθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο την Τετάρτη, ανακοίνωσαν το υπουργείο Άμυνας και διπλωματικές πηγές, ενώ πυρά από βαρέα όπλα ακούγονταν στην πρωτεύουσα Μπαμακό. Η κυβέρνηση της χώρας κάνει λόγο για απόπειρα πραξικοπήματος, ενώ Παρίσι και Ουάσινγκτον κάλεσαν σε αποφυγή της βίας.
  • Το πακέτο μεταρρυθμίσεων με την υπογραφή του Μάριο Μόντι για την απελευθέρωση της αγοράς ενέκρινε το ιταλικό Κοινοβούλιο την Τετάρτη παρέχοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του τεχνοκράτη πρωθυπουργού. Η πραγματική μάχη δίνεται τώρα στο μέτωπο των εργασιακών σχέσεων και τις διατάξεις που διευκολύνουν τις απολύσεις, τις οποίες εισάγει εισάγει ο Μόντι στο Μοντετσιτόριο έχοντας απέναντί του το ισχυρότερο συνδικάτο εργαζομένων Cgil, αλλά και το διχασμένο συγκυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα της κεντροαριστεράς.
  • Απαγόρευση εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και συναλλαγών με εταιρείες που εδράζονται στην ΕΕ και για την Άσμα αλ Άσαντ, τη σύζυγο του Σύρου προέδρου, πρόκειται να συμπεριλαμβάνεται στο νέο πακέτο κυρώσεων της ευρωπαϊκής διπλωματίας σε βάρος της Δαμασκού, το οποίο αναμένεται να αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες. Το νέο πακέτο, 13ο κατά σειρά από την έναρξη της αιματοχυσίας στη Συρία, θα επιβάλει περιορισμούς σε συνολικά 12 Σύρους που κατέχουν υψηλές θέσεις στο καθεστώς και αναμένεται να κυρωθεί την Παρασκευή.

Οικονομία

  • Ανακοίνωση με την οποία δίνει διευκρινίσεις για τις αμοιβές που θα καταβάλλει το ελληνικό Δημόσιο για συμβουλευτικές υπηρεσίες στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI) εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή δημοσίευμα που έκανε λόγο για ποσό που φτάνει τα 74 εκατ. ευρώ.
  • Μέσω του ΤΑΧΙSnet θα υποβάλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος από φέτος όλοι οι μισθωτοί που έχουν εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ. Τις επόμενες ημέρες η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων πρόκειται να αποστείλει στους φορολογούμενους αυτούς τους κωδικούς που είναι απαραίτητοι για την εγγραφή τους στο σύστημα.
  • Προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων για την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών προκρίνει η ΤτΕ, ενώ επιπλέον κεφάλαια θα προέλθουν, σε περίπτωση που χρειαστεί, από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με κοινές μετοχές (με περιορισμένα δικαιώματα ψήφου) και μετατρέψιμες ομολογίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου