Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 3 Μαρτίου, 2012


  • Η ΔΕΗ δεν μπορεί να διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν πληρώσουν το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων αποφάσισε σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ωστόσο, η επιβολή του κρίθηκε συνταγματική, εφόσον το ειδικό τέλος δεν αποτελεί πάγιο αλλά έκτακτο φόρο.
  • «Το νοσοκομείο Καρύστου δεν πρόκειται να υποβαθμιστεί και να χάσει τη νοσοκομειακή ιδιότητά του», δήλωσε κατηγορηματικά ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή επεισόδια που σημειώθηκαν στο νοσοκομείο, όταν κάτοικοι της περιοχής εγκλώβισαν τον υποδιοικητή του νοσοκομείου Καρύστου, Ηλία Πετσή στο γραφείο του, διαμαρτυρόμενοι για υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας.
  • Διημερίδα με θέμα «Τεχνολογίες αιχμής στην εκπαιδευτική πράξη» διοργανώνει η Σύγχρονη Σχολή Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Η διημερίδα θα λάβει χώρα το Σαββατοκύριακο, 3 και 4 Μαρτίου, στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων.
  • Στο Ωνάσειο μετέβη ο επιχειρηματίας Ισίδωρος Κούβελος, σύζυγος της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη, έπειτα από συμπτώματα δύσπνοιας. Ο κ. Κούβελος νοσηλεύεται στον έκτο όροφο του νοσοκομείου και υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις.

Κόσμος

  • Την τραγική κατάσταση της διάλυσης βασικών κρατικών υπηρεσιών σε ένα κράτος που εδώ και δεκαετίες είναι υπό κατάρρευση και δεν μπορεί στοιχειωδώς να θρέψει και να προστατεύσει τους πολίτες του δείχνει έκθεση για τη Σομαλία γραμμένη από πρώην κρατικό αξιωματούχο. Το 2011, η υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Σομαλίας είχε έσοδα μόλις 58 εκατομμυρίων δολαρίων. Σε μία προσπάθεια να δοθεί λύση η Βρετανία επιθυμεί να συσταθεί μεικτή επιτροπή Σομαλών και ξένων: για κάθε εκταμίευση από τα δημόσια ταμεία θα υπογράφουν ένας Σομαλός και ένας ξένος.
  • Οι αμερικανικές στρατιωτικές Αρχές εντόπισαν πέντε στρατιώτες οι οποίοι θεωρούνται υπεύθυνοι για το ότι έκαψαν αντίτυπα του Κορανίου στη βάση του Μπαγκράμ, στο βόρειο Αφγανιστάν, πράξη που έγινε αφορμή για σφοδρές αντιδράσεις στη χώρα. Σύμφωνα με τους στρατοδίκες, οι αυτουργοί αφαίρεσαν τα αντίτυπα του ιερού βιβλίου του Ισλάμ από τις φυλακές του Μπαγκράμ όταν ανακάλυψαν ότι περιείχαν «εξτρεμιστικά» μηνύματα.
  • Μόλις ένας στους πέντε βουλευτές στα νομοθετικά σώματα όλου του πλανήτη είναι γυναίκα αναφέρει ο ΟΗΕ και τονίζει τους πολύ αργούς ρυθμούς με τους οποίους αυξάνεται αυτός ο αριθμός. Σημειώνει ακόμη ότι παρά τις προσδοκίες που καλλιέργησαν πολιτικά γεγονότα όπως η Αραβική Άνοιξη αυτές δεν μετουσιώθηκαν σε ουσιαστική εκπροσώπηση των γυναικών.
  • Η αποστολή του Ερυθρού Σταυρού και της Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου, που επρόκειτο να μπει την Παρασκευή στη συνοικία Μπάμπα Αμρ της Χομς, εμποδίστηκε από το στρατό της Συρίας ανέφερε ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, Τζέικομπ Κέλενμπέργκερ. Οι λόγοι της απαγόρευσης δεν έχουν διευκρινιστεί καθώς το καθεστώς είχε δώσει άδεια να μπουν οι ανθρωπιστικές οργανώσεις στην πολιορκούμενη πόλη. Υπολογίζεται ότι από τους 100.000 ανθρώπους που ζουν στην Μπάμπα Αμρ, μόνο μερικές χιλιάδες βρίσκονται ακόμα στην περιοχή. Πολλά σπίτια παραμένουν χωρίς ρεύμα και βασικά αγαθά και φάρμακα λείπουν εντελώς. Στη Γαλλία έφτασαν η Εντίτ Μπουβιέ και ο Ουίλιαμ Ντάνιελς που ήταν εγκλωβισμένοι για ημέρες στη Χομς.
  • Την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την προεδρία του Eurogroup τον Ιούνιο επιβεβαίωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, λέγοντας πως οι λόγοι της απόφασής του δεν είναι ο «μεγάλος εκνευρισμός και οι αμέτρητες απογοητεύσεις» που γεύτηκε λόγω του αξιώματος αλλά «απλώς το πρόβλημα χρόνου». Επειδή το θέμα του διαδόχου του «κυρίου ευρώ» είναι αρκετά περίπλοκο, ο ίδιος ο Γιούνκερ έχει αναλάβει να βρει τον αντικατάσταση του -με τα πρώτα ονόματα ενδεχομένως να ακουστούν σε δύο εβδομάδες.

Οικονομία

  • Με μικρές μεταβολές και μεικτά πρόσημα σταμάτησαν την Παρασκευή την πορεία τους οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη και την Ευρώπη. Οριακή υποχώρηση για τον Dow Jones.
  • Τις διαδικασίες για το πρόγραμμα της αυτεπιστασίας στους δήμους, -το οποίο αφορά πρόσληψη ανέργων με σύμβαση ορισμένου χρόνου σε δημοτικά έργα- περιγράφει σε εγκύκλιο η αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Φ.Γεννηματά, καθώς και τις ειδικότητες που μπορούν να προσληφθούν. Η άντληση του έκτακτου προσωπικού θα γίνεται από τον Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, που καταρτίζεται από τον ΟΑΕΔ, μετά από δημόσια πρόσκληση και υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους και με επιλογή βάσει καθορισμένων και μοριοδοτούμενων κριτηρίων.
  • Σε δυναμικές κινητοποιήσεις, οποιασδήποτε μορφής και με όλα τα μέσα που διαθέτουν, προσανατολίζονται οι ναυτεργάτες, σύμφωνα με απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ). Το συνδικαλιστικό όργανο των ναυτικών ζητεί να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΓΕΝΕ και να ιδρυθεί ειδικό ταμείο ανεργίας για τους ναυτεργάτες, το ΝΑΤ να διατηρήσει την αυτοτέλειά του με άμεση επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να σταματήσουν οι περικοπές των συντάξεων, ενώ κάνει λόγο για απάνθρωπες περικοπές στους μισθούς, μετά την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Αθλητισμός

  • Να λύσει το συμβόλαιό του με τον ΟΦΗ ζήτησε ο Στάθης Ταυλαρίδης, με τον δικηγόρο του να επικοινωνεί την Παρασκευή με μέλος της διοικούσας επιτροπής. Συγκεκριμένα, ο έμπειρος αμυντικός ζήτησε μέσω του δικηγόρου να λυθεί η συνεργασία του με τους Κρητικούς τη Δευτέρα.
  • Σπουδαία παιχνίδια, που ίσως προκαλέσουν ανακατατάξεις στην κορυφή της βαθμολογίας, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα. Συγκεκριμένα ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Ολυμπιακός που τον κυνηγάει παίζει στην Κρήτη με τον ΟΦΗ. Το Σάββατο ανοίγει η αυλαία με τρεις αναμετρήσεις: Πανιώνιος-Ατρόμητος, Ξάνθη-Παναιτωλικός και Αρης-ΑΕΚ. 
  • Οι διαπραγματεύσεις του ΠΑΟΚ με την Πόρτο και την αποπληρωμή του ποσού 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, για την μεταγραφή του Βιεϊρίνια στην Βόλφσμπουργκ καρποφόρησαν σήμερα το βράδυ και ο Ζήσης Βρύζας θα επιστρέψει αύριο, Σάββατο, στην Ελλάδα με την ικανοποίηση της επιτυχίας του στόχου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου