Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 5 Μαρτίου, 2012

Δευτέρα, 5 Μαρτίου, 2012

Συνέχιση των κινητοποιήσεων κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη «δίκαιη δίκη» αποφάσισε η Ολομέλεια των πρόεδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, η οποία συνήλθε στη Θεσσαλονίκη. Οι δικηγόροι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους την Δευτέρα και Τρίτη 5 και 6 Μαρτίου, όπως και το διήμερο 15-16 Μαρτίου.

  • Στην οικεία ΔΟΥ θα απευθύνονται οι φορολογούμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι αδυνατούν να καταβάλουν το τέλος ακινήτων, προκειμένου να διεκδικήσουν, εφόσον συντρέχουν οι λόγοι, να αυξηθούν οι δόσεις ή και να μειωθεί το λεγόμενο «χαράτσι».
  • Κατανόηση για την «οργή και το θυμό» που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία, αλλά και μεταξύ των μαθητών που πρόσφατα εκφράστηκαν με χειρονομίες προς την εξέδρα των επισήμων κατά την παρέλαση στα Ιωάννινα για την 99η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης, εξέφρασε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, παραδεχόμενη ότι ήταν λάθος της να αντιδράσει αρχικά «εν θερμώ».
  • Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) θα προσφύγουν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αθηνών και Καλαμάτας, όπως και ο δικηγόρος Αντώνης Αργυρός, μόλις δημοσιευθεί η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε συνταγματικό του ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών -το λεγόμενο «χαράτσι»- αλλά αντισυνταγματική τη διακοπή ρεύματος σε όσους δεν πληρώσουν.
  • Mη νόμιμο έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο επιχειρήθηκε η απελευθέρωση του επαγγέλματος του ορκωτού εκτιμητή, καθώς ουσιαστικά με τις διατάξεις του μεταθέτει στο μέλλον την απελευθέρωση του επαγγέλματος του ορκωτού εκτιμητή.

Κόσμος

  • Με την κατηγορία της κατασκοπείας κρατά πολιτοφυλακή της Λιβύης δύο Βρετανούς δημοσιογράφους που εργάζονται για το τηλεοπτικό δίκτυο Iran Press TV. «Πιστεύουμε ότι είναι κατάσκοποι» είπε ο διοικητής της πολιτοφυλακής σε συνέντευξη Τύπου στην Τρίπολη. Οι δημοσιογράφοι Νίκολας Ντέιβις και Γκάρεθ Μοντγκόμερι-Τζόνσον συνελήφθησαν στις 22 Φεβρουαρίου στη Μιζουράτα.
  • Στο Κρεμλίνο επιστρέφει για τρίτη προεδρική θητεία ο Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς βάσει των πρώτων αποτελεσμάτων συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 60%, κερδίζοντας το στοίχημα της εκλογής από τον πρώτο γύρο -παρά το κύμα αμφισβήτησης και τη μεγαλύτερη έκρηξη λαϊκής οργής στη μετασοβιετική Ρωσία. «Κερδίσαμε μία δίκαιη και ανοιχτή μάχη» είπε ο Πούτιν μπροστά σε 100.000 υποστηρικτές του με δάκρυα στα μάτια. Εκτεταμένη νοθεία καταγγέλλει η αντιπολίτευση και διοργανώνει μεγάλη διαδήλωση τη Δευτέρα. Δείτε σε Infographic τα κομβικά σημεία της εποχής του «τσάρου» Βλαντιμίρ Πούτιν...
  • Η πακιστανική κυβέρνηση ζήτησε επισήμως από την Interpol να εκδώσει ένταλμα σύλληψης εναντίον του πρώην προέδρου της χώρας Περβέζ Μουσάραφ για τη δολοφονία της πρώην πρωθυπουργού Μπεναζίρ Μπούτο.
  • «Φρένο» στις απειλές πολέμου και σε μία ενδεχόμενη μονομερή επίθεση του Ισραήλ κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν επιχειρεί να βάλει ο Μπαράκ Ομπάμα πριν υποδεχθεί τον Ισραηλινό πρωθυπουργό στο Λευκό Οίκο. Οι ΗΠΑ δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν στρατιωτική βία προς όφελος της παγκόσμιας ασφάλειας, λέει ο Ομπάμα ενώπιον του ισχυρού φιλο-ισραηλινού λόμπι AIPAC στην Ουάσινγκτον, όμως προειδοποιεί -δείχνοντας το Ισραήλ- ότι «τόσες αόριστες κουβέντες για πόλεμο» το μόνο που κάνουν είναι να βοηθούν την Τεχεράνη και να ανεβάζουν τις τιμές του πετρελαίου.
  • Σχεδόν 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από σειρά ισχυρότατων εκρήξεων σε αποθήκη πυρομαχικών της Μπραζαβίλ, πρωτεύουσας του Κονγκό, στην οποία έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά. Οι εκρήξεις ήταν τόσο ισχυρές που ακούγονταν μέχρι την Κινσάσα, την πρωτεύουσα της γειτονικής Λαϊκής Δημοκρατικής του Κονγκό.

Οικονομία

  • Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία του ελληνικού «κουρέματος», η επιτυχής ολοκλήρωση του οποίου απαιτείται για το ξεκλείδωμα του δεύτερου πακέτου προς την Ελλάδα, κάνουν ήδη την εμφάνισή τους σενάρια για ανάγκη ενός τρίτου πακέτου προς την χώρα -με το γερμανικό Spiegel, επικαλούμενο υπολογισμούς της τρόικας, να το τοποθετεί στα 50 δισ. ευρώ. Φωνές υπέρ ενός «σχεδίου Β», με την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης, ακούγονται ξανά στις τάξεις του βαυαρικού CSU, αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ.
  • Μετά τη μείωση του κατώτερου μισθού και τη βίαιη αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις, τον Ιούνιο αναμένεται να αρχίσει η συζήτηση για τα νέα μέτρα που ζητά η τρόικα και που αφορούν τη μείωση του εφάπαξ και την περικοπή στις αποζημιώσεις λόγω απόλυσης ή συνταξιοδότησης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Πέραν αυτών, στην ατζέντα της τρόικας παραμένει η μείωση του 13ου και 14ου μισθού, περαιτέρω περικοπές στους μισθούς και καθιέρωση ευέλικτων μορφών απασχόλησης.
  • Στον «αέρα» βρίσκεται η προσπάθεια για υπογραφή κλαδικών συμβάσεων έως τα μέσα Μαΐου, λόγω της απροθυμίας των εργοδοτών. Εφόσον κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί, οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα θα «καταρρεύσουν» στα επίπεδα της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης, όπως ορίζεται στο νέο μνημόνιο. Οι εργοδοτικές οργανώσεις τάσσονται υπέρ της υπογραφής κλαδικών συμβάσεων, ωστόσο επιχειρηματίες - μέλη των ομοσπονδιών απειλούν με αποχώρηση, προκειμένου να μην συμπεριληφθούν στις κλαδικές συμβάσεις, επιλέγοντας επιχειρησιακές ή ατομικές συμβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου