Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Απλήρωτοι 5 μήνες το προσωπικό του ΠΑΣΟΚ

Τετάρτη, 21 Μαρτίου, 2012

Απλήρωτοι παραμένουν εδώ και πέντε μήνες οι έμμισθοι υπάλληλοι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι εθελοντές, ούτε αποσπασμένοι από το Δημόσιο. Είναι κανονικοί εργαζόμενοι που όμως δεν πληρώνονται. Κάποιοι από αυτούς φέρονται μάλιστα να έχουν φτάσει σε τέτοιο βαθμό οικονομικής εξαθλίωσης που καταφεύγουν στα συσσίτια του Δήμου Αθηναίων.

Ακούγεται οξύμωρο αλλά το κόμμα που προσπάθησε να σώσει την Ελλάδα από τη χρεοκοπία, ουσιαστικά έχει οικονομικά το ίδιο χρεοκοπήσει. Και δεν είναι το μόνο. Παρόμοια είναι η κατάσταση σε όλα τα κόμματα που στηρίζονται στις κρατικές χορηγίες.
Ο «Ε.Κ.» ήρθε σε επαφή με εργαζόμενο στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους και μας επιβεβαίωσε όλα τα προαναφερθέντα.
Για προφανείς ασφαλώς λόγους ο εργαζόμενος αυτός δεν θέλησε να δημοσιοποιήσει το όνομά του, κυρίως μετά τη διαβεβαίωση που έλαβαν από τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι το θέμα θα λυθεί μόλις η Βουλή υπογράψει την τροπολογία που έχει εισαχθεί και αφορά το θέμα της αποπληρωμής του κεφαλαίου των δανείων που έχουν συνάψει τα κόμματα.
Το πρόβλημα προέκυψε όταν η Αγροτική Τράπεζα πάγωσε την κρατική επιχορήγηση για τα χρέη των δύο κυρίως μεγάλων κομμάτων και μέχρι να ψηφιστεί η σχετική τροπολογία στη Βουλή. Μέχρι να γίνει αυτό, η Αγροτική δεν αποδεσμεύει χρήματα προς το ΠΑΣΟΚ που με τη σειρά του δεν έχει χρήματα για τα πάγια έξοδά του, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η μισθοδοσία.
Ο εργαζόμενος που μίλησε στην εφημερίδα μας είπε ότι πανελλαδικά το ΠΑΣΟΚ απασχολεί περί τα 220 έμμισθα άτομα. Υπάρχουν βέβαια και υπάλληλοι αποσπασμένοι από το Δημόσιο, που δεν έχουν πρόβλημα, καθώς πληρώνονται από εκεί. Ολοι οι άλλοι έχουν να πληρωθούν πέντε μήνες και έχουν πήξει στις υποσχέσεις.
Στην ερώτηση αν όντως κάποιοι συνάδελφοί τους καταφεύγουν σε συσσίτια του Δήμου Αθηναίων, ο εργαζόμενος που μίλησε στον «Ε.Κ.» ανέφερε πως πράγματι προ ημερών ένας συνάδελφος ήρθε και τους είπε πως υπάρχουν 8 με 9 συνάδελφοί τους σε εξαθλίωση. «Και αντί να γίνει έρανος μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, αναγκαστήκαμε εμείς οι απλήρωτοι να κάνουμε έρανο μεταξύ μας για να τους ενισχύσουμε», μας είπε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, παρόμοια κατάσταση υπάρχει όχι μόνο στη ΝΔ, αλλά και στα αριστερά κόμματα, κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως μαθαίνει.

Πηγή: Ε.Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου