Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 6 Μαρτίου, 2012


  • Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα, ανοιχτά της Κεφαλλονιάς, έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό ενός μέλους του πληρώματος του επιβατηγού πλοίου καταμαράν «Ηλιον», που υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε στη θάλασσα.
  • Συνάντηση με τον Γ.Παπανδρέου έχει στις 14:00 την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον Γ.Παπανδρέου για την πορεία του PSΙ και συνολικά για τις οικονομικές εξελίξεις, όπως διαμορφώθηκαν μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Πάντως, όπως είναι αναμενόμενο, στην ατζέντα της συζήτησης των δύο ανδρών θα τεθούν και οι πολιτικές εξελίξεις, καθώς έχει ανοίξει ο δρόμος προς την κάλπη.
  • Ανοιχτά θα παραμείνουν τα φαρμακεία της Αθήνας και του Πειραιά την Πέμπτη και την Παρασκευή (8-9 Μαρτίου), μετά την απόφαση των δύο Συλλόγων να διαφοροποιήσουν τη στάση τους από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, που κήρυξε 48ωρη προειδοποιητική απεργία σε όλη την χώρα. Επίσης, σε Αθήνα και Πειραιά σταματά από την Πέμπτη η επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους των υπερχρεωμένων Ταμείων και επί πιστώσει φάρμακα θα χορηγούνται μόνο στους ασφαλισμένους τριών ταμείων.
  • «Αυτοί που λένε πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να επιστρέψει στις αξίες του κρατισμού και του λαϊκισμού εξαπατούν τον λαό» λέει ο Ηλίας Μόσιαλος στο sansimera.gr. Τονίζει ότι ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι μεταρρυθμιστής που πιστεύει στις αρχές της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Παράλληλα, θεωρεί ότι η Δημοκρατική Αριστερά εκφράζει την αναπαλαίωση του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Μόσιαλος προτείνει ανεπιφύλακτα τη μετάβαση σε ένα εξωστρεφές και δυναμικό παραγωγικό μοντέλο, διαφορετικό από εκείνο που μας οδήγησε στη σημερινή κατάρρευση. Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος θεωρεί «ανήθικη» -αν και νόμιμη- την εξαγωγή χρημάτων στο εξωτερικό. Υποστηρίζει, τέλος, ότι η μοναδική κόκκινη γραμμή είναι η παραμονή στην ευρωζώνη.
  • Επεισοδιακά εξελίχθηκε συναυλία που έδωσε ο Γιώργος Νταλάρας αργά το βράδυ της Δευτέρας στο Ίλιον.Κάποιοι, από το κοινό που συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσει τη συναυλία αλληλεγγύης, πέταξαν γιαούρτια και καρέκλες στον καλλιτέχνη την ώρα που τραγουδούσε τις μεγάλες του επιτυχίες.

Κόσμος

  • Ο γνωστός μπλόγκερ Αλεξέι Ναβάλνι και ο αρχηγός του Μετώπου της Αριστεράς, Σεργκέι Ουντάλτσοφ, δύο σημαντικές «φωνές» της αντιπολίτευσης αφέθηκαν ελεύθεροι την Τρίτη στη Ρωσία. Είχαν συλληφθεί, μαζί με δεκάδες άλλα άτομα, μαζί με δεκάδες άλλους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την επανεκλογή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην προεδρία.
  • Σε δέκα πολιτείες ψηφίζουν την Τρίτη οι Ρεπουμπλικάνοι –μερικές από τις οποίες είναι καθοριστικής σημασίας για το χρίσμα αλλά και για την προεδρία. Οι ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν τον υποψήφιο που θα αναμετρηθεί με τον πρόεδρο Ομπάμα στις εκλογές του Νοεμβρίου. Ο Μιτ Ρόμνεϊ και ο Ρικ Σαντόρουμ κατά πρώτο λόγο και δευτερευόντως ο Νιουτ Γκίνγκριτς και ο Ρον Πολ θα διεκδικήσουν συνολικά 412 εκλέκτορες. Ωστόσο ακόμα και αν υποθετικά ένας τους εξασφαλίσει όλους δεν θα δώσουν την οριστική νίκη στη κούρσα του χρίσματος.
  • Σε δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών και ακτιβιστών που διαμαρτύρονταν για νοθεία κατά τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής προχώρησε η ρωσική αστυνομία την επομένη της σαρωτικής νίκης του Βλάντιμιρ Πούτιν, η οποία σήμανε την επιστροφή του στο ύπατο αξίωμα της χώρας. Συγχαρητήρια για τη νίκη και διαβεβαιώσεις για εμβάθυνση της συνεργασίας δέχτηκε ο νέος πρόεδρος από ηγέτες-κόκκινα πανιά για τη Δύση (Αχμαντινετζάντ και Άσαντ), τυπική και συγκρατημένη η υποδοχή από Ευρωπαίους ηγέτες, «ενθαρρυντικό νέο οι διαδηλώσεις» για τον αμερικανικό Τύπο. Δείτε σε Infographic τα κομβικά σημεία της πορείας του «τσάρου» Βλαντιμίρ Πούτιν...
  • Η μεταχείριση των αμερικανικών Αρχών έναντι του στρατιώτη Μπράντλι Μάνινγκ ήταν «σκληρή και απάνθρωπη» υποστηρίζει ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια, Χουάν Μέντες, αναφερόμενος στον ύποπτο για τη διαρροή εκατοντάδων χιλιάδων στο Wikileaks. Πρόσθεσε ότι ευτυχώς, όπως επισήμανε, ο Μάνινγκ έχει μεταφερθεί σε άλλη φυλακή στο Κάνσας όπου οι συνθήκες είναι καλύτερες.
  • Άλλη μία έκρηξη σε αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου που βρίσκεται στη χερσόνησο του Σινά σημειώθηκε τη Δευτέρα, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες και η δημόσια τηλεόραση της Αιγύπτου. Η έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Μασαΐντ, δυτικά του Ελ Άρις. Τον τελευταίο χρόνο –μετά την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ– έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 12 περιστατικά στο εν λόγω αγωγό στην Αίγυπτο.

Οικονομία

  • Δηλώσεις συμμετοχής στο «κούρεμα» των ομολόγων άρχισαν τη Δευτέρα από μεγάλους πιστωτές της χώρας, καθώς κορυφώνεται η μάχη του PSI, από την οποία εξαρτάται αν θα προχωρήσει ομαλά η εφαρμογή του νέου προγράμματος βοήθειας των 130 δισ. ευρώ. Ωστόσο, αντιδράσεις σημειώνονται από ασφαλιστικά ταμεία αλλά και φυσικά πρόσωπα, κατόχους ομολόγων, λόγω της απροθυμίας να υποστούν κούρεμα 53,5% στην ονομαστική αξία των τίτλων τους.
  • Πτωτικά άνοιξε η εβδομάδα στις αγορές της Ευρώπης και στις ΗΠΑ αν και οι απώλειες ήταν σε κάθε περίπτωση περιορισμένες. Υποχώρηση 0,12% για τον Dow Jones που έκλεισε στις 12.961,75 μονάδες, στο κόκκινο ο FTSE και ο DAX.
  • Η Πορτογαλία θα μείνει πιστή στους στόχους της για τη μείωση του ελλείμματος το 2012 (4,5% του ΑΕΠ), τόνισε την Δευτέρα ο πρωθυπουργός της χώρας Πάσος Κοέλιο, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ισπανίας, που προχώρησε στην ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων της για την εφετινή χρονιά σε 5,8% έναντι 4,4% προηγουμένως. Ο κ. Κοέλιο είπε ακόμα ότι δεν θα ζητήσει χαμηλότερα επιτόκια για τα δάνεια από την τρόικα, όπως η Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου