Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΝΕΑ- ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 8 Μαρτίου, 2012

  • Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Πέμπτη και την Παρασκευή τα φαρμακεία ολόκληρης της χώρας, μετά την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Εξαίρεση τα φαρμακεία της Αθήνας και του Πειραιά, που αποφάσισαν να τηρήσουν διαφορετική στάση. Έτσι, σε Αθήνα και Πειραιά τα φαρμακεία θα είναι ανοιχτά, ωστόσο δεν θα χορηγούνται φάρμακα σε ασφαλισμένους των περισσότερων Ταμείων με πίστωση.
  • Μία άλλη «Τρόικα» αυτή της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου βρίσκεται στην Ελλάδα, με στόχο να προωθήσει προτάσεις που θα βγάλουν την Ευρώπη γενικά και την Ελλάδα ειδικότερα από το φαύλο κύκλο της ύφεσης και θα οδηγήσει στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
  • Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα εφαρμοστεί ο Πράσινος Δακτύλιος στην Αθήνα, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο για τα θέματα του υπουργείου, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.
  • Καταδικάζει κάθε ενέργεια που καταργεί την ελεύθερη έκφραση σε δήλωση του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά και επισημαίνει ότι δεν μπορεί για κανένα λόγο να παρεμποδιστεί η ελεύθερη έκφραση. Στη δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι παρόμοιες ενέργειες αναδεικνύουν την «φασίζουσα νοοτροπία των εμπνευστών της».
  • Αγωγές κατά του Δημοσίου και κατά των προϊσταμένων των δικαστηρίων θα καταθέσουν μέσα στις επόμενες ημέρες οι δικαστικοί υπάλληλοι της Αθήνας για μη καταβολή δεδουλευμένων, ενώ θα ακολουθήσουν αγωγές από δικαστικούς υπαλλήλους και των άλλων δικαστηρίων της χώρας.

Κόσμος

  • Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσέθεσαν «για πρώτη φορά» το Βατικανό στη λίστα με τα κράτη, τα οποία χαρακτηρίζουν δυνητικά ευάλωτα σε ό,τι αφορά το ξέπλυμα χρήματος. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με την καταπολέμηση των ναρκωτικών, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη, η Αγία Έδρα περιλαμβάνεται σε έναν κατάλογο 68 χωρών που ανήκουν στην κατηγορία «ανησυχητική κατάσταση». Μεταξύ των χωρών αυτών είναι η Αλβανία, η Αίγυπτος, η Πορτογαλία και η Υεμένη.
  • Μεγάλη ηλιακή καταιγίδα πλησιάζει προς τη Γη, απειλώντας να προκαλέσει προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες, τα συστήματα GPS, τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και τις αερομεταφορές.
  • Ο υφυπουργός Πετρελαίου της Συρίας Άμπντο Χουσαμελντίν ανακοίνωσε ότι ότι παραιτήθηκε και ότι ενώνεται με τους αντάρτες σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο YouTube. Ο Αμπ.Χουσαμελντίν είναι ο πιο υψηλόβαθμος πολιτικός αξιωματούχος που εγκαταλείπει την κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ μετά το ξέσπασμα της εξέγερσης εναντίον του, πριν από έναν χρόνο. Τη Χομς επισκέφθηκε η επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων. Δεν αποκλείει ανάληψη στρατιωτικής δράσης ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας.
  • Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί επιβεβαίωσε με μία συμβολική πράξη την αποφασιστικότητά του να υιοθετηθεί τελικά ο νόμος που τιμωρεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων, παρά την πρόσφατη απόρριψή του: την Τετάρτη απένειμε τα διακριτικά Αξιωματικού της Λεγεώνας της Τιμής στον τελευταίο επιζώντα της ομάδας των αντιστασιακών Μανουκιάν, τον 95χρονο Αρσέν Τσακαριάν.
  • Ο Μεξικάνος μεγιστάνας των αγοράς τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ διατηρεί για τρίτο χρόνο την πρωτοκαθεδρία του στον κατάλογο του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, με περιουσία που εκτιμάται στα 69 δισεκατομμύρια αμερικανικά δολάρια. Ακολουθεί ο Μπιλ Γκέιτς, με περιουσία 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, ενώ η περιουσία του τρίτου, του Γουόρεν Μπάφετ, υπολογίστηκε στα 44 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Τρεις οι Έλληνες στη λίστα.

Οικονομία

  • Θετικά είναι τα μηνύματα για την πορεία του PSI, καθώς η διαδικασία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος βρίσκεται στην τελική ευθεία, με την προθεσμία να λήγει απόψε τα μεσάνυχτα. Το πρακτορείο Bloomberg μεταδίδει πληροφορίες ότι η συμμετοχή βρίσκεται στο 60%, ενώ η γενική αίσθηση είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στο στόχο της.
  • Συζήτησα «πολύ ανοικτά» με την ελληνική κυβέρνηση αν η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα να φύγει από το ευρώ, δήλωσε την Τετάρτη ο Β.Σόιμπλε, σύμφωνα με το Reuters. Όπως ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, οι ελληνικές αρχές ήταν 100% προσηλωμένες στο να παραμείνουν μέλη της ζώνης του ευρώ.
  • Έδαφος κέρδισαν εκ νέου οι αγορές στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ μετά την μεγάλη πτώση της Τρίτης που ήταν η μεγαλύτερη από την αρχή της χρονιάς

Αθλητισμός

  • Με δύο αποκρούσεις στη διαδικασία των πέναλτι ο Σάκης Χιώτης έστειλε τον ΑΠΟΕΛ στην οκτάδα του Champions League και όλη την Κύπρο στα ουράνια! Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς νίκησε τη Λιόν με 4-3 στα πέναλτι, ενώ τόσο η κανονική διάρκεια του αγώνα όσο και η παράταση είχαν λήξει 1-0 υπέρ της κυπριακής ομάδας στο κατάμεστο «ΓΣΠ». «Το πίστευα» δήλωσε ο Χιώτης μετά την ηρωική εμφάνισή του. Στο άλλο ματς της ημέρας, η Μπαρτσελόνα συνέτριψε με 7-1 τη Λεβερκούζεν και όπως είναι φυσικό προκρίθηκε δια περιπάτου στα ημιτελικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου