Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 9 Μαρτίου, 2012

  • Η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, αποφάσισε τη διαγραφή από τους καταλόγους και τα μητρώα του κόμματος των μελών της Πολιτικής Επιτροπής, κ.κ. Γιάννη Μανώλη, Γιώργου Αναγνωστάκου και Πέτρου Τζώρτζη, καθώς, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «με τις πράξεις, την αντιδεοντολογική και αντικομματική συμπεριφορά τους, έθεσαν εαυτόν εκτός κόμματος».
  • Την άποψη ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε τεχνητά, με αποτέλεσμα να συρθεί η χώρα στο μνημόνιο, επανέλαβε κατά την κατάθεσή της στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το θέμα, το πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωή Γεωργαντά, εξαπολύοντας βολές τόσο κατά του επικεφαλής της Αρχής, Ανδρέα Γεωργίου, όσο και κατά του τότε υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στον οποίο απέδωσε έλλειψη εμπειρίας επί των στατιστικών και «ανικανότητα».
  • Αλληλεγγύη προς την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό αλλά και μηνύματα προς την Ευρώπη, εξέπεμψε από την Αθήνα η τριμελής αντιπροσωπεία του ιταλικού Κοινοβουλίου.
  • Άρον-άρον απέσυραν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ευνοϊκή ρύθμιση που πρότειναν από κοινού με τροπολογία τους για διαγραφή των ανεξόφλητων τόκων επί των οφειλών τους προς τις τράπεζες. Μεταξύ των άλλων προτεινόμενων ρυθμίσεων της τροπολογίας είναι η εξασφάλιση σταθερού επιτοκίου στο 4% για τα δάνεια που έχουν ήδη λάβει τα κόμματα μέχρι την εξόφλησή τους. Προβλέπεται ακόμη να απαγορευτεί στα κόμματα να δίνουν ως εγγυήσεις για τη διασφάλιση τραπεζικού δανεισμού ποσοστό μεγαλύτερο του 50% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης.
  • Η 69η Σύνοδος Πρυτάνεων και Προέδρων των Πανεπιστημίων ξεκινά το απόγευμα της Παρασκευής στα Ιωάννινα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης με λειτουργικά ζητήματα και τα προβλήματα από την εφαρμογή του νέου νόμου να κυριαρχούν. Στην πόλη θα βρίσκεται για την Σύνοδο και ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κώστας Αρβανιτόπουλος.

Κόσμος

  • Η κυβέρνηση της Κένυας ανακοίνωσε την απόλυση 25.000 εργαζόμενων στον τομέα της δημόσιας υγείας, κυρίως νοσοκόμων, οι οποίοι αρνήθηκαν να τερματίσουν την απεργία τους με αίτημα μεγαλύτερες αποδοχές. Κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε μάλιστα ότι οι επιστολές απόλυσης είναι έτοιμες. Από την πλευρά του το συνδικάτο των εργαζομένων ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να τους εκβιάσει.
  • Η Λιβύη επί Καντάφι απέκρυπτε μεγάλες ποσότητες όπλων και εκρηκτικών σε πρεσβείες της χώρας σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική στο πλαίσιο μυστικού προγράμματος, ανέφερε αξιωματούχος της νέας κυβέρνησης. Το πρόγραμμα συνεχίζονται για πολλά χρόνια και αποκαλύφτηκε μετά την πτώση του κανταφικού καθεστώτος. Μεγάλη ποσότητα όπλων και εκρηκτικών είχαν βρεθεί και παραδοθεί το Φεβρουάριο στις ελληνικές Αρχές και στην πρεσβεία της Λιβύης στην Αθήνα.
  • Αναστάτωση προκλήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο του Παρισιού, στην πλατεία Βαντόμ όταν ξέσπασε πυρκαγιά στο δεύτερο επίπεδο υπόγειου γκαράζ στην περιοχή. Ένα άτομο αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα από το πυκνό καπνό στην περιοχή, αλλά δεν είναι σοβαρά και δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Στην πλατεία, μία από τις κεντρικότερες του Παρισιού, βρίσκονται ακόμη το υπουργείο Δικαιοσύνης και το ξενοδοχείο Ritz.
  • Δύο όμηροι, ένας Βρετανός και ένας Ιταλός, δολοφονήθηκαν από τους απαγωγείς στη Νιγηρία ενώ αναμένονταν η επιχείρηση για την απελευθέρωσή τους. Οι άνδρες, ο Κρις ΜακΜάνους και ο Φράνκο Λαμολινάρα είχαν απαχθεί τον περασμένο Μάιο. Την επιχείρηση είχαν οργανώσει οι νιγηριανές δυνάμεις ασφάλειας σε συνεργασία με τη Βρετανία μετά από πληροφορίες που έλαβαν για το σημείο όπου βρίσκονταν οι όμηροι.
  • Στην παροχή μη στρατιωτικής –δηλαδή ανθρωπιστικής– βοήθειας ακόμα και σε τεχνικές συμβουλές προς τους αντιπολιτευόμενους στη Συρία στρέφονται οι ΗΠΑ και η Βρετανία καθώς η διπλωματία αδυνατεί να βρει λύση και συνεχίζεται η εμφύλια σύγκρουση στη χώρα. Παρεμβαίνοντας στο Συριακό ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ δήλωσε ότι η χώρα του είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε επέμβαση στη Συρία από οποιαδήποτε δύναμη εκτός περιφέρειας και προειδοποίησε ότι κανένα καθεστώς δεν μπορεί να επιβιώσει χρησιμοποιώντας βία εναντίον του ίδιου του λαού.

Οικονομία

  • Έληξε στις 10 το βράδυ η προθεσμία που είχε δώσει το Ελληνικό Δημόσιο για την αποδοχή της πρότασης που αφορά στα ομόλογα υπό ελληνικό δίκαιο, ύψους 177,4 δισ. ευρώ. Οι εκτιμήσεις ανεβάζουν το ποσοστό συμμετοχής στο σύνολο του χρέους που αναδιαρθρώνεται (206 δισ. ευρώ), περί το 85%, ενώ άλλες πληροφορίες μιλούν ακόμη και για 95%. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις 8 το πρωί της Παρασκευής, ενώ στις 15:00 θα συνεδριάσει το Eurogroup. Συνέντευξη Τύπου του Ευ. Βενιζέλου στις 13:00.
  • Σημαντική άνοδο κατέγραψαν την Πέμπτη τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη που έκλεισαν λίγο πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία του PSI με τις πληροφορίες να θέλουν την συμμετοχή αν ανέρχεται σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα. Μετά τις απώλειες που είχαν τις προηγούμενες ημέρες, οι αγορές ανέκτησαν μεγάλο μέρος του χαμένου εδάφους με οδηγό τις τράπεζες. Ανοδικά κινήθηκε και η Wall Street.
  • Κατέθηκε την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για το Νέο Οικοδομικό Κανονισμό. Για τον συντελεστή δόμησης, δίνονται κίνητρα αυξημένης δόμησης σε περιπτώσεις, που υπάρχει σαφής αντιστάθμιση με περιβαλλοντικά ή και κοινωνικά οφέλη, στον συντελεστή κάλυψης δεν υπολογίζονται τα ίχνη των χώρων που συμβάλλουν στον παθητικό δροσισμό, τη σκίαση και τον φυσικό αερισμό, ενώ σε ό,τι αφορά το ύψος των κτιρίων, αυξάνεται κατά 0,25 μέτρα το ύψος κάθε ορόφου, ώστε να υποστηρίζεται ο καλός φυσικός εξαερισμός και οφωτισμός των χώρων.

Αθλητισμός

  • Το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο δικαίωσε τον Άρη στη διαφορά του με τον ποδοσφαιριστή Χαβιέ Κάμπορα, για οικονομική αποζημίωση 150.000 ευρώ.
  • Εφαρμόζοντας συνταγή... Μόσχας, ο Ολυμπιακός πέρασε και από το παγωμένο (-10C) Χάρκοβο, επικρατώντας με 1-0 της Μέταλιστ και πήρε σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στους «8» του Europa League, εν όψει του επαναληπτικού στο «Γ.Καραϊσκάκης» στις 15 Μαρτίου. Όπως και με τη Ρούμπιν Καζάν, ο Νταβίντ Φουστέρ (49') ήταν ο «χρυσός» σκόρερ της ομάδας του Βαλβέρδε. Φουστέρ: «Πρώτος στόχος το πρωτάθλημα». «Στο Καραϊσκάκη πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο» τονίζει ο Βαλβέρδε. Προσήλωση ζήτησε ο Μαρινάκης, αισιοδοξία Μώραλη για πρόκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου