Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Υλικό για την παρέλαση της Βοστώνης στο Μanchester, NH


Τελικά το υλικό έφτασε.
Τετάρτη, 21 Μαρτίου, 2012
Κοντά 120 μίλια να πάει και άλλα τόσα να γυρίσει έκανε ο κ. Γιάννης Ράμμος με τρεις ώρες μέσα στην κυκλοφορία χθες το απόγευμα για να παραδώσει το υλικό για την παρέλαση της 22ας Απριλίου στο Μάντσεστερ Νίου Χεμσάϊαρ.
Όπως υποσχέθηκε στον διευθυντή του Ελληνικού Σχολείου κ. Γεώργιο Κίτση χθες το βράδυ ο κ. Ράμμος συνεπέστατα στην ημέρα και ώρα βρέθηκε στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Εκεί ήταν ο Γιώργος Κίτσης ο οποίος παρέλαβε το υλικό (αφίσες, σημαίες, εισιτήρια λαχειοφόρου, εισιτήρια εισόδου στον επίσημο δείπνο). Αλλά δεν ήταν μόνο το υλικό για τις Ελληνικές κοινότητες του Manchester, αλλά και για την Ελληνική κοινότητα της Nashua, του Dover, και της πρωτεύουσας της κοινοπολιτείας το Concord.
Ο κ. Γεώργιος Κίτσης είναι ένας ακόμα Διγενής Ακρίτας, θεματοφύλακας της Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού στις απομακρυσμένες κοινότητες του Ελληνισμού.

Όταν μας είδε άστραψε από χαρά του.
-Καλωσορίσατε, μας είπε, ήρθατε στην ώρα.
Καθίσαμε στην κάτω αίθουσα που ανακαινίστηκε πρόσφατα και θα χρησιμοποιηθεί σαν βιβλιοθήκη. Πάνω στη κουβέντα ήρθε και ο Πρόεδρος του Μακεδονικού Συλλόγου κ. Γεώργιος Γκατζούλης και λίγο αργότερα ήρθε ο Πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου κ. Γεώργιος Κοπάδις ο οποίος είναι έτοιμος να παρελάσει στη Βοστώνη όπως και κάθε χρόνο. Αφού μοιράστηκε το υλικό και ανταλλάξαμε απόψεις για τον Ελληνισμό και για τις εκδηλώσεις γύρω από την 25η Μαρτίου που θα γίνουν στο Δημαρχείο του Manchester αυτή την Παρασκευή στις 3:00 το απόγευμα όπου Δήμαρχος είναι ο κ. Γκατσάς, Ελληνικής καταγωγής. Από εκεί η αντιπροσωπεία του Manchester με επικεφαλής τον Πρόεδρο της κοινότητας κ. Κοπάδις και τον κ. Κίτση θα μεταβεί στην πρωτεύουσα του New Hampshire το Concord όπου θα γίνει ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου, 1821 στο Κυβερνείο της κοινοπολιτείας.
Άκουγα με ενθουσιασμό τα όσα έλεγαν και τα σχέδια που έκαναν για να τιμηθεί η Γενέτειρα και ο Ελληνισμός. Βέβαια είναι και η γιορτή που θα γίνει εδώ στην εκκλησία και στο κοινοτικό κέντρο στις 5:00 το απόγευμα της Κυριακής, ανήμερα την 25η Μαρτίου.
Κατόπιν ο κ. Γεώργιος Κίτσης παίρνοντας μερικές αφίσες μας έβαλε στο αυτοκίνητό του και πήγαμε για βραδινό φαγητό ενώ τοποθέτησε και αφίσες στο μαγαζί που πήγαμε για την παρέλαση της Βοστώνης της 22ας Απριλίου.
Άνθρωποι σαν το Γιώργο το Κίτση και ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί ακόμα είναι από αυτούς που έχει ανάγκη ο Ελληνισμός, η Ελλάδα. Ας μη τους ξεχνάμε αυτούς τους ανθρώπους, ας μην τους απογοητεύουμε. Γιατί ο εθελοντισμός είναι full time job (ολική εργασία) η οποία δεν πληρώνεται με χρήμα. Σε ευχαριστούμε Γιώργο Κίτση, να είσαι πάντα καλά.

Φώτος: 
1η  Από αριστερά, Γεώργιος Κίτσης, Κ. Ιωάννης Ράμμος, Γεώργιος Γκατζούλης.
2η Ο πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας του Αγίου Γεωργίου κ. Γεώργιος Κοπάδις με τον διευθυντή του ελληνικού Σχολείου δάσκαλο Γεώργιο Κίτση.

Βασίλης Καυκάς, Βοστώνη  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου