Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Ο κίνδυνος

Όποτε και αν διεξαχθούν οι εκλογές, είναι σημαντικό να αντιληφθούμε όλοι μας ότι δεν θα ψηφίσουμε απλώς ένα κόμμα ή ποιον θέλουμε πρωθυπουργό την επόμενη ημέρα. Τα πράγματα έχουν έλθει έτσι, που το δίλημμα θα είναι σαφέστατο: ευρώ ή δραχμή, Ελλάδα εντός του σκληρού πυρήνα της Ε.Ε. ή εκτός;
Οι Ελληνες πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να είναι οργισμένοι με τους πολιτικούς και τα κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια. Είναι πολλά τα ψέματα, τα σκάνδαλα, οι προκλήσεις που έχουν φέρει τον λαό στα όριά του. Ο δικαιολογημένος θυμός πυροδοτείται ασφαλώς αλύπητα από τους εμπόρους της δραχμής και εκείνους που διακινούν την αγανάκτηση ως προϊόν για εμπορικούς και μόνον λόγους. Ομως, μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού έχει εντέλει μια βαθιά αυτογνωσία και ένα απαράμιλλο ένστικτο επιβίωσης. Η ώρα της κάλπης θα είναι η ώρα της αλήθειας και των πραγματικών διλημμάτων.
Τα φιλευρωπαϊκά κόμματα ευθύνης έχουν, όμως, ελάχιστο χρόνο μπροστά τους για να πείσουν τον λαό να τα εμπιστευθεί. Δεν θα το πετύχουν αν δεν στελεχωθούν επειγόντως με μη κομματικά στελέχη με πείρα και γνώση, αν δεν παρουσιάσουν πιστευτά και εφικτά προγράμματα για την ανάπτυξη και αν, τέλος, δεν πείσουν ότι θα προβούν από κοινού σε θεαματικές τομές στο πολιτικό σύστημα. Αν δεν κάνουν αυτά τα στοιχειώδη, ο κίνδυνος να εισέλθει η χώρα σε μια μεγάλη περιπέτεια είναι κάτι παραπάνω από πασιφανής.

Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου