Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Στο μικροσκόπιο & ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Τρίτη, 6 Μαρτίου, 2012

 Προχθές στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας: «Σε μια εποχή, που η ζωή σε κάθε οικογένεια αλλάζει δραματικά και τα νέα παιδιά δεν βλέπουν ελπίδα και προοπτική, είναι κατανοητό να υπάρχει οργή και θυμός. Με οργή, θυμό, αλλά πέρα από τους κανόνες συμπεριφοράς της κοινωνίας μας, εκφράστηκαν και οι μαθητές στα Γιάννενα, προσφάτως, στην παρέλαση. Εν θερμώ αντέδρασα και εγώ απέναντι στο γεγονός ως υπουργός Παιδείας. Λάθος!» Αυτά είπε Άννα Διαμαντοπούλου υπουργός, λέει, Παιδείας διά βίου μάθησης και θρησκευμάτων. Το δια βίου μάθησης θυμίζει χούντα!!! Τώρα, η Άννα που έχει στρογγυλοκαθήσει στη καρέκλα βλέπετε τι είπε “... τα νέα παιδιά δεν βλέπουν ελπίδα και προοπτική...” Παράτατα κυρία μου. Ποιός σου είπε ότι επειδή σεβόμαστε τους θεσμούς και σας ανεχόμαστε ότι είμαστε και βλάκες; Εσύ τόσα χρόνια στο πολιτικό σκηνικό τι ευθύνες φέρνεις; Κυρία μου..
Επεισόδια σε συναυλία του Γιώργου Νταλάρα που έδωσε χθες το βράδυ της στο Ίλιον. Κάποιοι, από το κοινό που συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσει τη συναυλία αλληλεγγύης, πέταξαν γιαούρτια και καρέκλες στον καλλιτέχνη την ώρα που τραγουδούσε τις μεγάλες του επιτυχίες. Ο ίδιος δεν διέκοψε τη συναυλία λέγοντας «είστε καλοδεχούμενοι και εσείς που σας αρέσουν τα τραγούδια και εσείς που δεν σας αρέσουν». Καλά πότε επί τέλους οι “καλλιτέχνες” θα πάρουν θέση σε αυτά που περνάει η Ελλάδα; Βέβαια ο Νταλάρας έχει γυναίκα βουλευτή και πρώην υφυπουργό της οποίας το πατρικό της όνομα είναι Ραγγούση. Θα θυμάστε βέβαια τον Μέγα υπουργό Γιάννη Ραγγούση, αυτόν που “μοίρασε” την ΙΕΡΗ Ελληνική Ιθαγένεια σε οικονομικούς μετανάστες. Προσέξτε, όχι υπηκοότητα, ιθαγένεια παρακαλώ. Όσο για συγγενείς στην πολιτική, ου ολίγοι. Κοιτάξτε, Κώστας Λαλιώτης και Δημήτρης Ρέππας, Ντόρα Μπακογιάννη-Μητσοτάκη και Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Ντόρα, Κωνσταντίνος Καραμανλής και Κωνσταντίνος Καραμανλής ο νεώτερος. Κωνσταντίνηδες Καραμανλήδες και Μιχάλης Λιάπης, Ανδρέας Γ. Παπανδρέου και Γεώργιος Α. Παπανδρέου. Μετά ρωτάνε πως φτάσαμε το Δου Νου Του.
Μετά από κάθε θητεία σε κάποια θέση είναι συνηθισμένο να γίνεται απολογισμός από τον Πρόεδρο της Οργάνωσης και δη Ομοσπονδίας. Στο παρελθόν “τίμια” ο Πρόεδρος είπε “δεν έκανα τίποτα”. Αλληλοκοιταχτήκαμε και είπαμε “να το πάρει το ποτάμι”. Αυτή τη φορά ο ίδιος πρόεδρος που τον εξέλεξαν πάλι αλλά πάλι δεν έκανε τίποτα τι θα πεί; Ε, θα βάλει την ίδια κασέτα.
“Βράζει” η περιοχή της Μεσογείου και μαζί και ο κόσμος όλος. Το ότι κάτι μαγειρεύεται είναι σίγουρο και το θέμα είναι πότε θα συμβεί. Ο κόσμος από πέρυσι ξεσηκώθηκε, στη Τυνησία, στην Αίγυπτο, τη Λιβύη, στη Συρία... Η Τουρκία είναι ένα καζάνι που βράζει και o θάνατος του Εντοργάν θα άναβε σπίθες για μεγάλες φωτιές. Η Ελλάδα έχει μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα και σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας δεν θα μπορέσει να βγεί από το αδιέξοδο εκτός και εάν επέμβουν οι στρατιωτικοί!  Το πετρέλαιο συνέχεια ανεβαίνει και μαζί θα ανέβουν τα πάντα. Η Κίνα, η Ινδία είναι κράτη με πολλές εθνικότητες και μία εσωτερική κοινωνική αναταραχή θα έχει μεγάλες διαστάσεις. Αλλά κι εδώ στην Αμερική υπάρχουν μεγάλα προβλήματα οικονομικά και κοινωνικά. Τα χρέη από τις πιστωτικές κάρτες, τα δάνεια που έχουν πάρει και παίρνουν για την εκπαίδευση, τα υπερχρεωμένα ακίνητα οι “σκόρπιες” οικογένειες και η εξάρτηση από τα ναρκωτικά είναι θέματα που δεν πρέπει να μας αφήνουν απαθείς. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον αλλά η εκτίμησή μας είναι ότι έρχονται δύσκολες ημέρες.
Είναι αδικία που τόσοι και τόσοι κλέφτες πολιτικοί δεν πήγαν στη φυλακή. Μάλιστα οι νόμοι είναι για να τους προστατεύουν και εκτός ότι έχουν το πολιτικό άσυλο οι κυβερνώντες άλλαξαν υπουργεία οπότε δεν μπορείς να τους κάνεις τίποτα για τους “νόμους” και τα φιρμάνια που έβγαλαν και πήραν τόσο κόσμο στο λαιμό τους. Βέβαια είναι και αυτοί που “εφησυχάζουν”, βλέπε Λαλιώτη. Τι έγινε άραγε αυτός ο πολιτικός και γιατί εξαφανίστηκε; Θυμάστε το Γκόλια, το δημοσιογράφο που τον γέμισαν "κουμπότρυπες"; Λες να γνώριζε κάτι;
Μία οργανωμένη προσπάθεια γίνεται από την Επιτροπή Νεολαίας της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων για να έχει επιτυχία η εκδήλωση για την Νεολαία και η εκλογή της Μις Εθνική Ανεξαρτησία που θα γίνει στις 25 Μαρτίου, 2012 στην πάνω αίθουσα του Greek American Political Club. Οργανώσεις χωρίς Νεολαία είναι στον προθάλαμο της εξαφάνησης και αρκετοί από την Ομοσπονδία το έχουν πάρει ζεστά το θέμα και μπράβο τους. Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που κινδυνολογούν και αποθαρίνουν την όποια προσπάθεια. Πάντοτε υπήρχαν και υπάρχουν διαφορετικές ιδέες και διαφωνίες αλλά καλά θα κάνουν όσοι δεν θέλουν να βοηθήσουν να καθίσουν στην άκρη.
Διαβάζοντας τη συνέντευξη του Διαμαντή Πεπελάση στο περιοδικό “ΜΟΝΟ” μπορείς να βγάλεις ένα συμπέρασμα για τα σημερινά προβλήματα της Ελλάδας. Ο Αδαμάντιος Πεπελάσης, ένας μεγάλος οικονομολόγος και διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είχε πολλές γνωριμίες και γνώσεις εκ των έσω. Διαβάστε μερικά αποσπάσματα ο λόγος για τον Γιωργάκη διαβάστε:
- Μπορούσαμε να αποφύγουμε το Μνημόνιο; - Ναι, ναι, ναι…Το πιστεύω αν και δεν έχω τρόπο να το αποδείξω. Μπορώ όμως να καταθέσω τη διαίσθησή μου από την εξέταση του θέματος. Ό,τι λέω είναι προσωπικές εντυπώσεις. Ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος έδωσε χίλια δυο δείγματα της ανεπάρκειάς του να κυβερνά μια χώρα, για κάποιους λόγους που υποπτευόμαστε μερικοί από μας, έπρεπε να προσφέρει όσα του ζήτησαν ως αντάλλαγμα για αυτά που έλαβε στη δωροθήκη του προτού καν γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Εγώ δεν μπορώ να το τεκμηριώσω πλήρως, αλλά εν μέρει το τεκμηριώνω. Πώς αλλιώς ερμηνεύεται π πολιτική συμπεριφορά του; Εμένα δεν με καλύπτει η ερμηνεία ότι ήταν μόνο ανοησία και απερισκεψία. Μπορεί να ήταν και ανοησία, αλλά δεν ήταν μόνο. Υποψιάζομαι ότι έγιναν ανταλλαγές. Ο Γ. Παπανδρέου είπε πολλά ψέματα. Ο πατέρας του που ήταν μάστορας στο ψέμα αλλά ήξερε πώς να δουλέψει το μαστοριλίκι του, δεν άφησε τέτοια ίχνη να τον ακολουθούν. Και ρωτώ και απαιτώ μια πολιτική απάντηση: Γιατί τέτοιο τρέμουλο να αποκοπούμε από τη ρωσική ενεργειακή πολιτική; Ήταν ανάγκη να τορπιλίσουμε τα δυο σημεία της ρωσικής πολιτικής που ήταν γι’ αυτούς σημαντικά; Ύστερα, η πρεμούρα με το Ισραήλ. Γιατί τέτοια επιμονή; Πως ερμηνεύεται το γεγονός ότι η πρώτη κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου είχε για υπουργό εξωτερικών έναν άγνωστο και ανόητο Έλληνα της Αυστρίας που έλεγε ψέματα ότι έχει πάρει το ντοκτορά του; Την ώρα του Μνημονίου, θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε την κακή πολιτική που ακολουθούσαμε δεκαετίες, χωρίς να περάσουμε στο ΔΝΤ. Δηλαδή, φέρε τώρα το δάνειο, κάλυψε τις ανάγκες σου και άσε τους άλλους να χτυπιούνται. Τα επιτόκια στην αγορά ήταν ακόμη ευνοϊκά. Προσπαθήσαμε να δανειστούμε από αλλού; Ή μήπως με δηλώσεις περί διεφθαρμένου λαού στρώναμε τον δρόμο μας;
- Είναι πολύ σοβαρό αυτό που καταθέτετε. Δηλαδή γνωρίζοντας τι σημαίνει για τον τόπο αυτή η πολιτική επιλογή ο Γ. Παπανδρέου προχώρησε με τέτοια επιπολαιότητα;  Ναι, έκανε ό,τι έκανε αδιαφορώντας για τον τόπο. Τι μεσολάβησε; Το χρήμα; Δεν θέλω να το πιστέψω. Γνωρίζω τον χαρακτήρα του ανθρώπου από παιδί δυο χρόνων. Η μαμά του και η γιαγιά Σοφία Μινέικο, μια αγία γυναίκα κατά τ’ άλλα, τον μεγάλωσαν με την ιδέα ότι είναι πρώτος. Παιδάκια όταν έπαιζαν με τον γιο μου και τις παρέες των φίλων τους στην Αμερική, που μέναμε στον ίδιο δρόμο, η Μαργαρίτα επέβαλλε τον Γιώργο ως αρχηγό της παρέας. Εμείς που ειρωνευόμαστε τον Γιωργάκη, δεν ξέραμε τι λέγαμε. Από αυτόν το βρήκαμε. Και όχι τυχαία. Το είχε επεξεργαστεί. Εγώ δεν μιλώ «καρατζαφέρεια» διάλεκτο, αλλά δεν επιτρέπω σε κανέναν Παπανδρέου ή Παπαδήμο να λέει είμαι εδώ για να σώσω την πατρίδα μου. Είναι υποκρισία αισχίστου είδους.
Για τον Βενιζέλο, σήμερα πια, τι γνώμη έχετε;
- Τον Βενιζέλο τον πλήρωσα ακριβά. Και τώρα που απολογούμαι δεν έχω καλά επιχειρήματα. Ήμουν ένας από τους έξι διανοούμενους το 2007 που δεν κρατιόμασταν και τον στηρίξαμε. Σήμερα θα σου πω όμως, αλίμονο στη χώρα που διοικείται από Βενιζέλους, από ανθρώπους που είναι ασυγκράτητοι και διψούν για επιβεβαίωση και αξιώματα. Πρώτα απ’ όλα δεν καταλαβαίνει πολλά από τα πράγματα που γίνονται σήμερα στον διεθνή οικονομικό χώρο και είναι υπουργός οικονομικών. Στις Βρυξέλλες δεν φαίνεται να περνάει τις εξετάσεις. Θα μου πεις είναι καλύτερος από τον Λοβέρδο και τον Χρυσοχόΐδη. Φαντάσου πού έχει φτάσει το επίπεδο του πολιτικού προσωπικού.”
Κάποτε εδώ γράψαμε ότι οι περισσότεροι των υπουργών δεν είχαν και δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο.  Χωρίο που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει.  Να λοιπόν, που ο Πεπελάσης έρχετε να πει αυτά που λέγαμε εμείς μήνες πριν.  Αχ Ελλάδα, με τους "εθνοσωτήρες σου".
Τα συμπεράσματα δικά σας
Διαβάστε εδώ την Πέμπτη τη συνέντευξη του Αδαμάντιου Πεπελάση
Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου