Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ο Μ.Ρόμνεϊ κοντά στο χρίσμα μετά τη νίκη του στο Ιλινόι

Πέμπτη, 22 Μαρτίου, 2012
Ο Μ.Ρόμνεϊ κοντά στο χρίσμα μετά τη νίκη του στο Ιλινόι

Άλλη μία νίκη για τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος νίκησε στις προκριματικές εκλογές στο Ιλινόι, κάνοντας ένα βήμα ακόμα για την κατάκτηση του χρίσματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές.
Με τo σύνολο σχεδόν των ψήφων καταμετρημένο, ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης απέσπασε ποσοστό 47%, έναντι 35% του Ρικ Σαντόρουμ. Ο Ρον Πολ συγκέντρωσε ποσοστό 9%, ενώ ο Νιουτ Γκίνγκριτς 8%. Κανένας από τους δύο δεν είχε πραγματοποιήσει εκτεταμένη προεκλογική εκστρατεία στην Πολιτεία.
Μιλώντας μετά τη νίκη του, ο Μ.Ρόμνεϊ έστειλε μήνυμα στον Μπαράκ Ομπάμα: «Φτάνει πια!» είπε. «Έχω θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος επειδή έχω την εμπειρία και το όραμα για να μας βγάλω από αυτό το χάλι» είπε ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης.
Σημειώνεται ότι στο Ιλινόι αναδεικνύονται οι 54 από τους 1.144 εκλέκτορες που ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος πρόεδρος χρειάζεται για το χρίσμα. Μετά τη νίκη του, ο Μ.Ρόμνεϊ αναμένεται να λάβει τους 41 από τους 54 εκλέκτορες, φτάνοντας συνολικά σε αριθμό του 562 εκλέκτορες. Ο Σαντόρουμ έχει συγκεντρώσει 249 εκλέκτορες, ο Ν.Γκίνγκριτς 137 και ο Ρον Πολ 69.
Στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας των υποψηφίων βρέθηκε η οικονομική πολιτική.
Ο Ρικ Σαντόρουμ δήλωσε τη Δευτέρα ότι «δεν τον απασχολεί το ποσοστό ανεργίας», τονίζοντας ότι στόχος του είναι η μικρότερη κυβέρνηση και η νίκη της προσωπικής και κοινωνικής ελευθερίας.
Ο Μ.Ρόμνεϊ έσπευσε να του επιτεθεί: «Κάποιος από τους υποψήφιους για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων είπε ότι δεν ενδιαφέρεται για το ποσοστό ανεργίας. Με ενοχλεί αυτό. Θέλω να έχουν πάλι οι άνθρωποι δουλειά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου