Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Μεγάλος κίνδυνος για την υγεία το κόκκινο κρέας

Τετάρτη, 14 Μαρτίου, 2012

Σύμφωνα με τους ειδικούς η κατανάλωση κόκκινου κρέατος δημιουργεί σοβαρές προϋποθέσεις για ασθένειες που στέλνουν τον άνθρωπο στο θάνατο αφού αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο και παθήσεις της καρδιάς.
Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ με επικεφαλής τον Δρ. Φρανκ Φρανκ Χου δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό «Annals of Internal Medicine» του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όταν κάποιος τρώει μια μερίδα κόκκινου κρέατος την ημέρα μπορεί να αυξήσει μέχρι και 20% τον κίνδυνο του πρόωρου θανάτου.
Το ποσοστό αυτό είναι υψηλότερο στο επεξεργασμένο κόκκινο κρέας (processed red meat) όπως αλλαντικά, μπιφτέκια, λουκάνικα. Η έρευνα κράτησε 22 χρόνια και έλαβαν μέρος 37,000 άνδρες ενώ η έρευνα που έγινε στις γυναίκες κράτησε 28 χρόνια και έλαβαν μέρος 87,000 γυναίκες. Επίσης η έρευνα έδειξε ότι όσοι τρώνε καθημερινά φρέσκο μη επεξεργασμένο κόκκινο κρέας, έχουν αυξημένο κατά 13% τον κίνδυνο για πρόωρο θάνατο. Ο κίνδυνος για καρδιαγγειακό επεισόδιο είναι αυξημένος κατά 18%, ενώ ο κίνδυνος θανάτου από καρκίνο είναι αυξημένος κατά 10%.
Σε περιπτώσεις που το κόκκινο κρέας αντικαθίσταται με πουλερικά, ψάρια και ξηρούς καρπούς, φρούτα και δημητριακά ο κίνδυνος για καρκινογόνες παθήσεις και καρδιακές παθήσεις που είναι θανατηφόρε μειώνεται σε ποσοστό από 14% έως 19%.
Ένα άλλο θέμα που έφερε στην επιφάνεια η μελέτη του Δρ. Φρανκ Ου είναι η κατανάλωση “αναψυκτικών” με ζάχαρη όπου δημιουργούνται καρδιολογικά πρόβλημα μέχρι 20% παραπάνω.

Πηγή: Νιου Γιουόρκ Τάϊμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου