Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Όταν ο λαός μιλήσει, η Τρόικα θα «σιωπήσει»

Δευτέρα, 5 Μαρτίου, 2012

Ο σεβασμός προς το ελληνικό κράτος, όχι μόνο των πολιτών του αλλά και τρίτων, έχει μειωθεί αισθητά τα τελευταία χρόνια. Η αιτία γνωστή στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ. Δεν ανταποκρίθηκε και δεν ανταποκρίνεται στις πάσης φύσεως απαιτήσεις της εποχής, δεν «εκμεταλλεύτηκε» την αίγλη που ασκεί σε διάφορους λαούς η ελληνική ιστορία και η προσφορά του Ελληνισμού ανά τους αιώνες. Αντίθετα η Ελλάδα καθηλώθηκε και οδηγήθηκε σε αδιέξοδες ατραπούς υποταγμένη σε μία γενικευμένη νοοτροπία απαξίωσης. Με το σύνδρομο της κατωτερότητας και της αδυναμίας σύρθηκε σε διπλωματικές υποχωρήσεις και ασύγγνωστες πολιτικές.

Χαρακτηριστικά της αδιέξοδης τακτικής της κρατικής Ελλάδας είναι:


  • Η επίκληση του μύθου της «ψωροκώσταινας» σε μία χώρα με πανθομολογούμενες δυνατότητες ανάπτυξης και συγκριτικά πλεονεκτήματα, σε σχέση με τους γείτονές της.
  • Η απαξίωση βασικών στοιχείων του Ελληνισμού (γλώσσα, ιστορία, ορθοδοξία), σημεία κλειδιά για άσκηση πολιτισμικής διπλωματίας, στα πλαίσια των διεθνών σχέσεων.
  • Η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού.
  • Η μη ουσιαστική εκμετάλλευση των υπαρχόντων συμμαχιών και αβουλία σύναψης νέων.
  • Ο μεταπρατικός χαρακτήρας της οικονομίας της, και μάλιστα σε μία χώρα που μπορεί να παράγει.
Πηγή: Πυγμή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου