Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Στο μικροσκόπιο & ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

 Τρίτη,13 Μαρτίου, 2012
Αρκετοί μας έστειλαν μηνύματα για το τι εορτάζουμε την 25η Μαρτίου και στην προκειμένη περίπτωση την 22α Απριλίου με την παρέλαση στη Βοστώνη. Και αναρωτιούνται “για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 ή το σκλάβωμα στο ΔΝΤ του 2011 & 2012;” Εμείς στη Βοστώνη εορτάζουμε τους αθάνατους ήρωες και ηρωίδες της Ελληνικής Επανάστασης και τον αγώνα που έκανε ο Ελληνικός Λαός εναντίον των Τούρκων Οθωμανών και εν γένει εναντίον όλων των κατακτητών. Από την άλλη μεριά προβάλουμε τον Ελληνισμό και την χιλιάδων ετών ένδοξη ιστορία του. Υπενθυμίζουμε σε φίλους και εχθρούς ότι η μικρή Ελλάδα αναγεννιέται μέσα από τις στάχτες. Προβάλουμε τη Νεολαία μας, τα παιδιά μας που μπορεί να γεννήθηκαν εδώ στην ξενιτειά αλλά παραμένουν Έλληνες και Ελληνίδες. Το ΔΝΤ, οι Μέρκελ και όλοι οι εχθροί και φίλοι του Ελληνισμού είναι πολύ μα πάρα πολύ μικροί απέναντι στην ιστορία της Ελλάδας μας. Αυτό λοιπόν εορτάζουμε, συμμετέχουμε και καμαρώνουμε το μεγαλείο του Ελληνισμού, με τα προτερήματά του αλλά και με τα κάποια, όποια λάθη. Για την Ελλάδα ρε γαμώτο.

Λεγαμε για την πέραση που έχει το ελληνικό γιαούρτι. Οι Αμερικάνοι έχουν “τρελαθεί” αφού το ελληνικό γιαούρτι γίνεται ανάρπαστο από του σούπερ μάρκετ. Αλλά την περασμένη εβδομάδα είδαμε ότι και στην Ελλάδα δεν πάμε πίσω αφού και ο Νταλάρας “έφαγε” γιαούρτια. Μάλιστα έγινε και η σχετική αλλαγή στο ρεφρέν του τραγουδιού “που ξανάρχονται ένα ένα τα γιαούρτια τα ληγμένα” και “το πουκάμισο το γιαουρτί”. Το Σάββατο γιαούρτι “έφαγε” και ο καθηγητής Ευ Βενιζέλος όπου ο Γεωργάκης τον τοποθέτησε υπουργό οικονομικών και... μετά τον Θου Πάγκαλο στο κόμμα που τελικά έγινε απόκομμα (βλέπε Καρατζα-φέρη). Έφαγε το γιαούρτι λόγο της συμμετοχής του στο κόψιμο της σύνταξης. Γιαούρτια λοιπόν, Ελληνικά. Για εγχώρια κατανάλωση αλλά και για εξαγωγή. Θέλω να δω τι θα γένει στις παρελάσεις και στην προεκλογική περίοδο.

«Σημαντική και ιστορική», χαρακτήρισε την συμφωνία για την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων (PSI) ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μιλώντας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Μα μιλάει σοβαρά ο Παπαδήμος; Κέρδισε ή έχασε η Ελλάδα; Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι η μεγάλη συμμετοχή στο PSI μπορεί να οδηγήσει το χρέος να «πέσει» το 2020 κάτω από το περίπου 120% του ΑΕΠ που έχει υπολογισθεί. Είναι καλά οι “εθνοπατέρες” μας; Αλήθεια να ξέρουν ότι μέχρι τώρα η Ελλάδα χρεωνόταν σε κράτη αλλά τώρα τα νέα δάνεια (μνημόνιο) θα δίνονται αλλά και θα παίρνονται πίσω από ιδιώτες, βέβαια με τόκο; Μα και βέβαια το ξέρουν.   Τραπεζίτης ο ένας, υπουργός οικονομικών και αντί-πρόεδρος της κυβέρνησης ο άλλος. Να τους χαιρόμαστε. Το ποιο άσχημο είναι ότι θα είναι στα πράγματα για αρκετά χρόνια. Περιμένετε και θα δείτε.

Συνάντηση “υψηλού” επιπέδου έγινε την περασμένη Πέμπτη υπό την εποπτεία του Μητροπολίτη Βοστώνης κ.κ. Μεθόδιου για πιθανή και συντονισμένη βοήθεια σε Έλληνες στην Ελλάδα που δεν έχουν να φάνε. Μπράβο, πολύ καλή ιδέα και πρέπει να βοηθήσουμε όλοι. Αλλά, μήπως πρέπει να αρχίσουμε από εδώ, από τη Βοστώνη, γιατί και εδώ αρκετός κόσμος περνάει δύσκολες ώρες, και αρκετοί Ελληνικής καταγωγής. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Αρκετός κόσμος χάνει τα σπίτια τους, δεν έχουν εργασία, δεν έχουν να φάνε τα παιδιά τους τα διώχνουν από τα πανεπιστήμια γιατί δεν έχουν να πληρώσουν τα δίδακτρα (ξέρουμε πολλούς). Μιλάμε για Έλληνες και Ελληνίδες που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση αλλά από υπερηφάνεια δεν ζητάνε, από ντροπή δεν ζητάνε και περνούν τις δυσκολίες τους “στα κρυφά”.  Μήπως πρέπει κοιτάξουμε και πλησίον μας;

Ένας υπερήφανος Έλληνας από την Τρίπολη που επί δεκαετίες προσέφερε τις υπηρεσίες του στην ομογένεια με τις επιχειρήσεις του και από το εστιατόριο που είχε στην καρδιά του Cambridge το γνωστό “fishery”.  Ποιος γνωστός και άγνωστος που ήθελε Ελληνικό σπιτίσιο φαγητό με θαλασσινά δεν ήξερε το εστιατόριο “fishery” του Χάρη και της Βικτωρίας Κατή (καταγωγή από τα Καλάβριτα);  Ο Κώστας Καραμανλής, ο Γεωργάκης Παπανδρέου, ο Αντώνης Σαμαράς και πολλοί άλλοι πολιτικοί όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά από διάφορα μέρη του κόσμου αφού το εστιατόριο ήταν κοντά στα μεγάλα και φημισμένα πανεπιστήμια του Harvard και του Massachusetts Institute of Technology (ΜΙΤ). Αλλά δεν ήταν μόνο οι πολιτικοί αλλά πολλοί καθηγητές πανεπιστημίων, ερευνητές, γιατροί, τεχνικοί και εμείς οι άνθρωποι της Ομογένειας που μας παραχωρούσε την αίθουσα ο Χάρης Κατής για συμβούλια των σωματείων μας και της Ομοσπονδίας. Σήμερα ο Χάρης Κατής με την Βικτωρία έχουν αποσυρθεί των εργασιών αλλά τιμούν με πολλούς τρόπους την Ομογένεια και τη νεολαία που σπουδάζει αφού κάθε χρόνο το ζεύγος Χάρη Κατή δίνει υποτροφίες σε ελληνικής καταγωγής φοιτητές και φοιτήτριες που πρωτεύουν στα Πανεπιστήμια. Μπράβο, μπράβο, μπράβο!!! Βάλατε γυαλιά σε πολλούς. Να είσαστε πάντα καλά.

Νέα Διοίκηση στον Πανηλειακό Σύλλογο Ηλείων “Ερμής του Πραξιτέλη” στο Τορόντο του Καναδά. Όπως γράψαμε χθες στην ανταπόκριση που μας έστειλε ο Χρήστος Γουγάς την Γενική Συνέλευση και ψηφοφορία ακολούθησε πλούσιο φαγητό με διάφορα αλλά και γουρουνόπουλο στη σούβλα. Δεν μας είπε όμως για το καλό κρασί που τόσα χρόνια ο αεικίνητος Κώστας Κουτρουμπής προμήθευε το Τορόντο και άλλα μέρη του Καναδά από τα αμπέλια της Ελλάδας. Ήταν εκεί όμως ο Κώστας και αφού ήταν εκεί σίγουρα θα υπήρχε και καλό κρασί από την Πατρίδα. Συγχαρητήρια στη νέα διοίκηση και πάντα επιτυχίες, όσο για το καλό κρασί θα επιδιώξουμε να πάμε στο Τορόντο, εξ άλλου έχουμε αρκετούς φίλους εκεί που μας έχουν κάνει αρκετές προσκλήσεις. Θα έρθουμε, να είσαστε σίγουροι.

Διάβαζα για τα νέα κόμματα που έχουν γίνει τελευταία στην Ελλάδα. Μου θυμίζουν κάτι σαν τις πόλεις κράτη της Αρχαίας Ελλάδας μόνο που, μόνο που υπάρχει αυτή η λαϊκή παροιμία ¨διέρρεε και βασίλευε" και οι Έλληνες πολιτικοί σήκωσαν πολλά μπαϊράκια όπου σύμφωνα με τις σφυγμομετρήσεις 11 κόμματα και "αποκόμματα” θα μπουν στη Βουλή αφού τόσα παίρνουν πάνω από το οριακό 3% των ψήφων στην επικράτεια. Έτσι θα έχουμε Πρόεδρος κόμματος ο ένας, Πρόεδρος κόμματος ο άλλος, μόνο η Αλέκα έχει μείνει επανεξεταστέα αφού ακόμα είναι Γενική Γραμματέας. 11 κόμματα λοιπόν του 3% έως 22% με άλλα λόγια πρέπει ΄να συμφωνήσουν τουλάχιστον 3-4 κόμματα για να φτιάξουν κυβέρνηση. Και όταν θα τους φωνάξουν πάλι να πάνε για το άλλο μνημόνιο για τα νέα μέτρα και το νέο κόψιμο των μισθών και συντάξεων τον Ιούνιο τότε να δεις που αρκετά κόμματα θα γίνουν τελείες.

Έχουμε πει αρκετές φορές ότι κι εμείς εθελοντές είμαστε ότι κι εμείς δικαιούμεθα να κάνουμε λάθη όπως δικαιούνται όλοι οι εθελοντές και γενικά όλος ο κόσμος να κάνει ανθρώπινα λάθη. Διαθέτουμε το χρόνο μας να επικοινωνούμε και να προωθούμε την Ελληνική Γλώσσα με όποια λάθη και αυτό από μεράκι για τα Ομογενειακά, τα θέματα του Ελληνισμού. Από τα εκατοντάδες μηνύματα που παίρνουμε δια μέσω διαδικτύου αλλά και τηλεφωνικώς κάθε ημέρα φαίνεται ότι κάτι κάνουμε σωστό. Άλλοι όμως, "επωνυμοι"  δεν λένε ούτε έναν καλό λόγο για την προσπάθεια μας!  Άραγε μόνο "λιβάνισμα" και “παινέματα” θέλουν;  Προχθές μάλιστα, Κυριακή, μας ειδοποίησαν εγγράφως (e-mail) και προφορικά να μη γράφουμε αλήθειες γιατί ενοχλούνται!   Μάλιστα ο ένας προχώρησε πολύ, μέχρι βρίσιμο!   Όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο θα σου γίνεται και κριτική, για να ακολουθούνται οι διαδικασίες και για να γινόμαστε καλύτεροι. Εμείς λοιπόν μαζί με την αλήθεια θα κάνουμε και την κριτική όποτε νομίζουμε ότι έχει γίνει κάποιο λάθος και ας ενοχλούνται.   Θα τα πούμε αργότερα.

Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου