Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ για τη συμμετοχή στις εκλογές

Δευτέρα, 19 Μαρτίου, 2012
Στο 75,91% των εκλογικών κέντρων, το 97,33% ψήφισε τον Ευ. Βενιζέλο για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Σε περίπου 240.000 εκτιμά τη συμμετοχή η ΕΚΑΠ.

Σε περίπου 240.000 ανθρώπους αναμένεται να ανέλθει τελικά η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης, η οποία διέκοψε τις εργασίες της για απόψε και αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανακοινώσει τα τελικά αποτελέσματα το μεσημέρι της Δευτέρας.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε για απόψε ο πρόεδρος της ΕΚΑΠ Γιώργος Ανωμερίτης, στο 75,91% των εκλογικών κέντρων που καταμετρήθηκαν, ψήφισαν 180.714, εκ των οποίων οι 175.887 ψήφισαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο (ποσοστό 97,33%). Ακόμη καταμετρήθηκαν 3.653 λευκά και 1.174 άκυρα.
Οι κάλπες έκλεισαν στις 19:00, το απόγευμα της Κυριακής, μετά από παράταση που δόθηκε, λόγω μεγάλης συμμετοχής της «τελευταίας στιγμής» σε πολλά εκλογικά κέντρα.

Τελικά αποτελέσματα σε Α' και Β' Θεσσαλονίκης
Στην Α' εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης ψήφισαν 14.010 άτομα. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έλαβε 13.770 ψήφους και βρέθηκαν 191 λευκά και 49 άκυρα ψηφοδέλτια.
Στη Β' περιφέρεια Θεσσαλονίκης ψήφισαν 7.575 άτομα. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έλαβε 7.487 και βρέθηκαν 69 λευκά και 19 άκυρα ψηφοδέλτια.
Και στις δύο περιφέρειες συνολικά ψήφισαν 21.497. Στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ το 2007 στην Α' και Β' Θεσσαλονίκης είχαν ψηφίσει 65.000 φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ.

Φραστικό επεισόδιο στο εκλογικό κέντρο Λουτρακίου
Φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε στο Λουτράκι, περίπου στις 3:30 μετά το μεσημέρι, έξω από το κτήριο όπου διεξάγεται η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με το γραμματέα της τοπικής δημοτικής οργάνωσης Γιάννη Κακούρο, περίπου δέκα άτομα, από τον ευρύτερο αριστερό χώρο, πήγαν έξω από το κτήριο και φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά του ΠΑΣΟΚ και των μελών του.
Ο κ. Κακούρος ανέφερε ότι οι συγκεντρωθέντες προσπάθησαν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης, αφού κάποιοι εξ' αυτών είχαν πάει και το πρωί στο ίδιο σημείο κι έβγαζαν φωτογραφίες. Η ομάδα αυτή αποχώρησε και εν τω μεταξύ ειδοποιήθηκε η Αστυνομία η οποία πήγε στο χώρο και το επεισόδιο έληξε ενώ η εκλογική διαδικασία συνεχίζεται ομαλά.

Έκλεισαν οι κάλπες στη Μελβούρνη
Ολοκληρώθηκε στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ η ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η προσέλευση ψηφοφόρων μελών και φίλων του κινήματος στη Μελβούρνη ήταν ελαφρώς αυξημένη από την αντίστοιχη διαδικασία του 2007, παρά το γεγονός ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ο μοναδικός υποψήφιος και όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σημαντική πτώση της δημοτικότητας του ΠΑΣΟΚ. Στο Σίδνεϊ, σύμφωνα με πληροφορίες η προσέλευση ήταν μειωμένη κατά 25%, σε σχέση με το 2007.
Επισήμως δεν δόθηκαν τα αποτελέσματα από τις ψηφοφορίες στην Αυστραλία, καθώς αυτά θα ανακοινωθούν όταν θα κλείσουν οι κάλπες στην Ελλάδα. Ανεπισήμως έγινε γνωστό πως «τα λευκά ήταν ελάχιστα στο Σίδνεϊ και μηδέν στη Μελβούρνη».
Πηγή: Καθημερινή,  ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου