Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Στο μικροσκόπιο & ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Τρίτη, 20 Μαρτίου, 2012
Καλός πελάτης η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια στις εισαγωγές όπλων. Καλά τι πολεμούν, μπεκάτσες και τριγώνια; Μάλιστα, η Ελλάδα είναι ο καλύτερος πελάτης της Ευρώπης. Κάτι πράγματα που δεν τα καταλαβαίνουμε και αφού δεν τα καταλαβαίνουμε γιατί δεν μας τα εξηγούν οι μερικοί μήνες υπουργοί (καλά εφταμηνίτηκες είναι;). Και επειδή ο νόμος είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα τους δεν δίνουν απολογία σε κανέναν. Βλέπε Ευ Βενιζέλο με τα υποβρύχια που γέρνουν, βλέπε Απ Τζοχατζόπουλο με πάτριοτς κλπ. Ο νόμος λέει ότι ένας υπουργός απομακρύνεται από τη θέση δεν μπορεί να του κάνεις τίποτα για τις όποιες μαλακ... έκανε. Δεν λέμε να μην είναι οχυρωμένη η Ελλάδα αλλά μήπως οι εχθροί είναι στα όνειρα αυτών που θέλουν να πουλάνε κι ο Ελληνικός λαός καλείται να πληρώνει για πολεμοφόδια και υλικό που σκουριάζει στα υπόστεγα και τη βροχή;

Αυτή την Κυριακή είναι η επέτειος της επίσημης έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης εναντίον των Τούρκων Οθωμανών (ας λένε άλλα οι κρατικοδίαιτοι πολιτικοί και τουρκοποιημένοι ρασοφόροι). Η 25η Μαρτίου 1821 είναι η έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα του Ελληνικού Έθνους εναντίον των εχθρών της Ελευθερίας, εναντίων των βαρβάρων που όσα ονόματα και να αλλάξουν πάντα θα είναι βάρβαροι. Ο καθένας και η κάθε μία από εμάς πρέπει να πούμε Τιμή και Δόξα στους Αγωνιστές, στους Αθάνατους Ήρωες και Ηρωίδες που ξεσηκώθηκαν εναντίον μιάς αυτοκρατορίας και με τους Φιλέλληνες τους γνωστούς και άγνωστους Φιλέλληνες επιβλήθηκαν των Τούρκων. 

Την Κυριακή θα γίνουν αρκετές εκδηλώσεις στα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Παρελάσεις, εορτασμοί, λόγοι... Εδώ στην Αμερική, στη μεγάλη αυτή χώρα ο Ελληνισμός έχει κερδίσει πολλά γιατί αγωνίστηκε τον τίμιο αγώνα και πρόκοψε. Φτάσαμε να είμαστε η πρώτη σε ποσοστό μειονότητα στα γράμματα και τις επιστήμες και μία από τις πρώτες στον οικονομικό τομέα. Αυτή την Κυριακή πρέπει να πούμε σε όλους τους φίλους μας που δεν είναι Έλληνες ότι είναι η Ημέρα της Έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης που είχε ως αποτέλεσμα την Απελευθέρωση της Μητέρας της Δημοκρατίας, της Χώρας που η Ελεύθερη Σκέψη έγινε Επιστήμη, έγινε τρόπος ζωής. Εάν κάποιες συγκαιρίες του σήμερα και του κοντινού παρελθόντος έφεραν την Ελλάδα στα αρνητικά των ειδήσεων δεν φταίμε εμείς. Να είσαι υπερήφανος Έλληνα να είσαι υπερήφανη Ελληνίδα. Έχουμε πολλά να εορτάσουμε αυτή την Κυριακή, μα πάνω από όλα πρέπει να εορτάσουμε το μέλλον μας. Ψηλά το κεφάλι.

Λέγοντας για εορτασμούς για την 25η Μαρτίου, 1821 να μη ξεχάσετε τη γιορτή που θα γίνει την Πέμπτη το βράδυ, 22 Μαρτίου στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο (Hellenic Cultural Center) που βρίσκεται στην διεύθυνση 61 Broadway Street, Lowell, MA 01854, ακριβώς δίπλα από το Ελληνο-Αμερικάνικο Σχολείο όπου το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν οι μαθητές και μαθήτριες είναι το κάτι άλλο. Χορούς, τραγούδια, ποιήματα, θέατρο στα Ελληνικά από 150 λιλιπούτειους (Νηπιαγωγείο) αλλά και του Δημοτικού και Γυμνασίου (μέχρι και 8η τάξη) επί 2 ώρες θα σε κάνουν να αισθανθείς την Ελλάδα. Και δεν είναι μόνο Ελληνικής καταγωγής αλλά είναι ΄και παιδιά Φιλελλήνων που σε άπταιστα Ελληνικά θα μιλήσουν και θα τραγουδήσουν για την Πατρίδα, τη Χώρα του Σωκράτη, του Αριστοτέλη, του Ιπποκράτη, του Περικλή, τη Χώρα των Ολυμπιακών Αγώνων, τη Χώρα των Ηρώων. Την Πέμπτη λοιπόν στις 6:30 το βράδυ να πάρεις τα παιδιά σου και τα εγγόνια, την οικογένεια ολόκληρη και να πας στο Ημερήσιο Ελληνο-Αμερικάνικο Σχολείο. Η Είσοδος είναι Ελεύθερη.

Μία άλλη εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή, ανήμερα της 25ης Μαρτίου στην πάνω αίθουσα του Greek-American Political Club, 288 Green Street, Cambridge, στο Central Square, κοντά στα πανεπιστήμια Harvard & MIT όπου η 25η Μαρτίου εορτάζεται από την Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων με την εκδήλωση της Νεολαίας όπου θα παρουσιαστούν το τμήμα Ευζώνων της Βοστώνης και 5 άλλα χορευτικά συγκροτήματα, μεταξύ αυτών “Υιοί και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου”, της “Μητροπόλεως Βοστώνης”, των “Χρυσοχωραφιτών”... Εκεί θα γίνει και η επιλογή της Ελληνοπούλας που θα στεφθεί Μις Ελληνική Ανεξαρτησία. Η είσοδος είναι μόνο $25 και συμπεριλαμβάνει φαγητό “μπουφέ” και ζωντανή Ελληνική μουσική. Η εκδήλωση αρχίζει στις 5:00 το απόγευμα και θα διαρκέσει μέχρι τις 10:00 το βράδυ.

Ακόμα μία εκδήλωση θα γίνει την άλλη Τρίτη στο Κυβερνείο της κοινοπολιτείας του Rhode Island στην πρωτεύουσα Providence όπου μέσα στην αίθουσα της Γερουσίας παρουσία του Κυβερνήτη, του υποκυβερνήτη, του Προέδρου του Αρείου Πάγου και δεκάδων άλλων αξιωματούχων της Αμερικάνικης κοινοπολιτείας θα εορταστεί η 25η Μαρτίου, 1821. Είναι μία γιορτή που άρχισε με πρωτοβουλία του Ελληνικής καταγωγής Βουλευτή και κατόπιν Γερουσιαστή Λεωνίδα Ραπτάκη. Όπως άλλες χρονιές έτσι και φέτος ο Λεωνίδας Ραπτάκης θα είναι ο συντονιστής της ωραίας Γιορτής, ενώ στον ιστό της σημαίας του Κυβερνείου θα είναι η γαλανόλευκη σημαία της Ελλάδας μας. Μπράβο στο Λεωνίδα Ραπτάκη που είναι πάντα στις εκδηλώσεις μας, όχι σαν κάτι άλλους που αφού παίρνουν την ψήφο και το χρήμα της Ελληνικής Ομογένειας πέρα βρέχει, ούτε στην αίθουσα της Βουλής στο Κυβερνείο της Βοστώνης δεν έρχονται που είναι δίπλα από από το δικό τους γραφείο. Δυστυχώς υπάρχουν και τέτοιοι “έλληνες”.

Μας ειδοποίησαν από το Manchester, New Hampshire ο κ. Γιάννης Ράμμος θα πάει σήμερα υλικό για τις Ελληνικές ενορίες της Ομογένειας στη μεγαλύτερη πόλη της βόρειας κοινοπολιτείας. “Αργήσατε φέτος, γιατί;” μας είπε ο φίλος από το Manchester και μάλιστα ζήτησε να πάμε στην κοινότητα.   Δυστυχώς λόγο ανωτέρας βίας δεν μπορούμε. Θα έρθουμε, κάποια άλλη φορά φίλε μας.

Ενθουσιασμένος ο Ευ Βενιζέλος γιατί λένε ότι είχε βάλει στοίχημα ότι θα βγεί νικητής και έτσι έγινε αφού κοντά 200,000 πήγαν στο “παγκάρι” άφησαν τον οβολό τους (2 ευρώ) και ψήφισαν τον μοναδικό υποψήφιο, 97 και κάτι της % πήρε, μπράβο του.  97 και κάτι τις % είχε πάρει και ο Παπαδόπουλος το 1968 με το Ναι ή ΟΧΙ.   Δηλαδή ο Ευ Βενιζέλος εάν έπαιρνε 200,000 ψήφους με το “νέο κόμμα” όπως το λέει, με δυσκολία θα έμπαινε στη Βουλή! Και δεν είναι μόνο αυτό αλλά οι ψηφοφόροι ήσαν κατά το πλείστον ηλικιωμένοι. Λένε, ότι οι νεότεροι σε ηλικία άργησαν να ξυπνήσουν και ΘΑ πήγαιναν αργότερα. Μα τόσα ΘΑ που άκουσαν τόσα χρόνια από τους πολιτικούς που μας παρέδωσαν στο ΔΝΤ και είχαμε και τη Γερμανίδα να κάνει βηματισμό θυμίζοντας άλλες εποχές. Αλλά, καλό θα είναι να βλέπουν και οι άλλοι “αρχηγοί” γιατί οι γενικές εκλογές πλησιάζουν. Τα ΘΑ, τέλος.

Σε στρατόπεδο που παραχώρησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και θα περιφρουρεί η αστυνομία πρόκειται να μεταφερθούν 1.000 παράνομοι μετανάστες, βάσει απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας. Σχετική εξουσιοδότηση για να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες έλαβε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.   Δεν μάθαμε  εάν θα τους δώσουν εκλογική κάρτα για να ψηφίσουν ή Ελληνική Ιθαγένεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου