Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 Τρίτη,13 Μαρτίου, 2012
  • «Σήμερα, όχι μόνο δεν υφίσταται ζήτημα νοθευμένων καυσίμων, αλλά είναι εγγυημένη η προμήθεια ποιοτικών καυσίμων, που υπηρετούν την επιχειρησιακή αρτιότητα και αποτελεσματικότητα των στελεχών, υλικών και μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων, ως αποτέλεσμα σειράς πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί». Αυτό τονίζει -μεταξύ άλλων- ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ Νικόλαου Νικολόπουλου.
  • Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις για την 25η Μαρτίου, ενώ το «παρών» θα δώσουν κανονικά όλα τα μέλη της κυβέρνησης. Ωστόσο, προβλέπεται διακριτική ενίσχυση της περιφρούρησης για αποτραπούν έκτροπα και προπηλακισμοί πολιτικών. Αυτό αποφασίστηκε στην ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, με δεδομένη την ανησυχία εν όψει των παρελάσεων.
  • Με καταγραφή των εξελίξεων στην «κυπριακής κυριαρχίας» διαδικασία, με παράθεση συγκλίσεων και αποκλίσεων μεταξύ των δυο πλευρών στις εσωτερικές πτυχές του προβλήματος και χωρίς να επιρρίπτει ευθύνες για τη μη επίτευξη προόδου, παρουσιάζει ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-Μουν τη σημερινή εικόνα στο Κυπριακό με έκθεσή του στο Συμβούλιο Ασφαλείας -με φανερή, ωστόσο, προσπάθεια υποβάθμισης του οδικού χάρτη για τη σύγκληση πολυμερούς διάσκεψης, που ο ίδιος είχε θέσει τον περασμένο Ιανουάριο.
  • Υπάλληλος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας στην Αθήνα, για δωροδοκία και εκβίαση διευθύνοντος συμβούλου χρηματιστηριακής εταιρείας. Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίζεται δικογραφία από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.
  • Λύση δόθηκε στο θέμα με τους συμβασιούχους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, μετά τις αλλεπάλληλες διακοπές συνεδριάσεων και καταλήψεις του χώρου όπου συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο του κεντρικού δήμου. Η διοίκηση του δήμου, μετά από συνεννοήσεις, αποφάσισε να δώσει στους εργαζόμενους έγγραφες διαβεβαιώσεις πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ώστε να μπορέσουν να διεκδικήσουν μέσω της δικαστικής οδού την επιστροφή τους στις θέσεις εργασίας.

Κόσμος

  • Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, υποσχέθηκε ότι η διεθνής δύναμη που βρίσκεται στο Αφγανιστάν «δεν θα τρέξουν προς την έξοδο κινδύνου» μετά τη δολοφονία 16 Αφγανών αμάχων από Αμερικανό στρατιώτη.
  • Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί διέψευσε σε υψηλούς τόνους την πληροφορία ότι η προεκλογική εκστρατεία του 2007 είχε χρηματοδοτηθεί με ένα πολύ μεγάλο ποσό και με παράνομο τρόπο από τον Μουαμάρ Καντάφι. Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά τη δημοσίευση εγγράφου από την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Mediapart με τη μεταβίβαση 50 εκατομμυρίων ευρώ προς την εκστρατεία Σαρκοζί.
  • H διαπραγμάτευση για τις αλλαγές στην αγορά της εργασίας θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 23 Μαρτίου, ανέφερε η Ιταλίδα υπουργός εργασίας Έλσα Φορνέρο που πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, επιθυμεί να υπογραφεί σύντομα συμφωνία με τους κοινωνικούς εταίρους για να δοθεί στήριξη στην αγορά εργασίας και να μπορέσει να μειωθεί η ανεργία. Η τελική συμφωνία δεν είναι ακόμη γνωστό αν θα υπογραφεί και από τα τρία μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας, το Cgil, το Cisl και το Uil.
  • Η στρατηγική των Ηνωμένων Πολιτειών στο Αφγανιστάν δεν πρόκειται να μεταβληθεί ύστερα από τον δολοφονία 16 αμάχων από στρατιώτη, επισήμανε ο Λευκός Οίκος για να διευκρινίσει ότι οι δυνάμεις θα αποχωρήσουν το 2014 όπως είχε ανακοινωθεί εξαρχής. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και το NATO.
  • Ένας Ρώσος, ο οποίος είχε συλληφθεί και προφυλακισθεί, βρήκε φρικτό θάνατο από ρήξη εντέρου καθώς, όπως καταγγέλλει ΜΚΟ. Σύμφωνα με μέλος της οργάνωσης, ο Ναζάροφ προτού εκπνεύσει δήλωσε πως είχε βιαστεί «από τους αστυνομικούς με ένα μπουκάλι σαμπάνιας». Πέντε αστυνομικοί διευθυντές και οι πέντε αστυνομικοί του τμήματος όπου συνέβησαν τα γεγονότα έχουν απολυθεί, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών του Ταταρστάν, όπου συνέβησαν τα γεγονότα.

Οικονομία

  • Το νέο πακέτο για την Ελλάδα ενέκρινε «πολιτικά και κατ' αρχήν» το Eurogroup, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του συμβουλίου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, προβλέποντας επίσης πως η επιτυχής ανταλλαγή του προγράμματος ελληνικών ομολόγων θα μειώσει το χρέος στο επίπεδο του 117% του ΑΕΠ για το 2020. Όσον αφορά το ζήτημα της Ισπανίας, και το «αγκάθι» που προκαλεί το υψηλότερο των εκτιμήσεων ισπανικό έλλειμμα, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ζήτησαν επιπλέον μέτρα 0,5% φέτος -χαμηλώνοντας έτσι τους αρχικούς στόχους των Βρυξελλών για σημαντικά μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή.
  • Νέα ανάλυση για το ελληνικό χρέος από το ΔΝΤ και την Κομισιόν, γνώση της οποίας επικαλείται το Reuters, «βλέπει» χαμηλότερα των εκτιμήσεων για 120% του ΑΕΠ το ελληνικό χρέος το 2020 εάν η συμμετοχή στο PSI είναι τελικά υψηλότερη. Η ανάλυση υποστηρίζει πως εάν η συμμετοχή στο «κούρεμα» είναι μεγαλύτερη, το ελληνικό χρέος μπορεί να πέσει στην περιοχή του 116%-117% του ΑΕΠ στο τέλος της δεκαετίας.
  • Με μικρή άνοδο για τον Dow Jones και μεικτά πρόσημα στους υπόλοιπους δείκτες έκλεισε τη Δευτέρα η Γουόλ Στριτ, εν αναμονή της Fed. Μικρή άνοδος και στις ευρωπαϊκές αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου