Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Το αμερικανικό Πεντάγωνο μεγαλύτερος εργοδότης στον κόσμο

Τετάρτη, 21 Μαρτίου, 2012
Στη δεύτερη θέση ο Λαϊκός Στρατός της Κίνας
Το αμερικανικό Πεντάγωνο μεγαλύτερος εργοδότης στον κόσμο
3,2 εκατομμύρια άνθρωποι, ένστολοι και μη, εργάζονται για το υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ

Με αφορμή την δημόσια συζήτηση που γίνεται στη Βρετανία για το μέγεθος του δυσλειτουργικού Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας, το BBC έκανε ένα ρεπορτάζ με θέμα σε ποιές εταιρείες ή οργανισμούς απασχολούνται οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο σήμερα.
Οπως προέκυψε, το υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης του πλανήτη, καθώς απασχολεί 3.2 εκατ. εργαζομένους, αριθμός που περιλαμβάνει τόσο το στρατιωτικό όσο και το πολιτικό προσωπικό. Μόνο στο κτήριο του Πενταγώνου, στο Αρλινγκτον της πολιτείας Βιρτζίνια, εργάζονται 26.000 υπάλληλοι.
Δεύτερος μεγαλύτερος εργοδότης είναι ο Λαϊκός Στρατός της Κίνας με 2.3 εκατ. εργαζομένους στους οποίους όμως δεν περιλαμβάνονται πολίτες υπάλληλοι (όπως στο αμερικανικό υπουργείο Άμυνας), παρά μόνο στρατιωτικοί. Αυτός ο αριθμός καθιστά τις ένοπλες δυνάμεις της Κίνας τις πολυπληθέστερες στον κόσμο.
Στην τρίτη θέση εμφανίζεται η πρώη επιχείρηση. Είναι ο αμερικανικός κολοσσός υπεραγορών Walmart με 2.1 εκατ. άτομα προσωπικό, εκ των οποίων τα 200.000 άτομα εργάζονται για τα σουπερμάρκετ Asda (ιδιοκτησίας Walmart) στη Βρετανία.
Στην αλυσίδα γρήγορου φαγητού McDonald's εργάζονται 1.9 εκατ. άνθρωποι, ωστόσο εδώ οι ρεπόρτερ του BBC κάνουν μία σημαντική διευκρίνιση: περίπου 1.5 εκατ. από αυτούς δουλεύουν σε καταστήματα franchises της εταιρείας, άρα τυπικά δεν ανήκουν στο επίσημο προσωπικό των McDonald's.
Ο πέμπτος μεγαλύτερος εργοδότης του πλανήτη είναι το ΕΣΥ (ΝHS) του Ηνωμένου Βασιλείου με 1.7 εκατ. εργαζόμενους σε Αγγλία, Ουαλία, Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία.
Στην έκτη θέση βρίσκουμε την Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου της Κίνας (China National Petroleum Corporation) που διαθέτει υπαλληλικό προσωπικό της τάξεως του 1.6 εκατ., δραστηριοποιούμενη σε 49 διαφορετικές χώρες του κόσμου.
Ακολουθεί η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρισμού της Κίνας, State Grid Corporation of China (SGCC), στην οποία δουλεύουν 1.5 εκατ. εργαζόμενοι, ενώ στην όγδοη θέση είναι η Εθνική Εταιρεία Σιδηροδρόμων της Ινδίας (Indian Railways), με προσωπικό 1.4 εκατ. ανθρώπων.
Ένατες είναι οι ένοπλες δυνάμεις της Ινδίας (Indian Armed Forces), στις οποίες απασχολούνται 1.3 εκατ. στρατιωτικοί και υπάλληλοι, ενώ την δεκάδα κλείνει η ταϊβανέζικη Hon Hai Precision Industry Company Ltd, η μητρική εταιρεία της Foxconn, της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής ηλεκτρονικών συσκευών στον κόσμο, με προσωπικό 1.2 εκατ. ανθρώπων. Στα απέραντα εργοστάσιά της στην Κίνα κατασκευάζονται πασίγνωστες δημοφιλείς συσκευές όπως, μεταξύ άλλων, το iPad της Apple.  

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου