Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Ο Mitt Romney νικητής στην κοινοπολιτεία της Washington

Κυριακή, 4 Μαρτίου, 2012

Τρεις μόλις ημέρες από την μεγάλη εκλογική αναμέτρηση όπου 10 κοινοπολιτείες (States) θα έχουν προκριματικές εκλογές για τον εκπρόσωπο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος που θα αντιμετωπίσει τον νυν πρόεδρο της Αμερικής Barack Obama, ο πρώην κυβερνήτης της Μασσαχουσέτης Mitt Romney κέρδισε τους αντιπάλους του στην βορειοδυτική κοινοπολιτεία της Washington με 37% των ψήφων, έναντι 25% του Ron Paul, 24% του Rick Santorum ενώ ο Newt Gingrich ήρθε τέταρτος με 11%. Ο Ρόμνεη παίρνει 30 από του 40 εκλέκτορες στην κοινοπολιτεία της Ουάσιγκτον.
Έτσι ο Μιτ Ρόμνεη μέχρι τώρα έχει 203 ρεπουμπλικάνους εκλέκτορες, έναντι 92 του Σαντόρουμ, 33 του Γκίνγκριτζ και 25 εκλέκτορες του Ρον Πωλ.
Μεθαύριο Τρίτη στις προκριματικές εκλογές σε 10 κοινοπολιτείες το σύνολο των εκλεκτόρων είναι 419 οπότε θα γίνει μάχη ψήφο ψήφο. Ίσως την Τετάρτη κάποιος από τους τέσσερις εναπομείναντες να αποχωρίσει της προκριματικής εκστρατείας εάν βέβαια δεν πάει καλά στην Σούπερ Τούσντεϋ (Super Tuesday). Αυτό όμως είναι λίγο απίθανο γιατί ο Ρόμνεη θα συνεχίσει αφού προηγείται. Ο Σαντόρουμ μάλλον θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι τις προκριματικές της Πενσυλβάνιας (από εκεί προέρχεται) και μάλλον θα θέσει υποψηφιότητα πάλι για κυβερνήτης. Ο Γκίνγκριτζ περιμένει τις προκριματικές στις νότιες πολιτείες που είναι προτεστάντικες και ότι και να γίνει, όσους ψήφους και να πάρει θα συνεχίσει γιατί έτσι διαφημίζει και τα βιβλία που έχει γράψει και συνέχεια αυξάνονται οι πωλήσεις τους. Τέλος ο Ρον Πωλ διασκεδάζει με το καρδιοχτύπι των άλλων αφού κάθε ψήφο που παίρνει ανεβάζει την αγωνία των συντηρητικών αφού τα λέει έξω από τα δόντια ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο να κατέβει σαν ανεξάρτητος.
Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου