Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Olympia Snowe, Ολυμπία Σνόου, μια μετριοπαθής πολιτικός βγαλμένει από την Ελληνική Ομογένεια της Αμερικής


Παρασκευή, 2 Μαρτίου, 2012

Γράψαμε προχθές για την Ολυμπία Σνόου που αποφάσισε να μην κατέβει πάλι για Ομοσπονδιακή Γερουσιαστής, θέση που κατείχε για 3 θητείες, 18 χρόνια. Πριν εκλεγεί Γερουσιαστής ήταν Ομοσπονδιακή Βουλευτής της βορειοανατολικής κοινοπολιτείας των ΗΠΑ, συνορεύει με τον Καναδά.

Ένα μέλος του Πανηλειακού Συλλόγου Βοστώνης η πρεσβυτέρα Ελένη Αλεξοπούλου γνωρίζει την Ολυμπία Σνόου από παλιά, όταν ο πατήρ Σωτήριος Αλεξόπουλος ήταν ιερατικός προϊστάμενος στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος στο Σάκκο, Μέϊν.

Σε δηλώσεις του  ο πατήρ Αλεξόπουλος στον Δημήτρη Τσάκα της ημερήσιας εφημερίδας του Ελληνισμού "Εθνικός Κήρυξ" της Νέας Υόρκης εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για την ομογενή Γερουσιαστή η οποία είναι ενορίτισσα στην Αγία Τριάδα του Σάκκο και μάλιστα βοηθούσε την πρεσβυτέρα Ελένη Αλεξοπούλου, το γένος Χρονόπουλου από τους Σχοίνους Ηλείας, στο Κατηχητικό Σχολείο ενώ ήταν και μέλος της χορωδίας της Αγίας Τριάδος.
Να σημειώσω εδώ ότι η Ολυμπία Σνόου, το γένος Μουχρή είχε μείνει ορφανή και μεγάλωσε στο ορφανοτροφείο/σχολείο του Αγίου Βασιλείου στο Γκάρισον της Νέας Υόρκης.
Ομογενείς από το Μέϊν μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την Ολυμπία η οποία βοήθησε το Μέϊν όπου έχει ναυπηγεία αλλά και στρατιωτικές βάσεις. Να σημειώσω ότι η μετριοπαθής πολικός ήταν από τους πλέον φιλελεύθερους στο Ρεπουμπλικάνικο κόμμα και αρκετές φορές πέρασε τα “σύνορα” και ψήφισε με τους Δημοκρατικούς. Το Μέϊν είναι μία μικρή σε πληθυσμό κοινοπολιτεία (περίπου ενάμισι εκατομμύριο πληθυσμό) και μεγάλο ρόλο στις εκλογικές αναμετρήσεις παίζουν οι ανεξάρτητοι. Οπότε η Ολυμπία Σνόου στα ψηφίσματα που γινόντουσαν στην Ουάσιγκτον τόσο με την ιδιότητα της Γερουσιαστού όπως και πριν με την ιδιότητα της Βουλευτού λάμβανε σοβαρά υπ' όψη τη γνώμη των ψηφοφόρων της αγνοώντας σε πολλές περιπτώσεις την Ρεπουμπλικάνικη κομματική γραμμή.
Τώρα, τι έκανε και τι δεν έκανε η Ολυμπία Σνόου για τον Ελληνισμό. Πρώτα-πρώτα πάντα ήταν υπέρ των Ελληνικών θέσεων και έπαιρνε μαζί της και άλλους πολιτικούς. Δεύτερον το να έχεις ελληνικής καταγωγής σε θέση ανεβάζει τις “μετοχές” του Ελληνισμού. Δυστυχώς όμως ότι από το Νοέμβριο και μετά η Αμερικάνικη Γερουσία δεν θα έχει κάποιον ή κάποια Ελληνικής καταγωγής αφού μετά τον Πωλ Σαρμπάνη εγκαταλείπει τη Γερουσία και η Ολυμπία Σνόου.
Βασίλης Καυκάς, Βοστώνη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου