Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Στην Πόλη τα λεφτά του real estate

Παρασκευή, 9 Μαρτίου, 2012

Οι ελκυστικότερες αγορές για επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν σε ακίνητα

Η ελληνική αγορά ακινήτων, παρ' όλο που βρίσκεται τελευταία στη λίστα των ευρωπαϊκών χωρών για επενδύσεις, έχει τη δυνατότητα για ανάπτυξη σε περιοχές εκτός πόλης, κυρίως τουριστικές. Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα που διεξήγαγαν η PwC και το Urban Land Institute (ULI) με θέμα της τάσεις στον κλάδο των ακινήτων στην Ευρώπη το 2012. Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει τον κλάδο των ακινήτων στην Ευρώπη σε σημαντική αβεβαιότητα, ενώ στην πρώτη θέση του ενδιαφέροντας ανέβηκε η Κωνσταντινούπολη.
Σύμφωνα με τη μελέτη, οι προοπτικές ανάκαμψης έχουν άμεση σχέση με τη δανειοδότηση από τις τράπεζες, η οποία με τη σειρά της εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως οι πρόσφατες αλλαγές στο τραπεζικό ρυθμιστικό πλαίσιο. Ακόμη ένας παράγοντας που έχει αντίκτυπο στην ανάκαμψη είναι κατά πόσο θα υπάρξει περαιτέρω ύφεση του χρηματοπιστωτικού κλάδου, λόγω του δημοσίου χρέους, με αποτέλεσμα οι τράπεζες να απελευθερώσουν έναν μεγάλο αριθμό περιουσιακών στοιχείων στους επενδυτές.Ως προς την Αθήνα και την Ελλάδα γενικότερα, ο κ. Βασίλης Βύζας, partner και επικεφαλής του κλάδου ακινήτων της PwC στην Ελλάδα, σημειώνει ότι η κατάσταση της αγοράς επηρεάζεται άμεσα από την κρίση της χώρας, όμως προοπτικές ανάπτυξης μπορεί να εμφανιστούν μεσοπρόθεσμα με κύριο άξονα το πρόγραμμα αξιοποίησης των ακινήτων του Δημοσίου. Ο πρόεδρος του ULI Ελλάδας και Κύπρου κ. Γιώργος Καμπουρόπουλος τονίζει ότι ο μοχλός ανάπτυξης της αγοράς ακινήτων και το μέλλον της θα είναι στον ιδιωτικό τομέα ο τουρισμός και στον δημόσιο τομέα η αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας από επενδυτικούς οργανισμούς του εξωτερικού που θέλουν να τοποθετηθούν μέσα στην κρίση.
Η έρευνα προβλέπει ότι φέτος οι χρηματοδοτήσεις για την ιδιοκτησία των ακινήτων θα μειωθούν σημαντικά λόγω της προσπάθειας των τραπεζών να αντιμετωπίσουν τις ρυθμιστικές και μακροοικονομικές πιέσεις που υφίστανται.
Οι αξίες σε ευρωπαϊκές πόλεις «δεν μπορεί να χαρακτηριστούν ως ελκυστικές» αφού περισσότερες από τις μισές βρίσκονται χαμηλότερα στην κατάταξη για επενδύσεις από πέρυσι, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων πόλεων όπως το Λονδίνο, η Φρανκφούρτη, η Κοπεγχάγη, η Μαδρίτη και η Ρώμη. Οι πόλεις που κατατάσσονται υψηλότερα στην έρευνα βρίσκονται στη Δυτική ή τη Βόρεια Ευρώπη ή σε αναπτυσσόμενες περιοχές στα ανατολικά. 

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ, Τόνια Τσακίρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου