Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street (Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης)

 Τρίτη,13 Μαρτίου, 2012
Με μεικτά πρόσημα ολοκλη ρώθηκαν οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Την αγορά επηρέασε η είδηση πως δεν αναμένεται (μετά τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ) να υπάρξει περαιτέρω οικονομική στήριξη από την Fed, που συνεδριάζει αυτή την εβδομάδα για τα επιτόκια.
Παράλληλα, υπάρχουν φόβοι για την πορεία της ευρωζώνης και των οικονομικών της Ισπανίας και της Ιταλίας. Ταυτόχρονα, μεγάλο εμπορικό έλλειμμα παρουσίασε η Κίνα, υποδεικνύοντας ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου αντιμετωπίζει πιθανό πρόβλημα επιβράδυνσης. Όπως δείχνουν τα στοιχεία, η ζήτηση για κινεζικά αγαθά δέχεται πλήγμα εξαιτίας της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.
Τέλος την αγορά επηρέασε το πρωτοφανές μηνιαίο έλλειμμα στον προϋπολογισμό των ΗΠΑ, ύψους 231,7 δισ. δολαρίων. Η «τρύπα» στον προϋπολογισμό του μηνός Φεβρουαρίου-που παραδοσιακά είναι ελλειμματικός-διευρύνθηκε από τις μεγαλύτερες, εν σχέσει προς τις προηγούμενες χρονιές, επιστροφές υπερβαλλόντων παρακρατηθέντων φόρων εξαιτίας του φετινού δίσεκτου έτους, εξήγησε το υπουργείο.
Τελικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,29%. Αντίθετα υποχώρηση -0,16% κατέγραψε ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, ενώ θετικό πρόσημο είχε ο δείκτης Standard & Poor's 500, ο οποίος ενισχύθηκε οριακά σε ποσοστό 0,02%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου