Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 19 Ιουνίου, 2012

  • Κείμενο το οποίο φέρει την υπογραφή «Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό κάλπης σε εκλογικό τμήμα στα Εξάρχεια» αναρτήθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στο δικτυακό τόπο indymedia.
  • Παράταση δύο μηνών στην οικονομική επιβίωση των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χώρας, τα οποία από το τέλος Ιουνίου θα αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, δίνει γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που εκδόθηκε μετά από σχετικό αίτημα της υπηρεσιακού υπουργού Παιδείας, Φρόσως Κιάου.
  • Ομάδα αγνώστων έριξε μολότοφ στην περιοχή γύρω από τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους το βράδυ της Δευτέρας. Οι αστυνομικοί απώθησαν τους συγκεντρωμένους κάνοντας χρήση χημικών.
  • Ένταση επικράτησε αργά το βράδυ της Δευτέρας στη λεωφόρο Φυλής στα Άνω Λιόσια. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 21.00 όταν τσιγγάνοι επιτέθηκαν με πέτρες σε διερχόμενο αστικό λεωφορείο. Στη περιοχή έφτασαν αστυνομικοί οι οποίοι δέχθηκαν και αυτοί επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα. Παράλληλα έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και έκαναν πλιάτσικο σε τουλάχιστον δυο μαγαζιά ενώ κάποιοι εξ αυτών πυροβόλησαν με καραμπίνες με αποτέλεσμα πέντε αστυνομικοί να τραυματιστούν.
  • Στο μάθημα της Αρμονίας εξετάζονται την Τρίτη οι υποψήφιοι για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Η εξέταση αρχίζει στις 09:00 και οι υποψήφιοι πρέπει να προσέλθουν μισή ώρα νωρίτερα.

Κόσμος

  • Ο Μπρετ ΜακΓκάρκ, ο διπλωμάτης που είχε επιλεγεί από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Ιράκ, απέσυρε την υποψηφιότητά του μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε από Ρεπουμπλικάνους βουλευτές για την εξωσυζυγική σχέση του με μια δημοσιογράφο, στην οποία υποσχόταν πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες.
  • Οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Ρωσίας βρήκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Μεξικό στο πλαίσιο της G20 κοινά σημεία προσέγγισης στο ζήτημα της Συρίας, ανέφερε ο Μπαράκ Ομπάμα. Όπως επισήμανε, οι δύο χώρες συμφωνούν στην ανάγκη να υπάρξει μία πολιτική διαδικασία στη Συρία για να αποτραπεί ο εμφύλιος πόλεμος. ΗΠΑ και τη Ρωσία έχουν διαφορετικές απόψεις για το πώς θα επιλυθεί το ζήτημα της Συρίας, με τη Ρωσία να επιμένει ότι πρέπει να αποκλειστεί η στρατιωτική επέμβαση
  • Νέα πυρκαγιά ξέσπασε τη Δευτέρα σε φυλακή στη νοτιοανατολική Τουρκία, την ίδια όπου το βράδυ του Σαββάτου σε άλλη πυρκαγιά βρήκαν τον θάνατο 13 κρατούμενοι. Η πυρκαγιά, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ξεκίνησε αυτή τη φορά από κελί της πτέρυγας ανηλίκων της φυλακής Σανλιούρφα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Associated Press έχουν τραυματιστεί 14 κρατούμενοι, όλοι ενήλικοι.
  • Η Ρωσία προετοιμάζει την αποστολή στρατιωτών και δύο πλοίων για την προστασία του προσωπικού της στη ναυτική βάση που διατηρεί στην Ταρσό της Συρίας, σύμφωνα με αναφορές μέσων ενημέρωσης. Τα πλοία θα μεταφέρουν και μεγάλο αριθμό πεζοναυτών (ο ακριβής αριθμός τους δεν αναφέρθηκε) ενώ είναι σε θέση να μεταφέρουν βαρύ οπλισμό όπως και άρματα μάχης.
  • Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία ανακοίνωσε ότι η δίκη του Σερβοβόσνιου στρατηγού Ράτκο Μλάντιτς, η οποία επρόκειτο να επαναληφθεί στις 25 Ιουνίου, αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας. Ο Μλάντιτς, ο οποίος συνελήφθη στη Σερβία τον Μάιο 2011, ενώ διέφευγε επί 16 χρόνια, κατηγορείται για γενοκτονία για τον ρόλο του στην πολιορκία του Σεράγεβο και για την οργάνωση το 1995 της δολοφονίας περίπου 8.000 μουσουλμάνων στη Σρεμπρένιτσα.

Οικονομία

  • Με ελαφρά πτώση άνοιξε η εβδομάδα για τον Dow Jones την ώρα που άλλοι δείκτες κινούνταν καλύτερα και κατέγραψαν περιορισμένα κέρδη.
  • Να μειωθούν κατά μία εβδομάδα οι διακοπές των Ιταλών για να αναθερμανθεί η οικονομία, που βρίσκεται βυθισμένη στην ύφεση πρότεινε στέλεχος της κυβέρνησης Μόντι, προκαλώντας την οργή μεγάλου μέρους της ιταλικής αριστεράς. «Εργαζόμαστε κατά μέσον όρο εννέα μήνες τον χρόνο και πιστεύω πως αυτό το διάστημα είναι πολύ μικρό», τόνισε προσθέτοντας πως ελάττωση των διακοπών θα επέτρεπε την αύξηση της παραγωγής. Μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια, μόνο οι γραφειοκράτες εργάζονται εννέα μήνες ήταν μία από τις σκληρές απαντήσεις που πήρε.
  • Να αποκαταστήσουν την πρόσβαση της Ουγγαριας σε κοινοτικά κεφάλαια φαίνεται πως προσανατολίζονται οι Βρυξέλλες, ως «αναγνώριση» της δημοσιονομικής προόδου που έχει επιδείξει η χώρα. Η απόφαση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, θεωρείται αρκετά πιθανό πως θα ληφθεί στο Ecofin της Παρασκευής. Πέραν των δημοσιονομικών, η Βουδαπέστη είχε έρθει σε σφοδρή σύγκρουση με την ΕΕ λόγω και των αλλαγών στη λειτουργία της Ουγγρικής Κεντρικής Τράπεζας -οι οποίες αποσύρθηκαν τη Δευτέρα.

Αθλητισμός

  • Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται η αναμέτρηση (21:45) της συνδιοργανώτριας, Ουκρανίας, με την Αγγλία για την 3η και τελευταία αγωνιστική του Δ' ομίλου στο Euro 2012. Οι Ουκρανοί του Ολεγκ Μπλαχίν θέλουν μόνο νίκη για να περάσουν στην επόμενη φάση, ενώ οι Αγγλοι του Ρόι Χότζον παίρνουν το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά και με ισοπαλία. Με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα της δώσει την πρόκριση στα προημιτελικά, η Γαλλία αντιμετωπίζει (21:45) τη Σουηδία που έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια.
  • Ο Πάμπλο Γκαρσία έγινε ο πρώτος παίκτης της πρώτης ομάδας του ΠΑΟΚ που ξεκίνησε προπονήσεις εν όψει της προετοιμασίας για τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν. Ο Ουρουγουανός μέσος άρχισε ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης το πρωί της Δευτέρας, υπό την επίβλεψη του γυμναστή, Γρηγόρη Καβαλιεράτου, ώστε να είναι σε καλή φυσική κατάσταση στην προετοιμασία του «Δικεφάλου». Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των συλληφθέντων οπαδών των ΠΑΟΚ. Από τους συνολικά 34 κατηγορούμενους κρίθηκαν έξι προσωρινά κρατούμενοι
  • Δύο φορές πήρε το προβάδισμα η Παναχαϊκή, άλλες τόσες ισοφάρισε η Καλλιθέα και το ματς έληξε ισόπαλο 2-2. Μοιρασιά, αλλά χωρίς σκορ (0-0) και στη Λέσβο μεταξύ Καλλονής και Πλατανιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου