Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 20 Ιουνίου, 2012

  • Για «ανθρωπιστική κρίση» στην Ελλάδα προειδοποιεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, σε αναφορά που απέστειλε στον ΟΗΕ και στην οποία επισημαίνει την αδυναμία παροχής φαρμακευτικής περίθαλψης σε χιλιάδες Έλληνες ασθενείς, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.
  • Την Τετάρτη το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν οι καθοριστικής σημασίας συναντήσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Στις 12 το μεσημέρι ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και μία ώρα αργότερα με τον Φώτη Κουβέλη. Στη 1 το μεσημέρι θα επαναληφθεί επίσης η σύσκεψη των εκπροσώπων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για τον καθορισμό του προγραμματικού πλαισίου της νέας κυβέρνησης.
  • Τα πυρά αγνώστου δέχθηκαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στις 22:40 το βράδυ της Τρίτης στο Βύρωνα. Όπως έγινε γνωστό όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν διερχόμενο αυτοκίνητο στην οδό Νικηφορίδη ο συνοδηγός του οχήματος πυροβόλησε προς τους άντρες της ΕΛ.ΑΣ. χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.
  • Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αναδείχθηκαν 60 γυναίκες στην ελληνική βουλή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών της 17ης Ιουνίου, δηλαδή ποσοστό της τάξεως του 20%, συγκριτικά αυξημένο σε σχέση με τις εκλογές του 2009 κατά 2,7%. Ωστόσο όπως σημειώνει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων η συμμετοχή των γυναικών εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ χαμηλότερα από το στόχο της ισόρροπης συμμετοχής ανδρών και γυναικών στα κέντρα λήψης πολιτικών αποφάσεων».
  • Σχεδόν τρεις ώρες διήρκεσε στην Ιπποκράτους η σύσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου με τη ομάδα των «επτά» για το θέμα της συμμετοχής του κόμματος στην κυβέρνηση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συζήτηση έγινε κυρίως για το προγραμματικό πλαίσιο, ενώ για το θέμα των προσώπων, ακούστηκαν όλες οι απόψεις, αλλά τελικώς ο κ. Βενιζέλος «εξουσιοδοτήθηκε» να χειριστεί το θέμα.

Κόσμος

  • O έκπτωτος πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ βρίσκεται σε καταστολή και διασωληνωμένος αλλά όχι κλινικά νεκρός, όπως μετέδωσαν αρχικά τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας δηλώνουν ότι ο Μουμπάρακ μεταφέρθηκε από το αναρρωτήριο των φυλακών σε παρακείμενο στρατιωτικό νοσοκομείο.
  • Με ένα παγωμένο παγωτό σε γεύσεις βανίλια, ρύζι και γιαούρτι οι σκυλίσιες καλοκαιρινές ημέρες γίνονται σίγουρα καλύτερες. Με τη θερμοκρασία στη Ρώμη να έχει αγγίξει αυτή την εβδομάδα τους 36 βαθμούς Κελσίου, οι τετράποδοι βρίσκουν δροσιά στα καινούρια gelato για σκύλους που κάνουν θραύση στα pet shop.
  • Άκαρπες απέβησαν οι συνομιλίες μεταξύ του Ιράν και της Ομάδας των 5+1 (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία, Κίνα και Γερμανία) στη ρωσική πρωτεύουσα για το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν -σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων- στις 3 Ιουλίου στην Κωνσταντινούπολη, βάσει δήλωσης της επικεφαλής διπλωματίας της ΕΕ Κάθριν Άστον.
  • Στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο κατέφυγε ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ υποβάλλοντας αίτημα για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου. Η εξέλιξη ακολουθεί την απόρριψη εκ μέρους του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανίας της έφεσης που είχε ασκήσει ο Τζούλιαν Ασάνζ κατά της έκδοσής του στη Σουηδία, όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλικές επιθέσεις. «Ο Ισημερινός εξετάζει το αίτημα» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ρικάρντο Πατίνο.
  • Κατά χιλιάδες συνέρρευσαν οι Αιγύπτιοι στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου διαμαρτυρόμενοι -έπειτα από κάλεσμα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας- για τις υπερεξουσίες που ανέθεσε στον εαυτό του το κυβερνών Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο, λίγες ημέρες μετά τη διάλυση της Βουλής από το Συνταγματικό Δικαστήριο. Το κύμα διαμαρτυρίας έρχεται εν όψει της ανακοίνωσης των επίσημων αποτελεσμάτων της προεδρικής εκλογής, με τους υποψηφίους των αντίπαλων στρατοπέδων (ο Μοχάμεντ Μούρσι των ισλαμιστών και ο Αχμέντ Σαφί, πρώην πρωθυπουργός του Μουμπάρακ) να ερίζουν για τη νίκη.

Οικονομία

  • Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η μεταφορά των τραπεζικών λογαριασμών της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας (που έχει τεθεί σε εκκαθάριση με απόφαση της Τράπεζας Ελλάδος), στην Εθνική.
  • Σε επίπεδα χαμηλότερα από το 2005 επέστρεψε η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή του Συστήματος για το πρώτο 5μηνο του έτους. Σε σύγκριση με πέρυσι η πτώση της κατανάλωσης στο πεντάμηνο είναι 1,77%, ενώ το μήνα Μάιο διαμορφώθηκε στο 5,2%. Μεγαλύτερη πτώση (6,4%) καταγράφεται στη ζήτηση από νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις, ενώ οι μεγάλες βιομηχανίες που τροφοδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης αύξησαν οριακά την κατανάλωση ρεύματος το Μάιο κατά 0,16%.
  • Με κέρδη έκλεισαν την Τρίτη οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Γουόλ Στριτ, καθώς οι επενδυτές εστίασαν την προσοχή τους στα εταιρικά αποτελέσματα και στις ελπίδες ότι η Fed θα προχωρήσει σε τονωτικές «ενέσεις» για την ανάκαμψη της οικονομίας. Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Αθλητισμός

  • Το... πολυπόθητο χαρτί της UEFA, με το οποίο η ευρωπαϊκή ομοσπονδία χορηγεί στον Παναθηναϊκό άδεια συμμετοχής στο Champions League της επόμενης περιόδου, έφτασε χθες, Tρίτη, στα γραφεία της ΠΑΕ. H Σοσό ανακοίνωσε τον Καντέ.
  • Την ενοχή των τριών εκ των τεσσάρων κατηγορούμενων για την υπόθεση δολοφονίας του φιλάθλου του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου, τον Μάρτιο του 2007 στην Λεωφόρο Λαυρίου, ζήτησε από τους δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την αγόρευση της η Εισαγγελέας Έδρας.
  • Προσφυγή κατά της ΠΑΕ Άρης, κατέθεσε την και ο Χαβιέ Ούμπιντες αφού έξι μέρες μετά την λήξη του …τελεσιγράφου που έστειλε στην Κοινωνία Μελών Άρη και στην διοίκηση της ΠΑΕ, δεν είδε καμία αντίδραση ή δυνατότητα πληρωμής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου