Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Στο μικροσκόπιο & ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Η εθνική ομάδα της Ελλάδας για άλλη μία φορά “μίλησε” στα δύσκολα και πέρασε στα ημιτελικά του ΕURO 2012. O αρχηγός της Εθνικής ομάδας Γιώργος Καραγκούνης από τον Αμπελώνα Ηλείας με σουτ κεραυνό έβαλε το γκολ και κράτησε την Ελλάδα στο EURO. Την Παρασκευή στις 9:45 το βράδυ ώρα Ελλάδος, δηλαδή 2:45μ.μ. ώρα Βοστώνης, 1:45μ.μ ώρα Σικάγου, 11:45π.μ. Ώρα Καλλιφόρνιας. Την Παρασκευή η Ελλάδα θα παίξει με το Σαμαρά αλλά η Γερμανία χωρίς τη Μέρκελ. (το Γιώργο Σαμαρά εννοούμε).

H Ρένα Δούρου, καλά να είναι το κορίτσι, μετά από το κατάβρεγμα από τον Κασιδιάρη βγήκε και μίλησε. Είπε για δημοκρατία που καταρρέει για φασισμό και για πολιτικό διάλογο. Τώρα τα κατάλαβε όλα αυτά η Ρένα; Φαντάζομαι όχι, αλλά τώρα τα λέει. Οι τηλεπαρουσιαστές με τα “παράθυρα” και τις πόρτες που δίνουν το “βήμα” στους πολιτικούς, αρκετοί από αυτούς της πλάκας, τσάμπα, δυναμιτίζουν αρκετές φορές γιατί θέλουν να “παίζουν” σε μεγάλο “γήπεδο” με μικρή μπαλίτσα. Εάν δεν λάβουν σοβαρά υπ' όψη τους ότι η δημοκρατία έχει νόμους, γραφτούς και άγραφους, και ο σεβασμός της δημοκρατίας του άλλου είναι εξ ίσου σημαντικός με την δική μας ελευθερία και δημοκρατία. Γι αυτό μία κόσμια συμπεριφορά από όλους μόνο καλό κάνει στη δημοκρατία. Ο Κασιδιάρης καταδικάστηκε από όλους μας για τη συμπεριφορά του αλλά η Ρένα Δούρου, η Λιάνα Κανέλλη και σε όλους αυτούς που τους δίνεται το “βήμα” της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου, του τύπου γενικά πρέπει να σέβονται και να μιλούν ήπια και όχι υβριστικά γιατί η δημοκρατία υποφέρει από πολλές πλευρές και πρέπει να την προστατεύσουμε όλοι μας, ιδιαίτερα οι θεωρούμενοι πολιτικοί.

Δύο κυρίες, υπάλληλοι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους τα είχαν καταφέρει να έχουν κάνουν καταθέσεις στους προσωπικούς τους λογαριασμούς από συντάξεις άλλων. Το μόνο είναι ότι οι συνταξιούχοι είχαν αποδημήσει εις Κύριον. Ένα εκατομμύριο έφαγαν. Λοιπόν, να που ο Γεωργάκης είχε δίκιο που είπε “λεφτά υπάρχουν”...

Μετά από τις σφαλιάρες που έριξε ο Κασιδιάρης η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δήλωσε ότι τρέφει μεγάλο σεβασμό για την Ελλάδα και για τον ελληνικό λαό και «τις θυσίες του». Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, η Κρ.Λαγκάρντ τονίζει ότι οι πρόσφατες δηλώσεις της στον βρετανικό Guardian παρεξηγήθηκαν. «Είπα ότι νοιώθω μεγάλο σεβασμό στον ελληνικό λαό για τις θυσίες που κάνει για να ξεπεράσει την κρίση. Επίσης είπα ότι λυπάμαι που οι παρατηρήσεις μου (για τον Νίγηρα) παρεξηγήθηκαν και πλήγωσαν αισθήματα. . Είπα κι εγώωωωωω.

Πέρασαν και αυτές οι εκλογές και η κατάσταση στην Ελλάδα είναι μπερδεμένη και κανένας δεν ξέρει πως και πότε θα βγει η Ελλάδα από την κρίση έστω και εάν γίνει κυβέρνηση συνασπισμού κομμάτων, οικουμενική κυβέρνηση ή όποια άλλη κυβέρνηση. Πρέπει οι λωποδύτες που έφαγαν τα χρήματα να πάνε φυλακή και να δημευτεί η περιουσία τους. Δεν μπορεί ο κάθε Πάγκαλος να λέει “μαζί τα φάγαμε” και να είναι ελεύθερος. Αφού ο Θου Πάγκαλος “ομολόγησε” ότι αυτός ήταν ένας από αυτούς που τα έφαγε πρέπει να πάει φυλακή πρώτος και να ακολουθήσουν οι υπόλοιποι.

Η Νέα Βουλή έχει ένα Σαμαρά αλλά δεν έχει Πεταλωτή και τόσους και τόσες “αστέρες” της πολιτικής που”αλώνισαν” τα τελευταία χρόνια. Κάτι “προσκόπους” που μπήκαν σε υπουργεία και δεν έκανα τίποτα. Βέβαια ο ΓΑΠ ήταν ο πρώτος και χειρότερος και ακολούθησαν τόσοι και τόσοι πολιτικοί της πλάκας. Ας κοιτάξουμε πίσω τα τελευταία 20, 30, 40 χρόνια και να κάνουμε κριτική σε όλους τους υπουργούς, υφυπουργούς, πρωθυπουργούς, γενικούς γραμματείς υπουργείων, διευθυντών των ταμείων και διευθυντών τραπεζών, διευθυντών οργανισμών και τόσους άλλους. Να δούμε τι έργο έκαναν, τι είχαν πριν πάρουν τη θέση ή το αξίωμα. Που είναι η δικαιοσύνη;

Πέθανε χθες ο Αλκέτας Παναγούλιας, πρώην ποδοσφαιριστής και προπονητής. Πέρασε από τον Ολυμπιακό, την Εθνική Ελλάδος, την Εθνική Αμερικής. Θυμάμαι τον Αλκέτα όταν έφερε την Εθνική Ελλάδος και έπαιξε με την τότε μεγάλη ποδοσφαιρική ομάδα των αστέρων, τον Κόσμο της Νέας Υόρκης. Ο αγώνας έγινε στο στάδιο των New York Giants στο Meadowlands και οι ποδοσφαιριστές της εθνικής Ελλάδος έπαιζαν για πρώτη φορά σε πλαστικό “χορτάρι” όπου με τη βροχή γινόταν τσουλήθρα. Τελικά η ομάδα Κόσμος των Πελέ, Κινάλια και των άλλων παγκοσμίου φήμης ποδοσφαιριστών όπου ο Κόσμος κέρδισε με 2-0. Την άλλη φορά θυμάμαι τον Παναγούλια στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 όπου φιλοξενήσαμε την ομάδα στο Lowell, Massachusetts όπου έχω να γράψω πολλά, κάποια άλλη φορά όμως γιατί σέβομαι το θάνατο του Αλκέτα. Αιωνία του η μνήμη.

Στο Περιοδικό του Εθνικού Κήρυκα θα φιλοξενηθεί ο αεικίνητος μπάρμπα Λίας από την Πέρσαινα Ηλείας, πρώην Πρόεδρος του Πανηλειακού Συλλόγου της Νέας Υόρκης. Ο μπάρμπα Λίας αγωνίστηκε σε όλη του τη ζωή για την Ομογένεια, τον Ελληνισμό, του Ηλείους. Όπου δεν ήξερε ρώταγε, μάθαινε. Ζητούσε βοήθεια, συνεργασία, προσπαθούσε για το καλό του συνόλου. Αρκετοί στην ηλικία του τα παράτησαν, άλλοι δεν ασχολήθηκαν καθόλου για το καλό της Ομογένειας, το καλό του Ελληνισμού. Ο μπάρμπα Λίας όμως όταν και όποτε χρειάστηκε έδωσε το παρόν και εργάστηκε. Του δίνουμε Συγχαρητήρια για την αναγνώριση του από την έγκριτη εφημερίδα και του ευχόμαστε πάντα Υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου