Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Οι Ασιάτες μετανάστες ξεπέρασαν τους ισπανόφωνους στις ΗΠΑ

Τετάρτη, 20 Ιουνίου, 2012
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («Ρόιτερς»). Οι Ασιάτες μετανάστες στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασαν αριθμητικά τους ισπανόφωνους, σύμφωνα με μια σχετική έκθεση που είδε χθες το φως της δημοσιότητας και σύμφωνα με τους ειδικούς αντικατοπτρίζει τη μειωμένη ζήτηση για μετανάστες εργάτες και την αποτελεσματικότητα των μέτρων για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των παράνομων μεταναστών.
Το Ερευνητικό Κέντρο «Pew» ύστερα από σχετική έρευνα που διενήργησε βρήκε ότι οι Ασιάτες μετανάστες από 19% που ήταν το 2000 (επί συνόλου όλων των μεταναστών) έφτασαν το 2010 στο 36%. Οι ισπανόφωνοι μετανάστες έπεσαν από το 59% το 2000 στο 31% το 2010. Περίπου το 11% των παράνομων μεταναστών στις Ηνωμένες Πολιτείες υπολογίζεται ότι είναι Ασιάτες, ενώ το 75% είναι ισπανόφωνοι.
Τα στοιχεία αυτά έρχονται στο φως της δημοσιότητας σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία υπάρχει έντονος δημόσιος διάλογος ως προς τις μεταναστευτικές πολιτικές των ΗΠΑ.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι προχωρά στην αναστολή των απελάσεων των νεαρών παράνομων μεταναστών (με βασική προϋπόθεση αυτοί να έχουν έρθει στις ΗΠΑ σε ηλικία κάτω των 16 χρόνων και να μην είναι άνω των 30 σήμερα). Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας εξάλλου πρόκειται να εκδώσει απόφαση εντός των προσεχών ημερών σχετικά με τη συνταγματικότητα ή όχι ενός βασικού στοιχείου του μεταναστευτικού νόμου της Αριζόνα.
Παρά το γεγονός ότι η Οικονομία βρίσκεται στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης εν όψει των εκλογών του προσεχούς Νοεμβρίου, το θέμα της μετανάστευσης απασχολεί και αυτό από την πλευρά του σε ένα σημαντικό βαθμό τους ψηφοφόρους.
Αρκετοί είναι αυτοί που έχουν αναρωτηθεί αν η κίνηση του Ομπάμα είναι καθαρά προεκλογική. Η απόφαση του Ομπάμα, εξάλλου, φαίνεται πως έχει φέρει σε αμήχανη θέση και τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του για τις εκλογές του Νοεμβρίου, Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος παρά τις επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφου δεν θέλησε να απαντήσει ευθέως, αν θα καταργήσει τον εν λόγω νόμο στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.
Μεγάλο μέρος πάντως της συζήτησης που γίνεται στις ΗΠΑ για το μεταναστευτικό αφορά τους ισπανόφωνους. Οι ειδικοί του χώρου ωστόσο, δεν μπορούν να δώσουν ξεκάθαρη εξήγηση για το πώς τα τελευταία χρόνια οι Ασιάτες κατάφεραν να τους ξεπεράσουν αριθμητικά. Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, μία από τις υποθέσεις που γίνεται είναι ότι οι αργοί ρυθμοί ανάπτυξης της αμερικανικής Οικονομίας έπαιξαν κάποιο σημαντικό ρόλο.
«Η παράνομη μετανάστευση αντιδρά γρήγορα στις οικονομικές συνθήκες και η ύφεση της αμερικανικής Οικονομίας πρέπει να έπαιξε ρόλο», είπε χαρακτηριστικά η Τζιν Μπαταλόβα, η οποία είναι δημοσκόπος στο Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής, που είναι μια οργάνωση, η οποία αναλύει τις μετακινήσεις πληθυσμών σε όλο τον Κόσμο.
Βάσει της μεταναστευτικής πολιτικής των ΗΠΑ προτιμώνται εργαζόμενοι με ειδίκευση αλλά και φοιτητές, γεγονός που ευνοεί τις ασιατικές χώρες, οι οποίες δίνουν μεγάλη έμφαση στην εκπαίδευση, σύμφωνα πάντα με τα όσα δήλωσε η κ. Μπαταλόβα.
Από τα στοιχεία του «Pew», εξάλλου, προκύπτει ότι όλοι οι Ασιάτες στις ΗΠΑ και όχι μόνο αυτοί που ήλθαν πρόσφατα στη χώρα έχουν υψηλή μόρφωση, τα εισοδήματά τους είναι υψηλά, ενώ και η περιουσία τους είναι πιο πάνω σε σχέση με του μέσου Αμερικανού πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου