Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΒΗΜΑτοδότης - Μεϊμαράκης: «Κατεβαίνω τώρα στην αρένα»

Έχουν πλάκα.  
Και ο Ελληνικός λαός... που είναι ο λαός;

Επιμένει ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης στην αναστολή άσκησης των καθηκόντων του, παρά το γεγονός ότι ο κ. Π. Καμμένος «τρέμει», όπως λέει, με την ιδέα να βρεθεί ξαφνικά (λόγω κωλύματος του Προέδρου της Δημοκρατίας) προεδρεύων της χώρας ο... κ. Ι. Τραγάκης. «Η θέση του Προέδρου της Βουλής είναι δεσμά και όχι ασπίδα, δεν θα με περιορίσει το κοστούμι της Βουλής, άμα λάχει το πετάω», είπε ο κ. Μεϊμαράκης και δήλωσε ότι κατεβαίνει στην αρένα!
***
Τι εννοεί όμως ότι «κατεβαίνει στην αρένα;». Κατά τον κ. Μεϊμαράκη, «αρένα», είναι δηλώσεις επί παντός του επιστητού, σκληρές δηλώσεις όταν αντιλαμβάνεται ότι θίγεται η τιμή και υπόληψή του, ή απαντήσεις ακόμα και με ακραίους χαρακτηρισμούς και αιτήματα για να ανοίξουν... τραπεζικοί λογαριασμοί: «Ο δικός μου, του Λιάπη και του Βουλγαράκη έχουν ανοίξει, τότε με την υπόθεση των υποβρυχίων, να ανοίξει τώρα και ο λογαριασμός του Καρούζου, να δούμε τι έχει μέσα και κυρίως ποιους έχει μέσα», λέει.
***
Εκείνο όμως που αποκάλυψε σε συνεργάτη μου είναι η σταθερή στήριξη που του παρέχουν, όπως είπε, οι τρεις αρχηγοί της συγκυβέρνησης: «Μας στηρίζει ο κοινός αγώνας μας για να παραμείνουμε στο ευρώ», είπε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι όσοι τον πολεμούν θέλουν το αντίθετο.
***
Ποιο είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο κατά τον κ. Ηλ. Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής; «Βουλευτής απεργός»! Είπε το πιο σύντομο ανέκδοτό του από το βήμα της Βουλής, χειροκροτούμενος από πέντε έξι βουλευτές του κόμματός του που ήταν παρόντες και στόχος του ήταν ο κ. Π. Καμμένος. Τι είχε συμβεί;
***
Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ζήτησε από τους βουλευτές του κόμματός του να αποχωρήσουν από την αίθουσα και να βγουν έξω στο δρόμο, να ενωθούν με τους διαδηλωτές, στη μεγάλη διαδήλωση κατά των νέων μέτρων. Οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων αμέσως υπάκουσαν κάτι που ενόχλησε τον κ. Κασιδιάρη, που χαρακτήρισε τον κ. Καμμένο «απεργό βουλευτή». Έλα όμως που η δήλωση αυτή (έχει καταγραφεί στα πρακτικά της Βουλής) ουδόλως ενόχλησε τον κ. Καμμένο ο οποίος περιορίστηκε να απαντήσει «δεν ανοίγω εγώ διάλογο με νεοφασίστες και νεοναζιστές».
***
Πάντως στη Χρυσή Αυγή έχουν να το λένε. Δεν γίνεται πώς να το κάνουμε, να είσαι στους δρόμους, να το παίζεις εθνικιστής, σκληρός και αμετανόητος, να κυνηγάς μετανάστες, να τα βάζεις με το ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Ελληνες, τους αντιεξουσιαστές κτλ. και να βάφεις τα μαλλιά σου, σε χρώμα μαύρο κορακί! Βαψομαλλιάς και τάγματα εφόδου δεν πάνε μαζί... Η μήπως πάνε;
***
Για να είμαστε δίκαιοι, τώρα τελευταίως οι Χρυσαυγίτες ως κοινοβουλευτικοί στρέφονται όλο και περισσότερο προς τη θρησκεία. Θυμάται κανείς άραγε το πρόσφατο παρελθόν ορισμένων που έγραφαν στίχους για τον Καιάδα και τον Εωσφόρο; Περασμένα ξεχασμένα, να πείτε. Έτσι οι Χρυσαυγίτες άστραψαν και βρόντηξαν που αφέθηκε ελεύθερος ο 27χρονος «Γέροντας Παστίτσιος», τον οποίο στολίζουν με χαρακτηρισμούς «ιερόσυλος και θρασύς», επειδή διακωμωδούσε τον γέροντα Παϊσιο.
***
Και βεβαίως δεν ξέχασαν και τα τουρκικά σίριαλ. Αυτή τη φορά τα έχουν βάλει με τις... Τουρκάλες! Τα τουρκικά σίριαλ «παρουσιάζουν γυναίκες, χειραφετημένες, δυναμικές με μοντέρνο ντύσιμο ακόμα και με διπλή ερωτική ζωή. Αν ισχύουν όλα αυτά, τότε είναι πολύ πιθανόν οι Τουρκάλες να έχουν αλλάξει θρησκεία. Πόσο υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Όταν ο κ. Ταγίπ Ερντογάν σε οποιαδήποτε εμφάνιση με τη σύζυγό του, εκείνη φορά μαντίλα...».
***
Ένας άλλος που αντλεί, όπως δηλώνει, δύναμη από τον Θεό, είναι ο πρώην Πρόεδρος (για 24 ώρες) της Βουλής κ. Β. Πολύδωρας. Αντλεί επίσης δύναμη από την καθημερινή προσευχή του στον Θεό, για όλα όσα συνέβησαν (και ακολούθησαν) με τον διορισμό της κόρης του Μαργαρίτας ως μετακλητής υπαλλήλου στο γραφείο του στη Βουλή: «Υποφέρω αλλά αντέχω», είπε
***
Και ο πάντοτε αρχαιολάτρης Βύρωνας δεν παραλείπει να αναφερθεί και στον Βασιλιά των Μυκηνών Αγαμέμνονα λέγοντας: «Δεν παριστάνω τον Αγαμέμνονα, ούτε διανοούμαι να θυσιάσω την Μαργαρίτα μου. Δεν γίνομαι θυσιαστής της θυγατέρας μου. Δεν θυσιάζω την άξια συνεργάτιδά μου. Δεν τη θυσιάζω γιατί έφτυσα αίμα για να αναθρέψω τα παιδιά μου».Ο κ. Πολύδωρας έχει απασφαλίσει, όπως είπε σε συνεργάτη μου, και το βιβλίο του «κατά κηνσόρων» που στρέφεται εναντίον όσων τον κατηγόρησαν, είναι μόνον, προειδοποιεί η αρχή.
***
Ο προσωπικός απεσταλμένος του κ. Αλ. Τσίπρα στις ΗΠΑ κ. Γ. Σταθάκης θα περιμένει ακόμα δύο μήνες να επισκεφθεί τις ΗΠΑ. Επρόκειτο να αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη για επαφές στην αμερικανική μεγαλούπολη την προσεχή εβδομάδα. Έλα όμως που την προσεχή εβδομάδα είναι πιθανόν να έρθουν προς ψήφιση τα νέα μέτρα στη Βουλή. Και ο κ. Τσίπρας δεν ρισκάρει να έχει τον οικονομικό του σύμβουλο στις ΗΠΑ και η Βουλή να ψηφίζει μέτρα. Έτσι το ταξίδι αναβλήθηκε για μετά τις αμερικανικές εκλογές.
***
Την Κυριακή επιστρέφει στην Ελλάδα ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου για να ψηφίσει στη Βουλή τα μέτρα και μετά να αναχωρήσει για άλλες αποστολές, όπως στη Νορβηγία και πιθανόν και στην Αφρική για να ξαναβρεθεί και πάλι τον Οκτώβριο στη Βοστόνη, όπου "διδάσκει" τάχα στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.
***
Εκείνο που έμαθα είναι ότι ο κ. Παπανδρέου από τις ΗΠΑ όπου βρισκόταν έκανε πολλά τηλεφωνήματα στην Ελλάδα για να πληροφορηθεί την πορεία των διαπραγματεύσεων για τα μέτρα των 11,5 δισ. Ο πρώην πρωθυπουργός είναι υπέρμαχος της ψήφισης των μέτρων και είχε μάλιστα και τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Ι. Στουρνάρα.
***
Χθες προήδρευσε στη Νέα Υόρκη του προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ήταν παρόντες ο πρωθυπουργός του Βελγίου, ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, ο Πρωθυπουργός της Τζαμάικα, ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν, ο υπουργός Εξωτερικών της Βοσνίας και πολλοί άλλοι ανάμεσα στους οποίους η πλέον στενή (πια) συνεργάτης του κυρία Σεγκολέν Ρουαγιάλ. Θα σας αποκαλύψω και τα θέματα που απασχόλησαν την Σοσιαλιστική Διεθνή. Ήταν το θέμα που δημιουργήθηκε με την ταινία για τον Μωάμεθ, οι κοινωνική αντιμετώπιση της κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο, η αναταραχή στο Μαλί και άλλα.... ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΕΛΛΗΝΑ/ΕΛΛΗΝΙΔΑ
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου