Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου, 2013

  • Το πτώμα ενός άνδρα, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, ηλικίας περίπου 25-30 ετών, βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, σε δασική περιοχή, κοντά στην οδό Λεμπέση, στη Βαρυμπόμπη. Ο άνδρας έφερε τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στο κεφάλι και ο θάνατος του αποδίδεται από την Αστυνομία σε εγκληματική ενέργεια.
  • Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ έχουν μπει κατά προτεραιότητα οι λογαριασμοί των τριών συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου μαζί με τους λογαριασμούς άλλων 60 ατόμων, από τους μεγαλύτερους καταθέτες που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ. Αυτό ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϊστάμενος της Περιφερειακής διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής Νίκος Παναγιωτόπουλος, στην πολύωρη κατάθεσή του, η οποία θα συνεχιστεί και το πρωί της Πέμπτης, στην Προανακριτική Επιτροπή.
  • Για «σχέδιο συρρίκνωσης και αλλοίωσης των ακαδημαϊκών χαρακτηριστικών της ανώτατης εκπαίδευσης» και «φθηνό λογιστικό σχέδιο» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στο σχέδιο «Αθηνά», σε θεματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης.
  • Ανδρες της ομάδας Δέλτα, συνοδευόμενοι από αστυνομικούς των ΜΑΤ, αναπτύχθηκαν περίπου στις 10:30 το βράδυ της Τετάρτης στην Πλατεία Εξαρχείων και πραγματοποίησαν ελέγχους, ενώ προχώρησαν σε αρκετές προσαγωγές.
  • Ένα πλήρως λειτουργικό ρουκετοβόλο μίας χρήσης βρέθηκε την Τετάρτη μέσα σε κανάλι μεταφοράς νερού από το Μόρνο, στον Ασπρόπυργο, από συνεργείο καθαρισμού της ΕΥΔΑΠ. Το όπλο, γιουγκοσλαβικής προέλευσης, αφού εξετάστηκε από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. παραδόθηκε σε πυροτεχνουργούς του Στρατού.

Κόσμος

  • Το Κοινοβούλιο της Σλοβενίας υπερψήφισε πρόταση μομφής κατά του συντηρητικού πρωθυπουργού Γιάνες Γιάνσα, οδηγώντας στην απομάκρυνση του ίδιου και της κυβέρνησης και την αντικατάστασή του με την επικεφαλής της αντιπολίτευσης. Διάδοχός του είναι η κεντρώα Αλένκα Μπράτουσεκ., η πρώτη πρωθυπουργός στην ιστορία της χώρας.
  • «Μιλά ένας νεκρός» λέει ο Μπέπε Γκρίλο και κλείνει με φόρα την «πόρτα» στον Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση της Κεντροαριστεράς. Την ίδια στιγμή, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι επανέρχεται με πρόταση διαλόγου προς τον Μπερσάνι για τη συγκρότηση μεγάλου συνασπισμού, λέγοντας ότι η Ιταλία πρέπει να κυβερνηθεί ειδάλλως θα πληρώσει υψηλό τίμημα. Ο ίδιος, δε, θα είναι «προσωπικά παρών» αν και όπως λέει νοιώθει «αηδιασμένος από την πολιτική»...
  • Τέσσερις απόστρατοι στρατηγοί αλλά και ένας εν ενεργεία συνταγματάρχης κλήθηκαν την Τετάρτη να καταθέσουν στις δικαστικές αρχές της Άγκυρας στο πλαίσιο της έρευνας για το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1997, που κατέληξε στην ανατροπή της πρώτης ισλαμιστικής κυβέρνησης στη χώρα.
  • Σε μία υπόθεση με τεράστια σημασία για τα πολιτικά δικαιώματα στις ΗΠΑ και περισσότερο τα δικαιώματα των μειονοτήτων, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας καλείται να αποφασίσει αν πρέπει να καταργηθεί ως μη έχουσα νόημα στις μέρες μας διάταξη του 1965 που επί της ουσίας θωρακίζει έναντι διακρίσεων τους αφροαμερικανούς των πολιτειών του νότου σε ό,τι αφορά το δικαίωμα της ψήφου.
  • Η IKEA σταμάτησε από την Τετάρτη τις πωλήσεις λουκάνικων και δύο παραδοσιακών σουηδικών πιάτων από τα υποκαταστήματά του σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες λόγω του διατροφικού σκανδάλου με το αλογίσιο κρέας που συνεχίζει να διογκώνεται στην Ευρώπη. Η σουηδική εταιρεία Dafgaard που παρασκευάζει τα κεφτεδάκια, τα οποία, επίσης, αποσύρθηκαν από τα εστιατόρια της IKEA, εντόπισε κρέας αλόγου στα προϊόντα της.

Οικονομία

  • Τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει από τις σύνθετες γεωφυσικές έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης είναι πολύ καλά, τόνισε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Petroleum Geo-Services Σβέρρε Στράντενες σε δηλώσεις που έκανε στην Πάτρα, με αφορμή την επιστροφή του γεωφυσικού ερευνητικού σκάφους «Nordic Explorer».
  • «Το χρέος της χώρας είναι υπέρογκο. Ο λόγος όχι για την Ελλάδα, αλλά για τη Γερμανία», αναφέρει η DW σε άρθρο για τα 60 χρόνια από την υπογραφή στο Λονδίνο της συμφωνίας για διαγραφή του γερμανικού χρέους. «Η συμφωνία του Λονδίνου έπαιξε σημαντικό ρόλο στο λεγόμενο οικονομικό θαύμα της Γερμανίας. Μπορεί μάλιστα να υποστηριχθεί ότι χωρίς αυτή δεν θα υπήρχε οικονομικό θαύμα» τονίζει Γερμανίδα ιστορικός, ενώ Γερμανός ειδικός σε ζητήματα χρέους λέει ότι επί χρόνια οι Γερμανοί απωθούσαν το γεγονός ότι η χώρα τους μετά το Β' Παγκόσμιο ήταν υπερχρεωμένη, όπως σήμερα η Ελλάδα.
  • Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα, Πολ Τόμσεν, δεν θα παρευρεθεί στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) και Ματθίας Μορς (ΕΕ) την προσεχή Κυριακή 3 Μαρτίου στο υπουργείο Οικονομικών. Ο Δανός, επικεφαλής του Ταμείου για το ελληνικό πρόγραμμα, αναμένεται στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας -το πιθανότερο το απόγευμα της Τρίτης- λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου