Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2013

  • «Υλικό, το οποίο, κατά κανόνα, ανταλλάσσεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμπεριλαμβανομένων και πολλών δελτίων Γραφείων Τύπου» χαρακτηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν από τη χακτιβιστική οργάνωση των Anonymous, στα πλαίσια μίας «επιχείρησης» που ονομάζουν #OpGoldenDawn.
  • Με τη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο και εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα η επίσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου στα Τίρανα.
  • «Ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται. Οι αντοχές του έχουν πια εξαντληθεί. Όποιοι έχουν άλλες σκέψεις στο μυαλό τους πρέπει να τις βγάλουν αμέσως. Μόνο η ψυχική αντοχή έχει παραμείνει» τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος εγκαινιάζοντας τη Δευτέρα ιατρείο για ανασφάλιστους επαγγελματοβιοτέχνες, ως Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού οργανισμού της Αρχιεπισκοπής «ΑΠΟΣΤΟΛΗ».
  • Επιχείρηση διάσωσης 75 μεταναστών που εντοπίσθηκαν σε βάρκα νοτίως του ακρωτηρίου Ταινάρου βρίσκεται σε εξέλιξη. Η βάρκα ρυμουλκείται από ιταλικό ρυμουλκό συνοδεία σκάφους του Λιμενικού προς την Καλαμάτα, όπου αναμένεται περί τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.
  • Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί αύριο Τρίτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπου θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής και το Ίδρυμα Konrad Adenauer Stiftung με θέμα «The Necessity of Europe». Ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Κόσμος

  • Για διαφαινόμενη πρόοδο στις σκληρές διαπραγματεύσεις για να ξεπεραστεί το δημοσιονομικό αδιέξοδο κάνει λόγο ο Μπαράκ Ομπάμα, όμως τονίζει ότι υπάρχει ακόμη πιθανότητα να οδηγηθούν οι ΗΠΑ σε στάση πληρωμών εάν δεν παραμερίσουν οι Ρεπουμπλικανοί τις κομματικές τους σκοπιμότητες. Προγραμματισμένη για το βράδυ της Δευτέρας «συνάντηση κορυφής» του Ομπάμα με τους ηγέτες του Κογκρέσου αναβλήθηκε «για να δοθεί περισσότερος χρόνος στη Γερουσία», καθώς παραμονεύει η διορία της Πέμπτης για την αύξηση του ορίου δανεισμού.
  • Ελάχιστοι πέραν του αμερικανικού στρατού έχουν δει, πόσο μάλλον καταγράψει, τι συμβαίνει στο διαβόητο κέντρο κράτησης του Γκουαντάναμο, «μαύρη» κληρονομιά της διακυβέρνησης Μπους και «ταφόπλακα» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που παρά τις δεσμεύσεις του Μπαράκ Ομπάμα παραμένει έως σήμερα ανοιχτό. Με βάση τις μαρτυρίες κρατουμένων-απεργών πείνας, η εφημερίδα The Guardian έρχεται να παρουσιάσει σε ένα συγκλονιστικό animation φιλμ τη βαρβαρότητα της καθημερινής ζωής στο Γκουαντάναμο και την οδυνηρή υποβολή σε αναγκαστική σίτιση.
  • Οι Ελβετοί ειδικοί που εξέτασαν προσωπικά αντικείμενα του Γιασέρ Αραφάτ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε νοσοκομείο της παρισινής περιφέρειας το 2004, επιβεβαίωσαν την «πιθανότητα» δηλητηρίασης του ιστορικού ηγέτη των Παλαιστινίων με τη ραδιενεργή ουσία πολώνιο 210, σύμφωνα με γνωμάτευσή τους που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση The Lancet.
  • Στελέχη του ιταλικού υπουργείου Υγείας εκφράζουν έντονες ανησυχίες για τυχόν νέες περικοπές στον προϋπολογισμό του, εν όψει της έγκρισης του κρατικού προϋπολογισμού του 2014 κατά το υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης υπό τον Ενρίκο Λέτα. «Αν εγκριθούν νέες οριζόντιες περικοπές κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα ολόκληρο το σύστημα δημόσιας υγείας της χώρας» προειδοποιούν, την ώρα που δημοσιεύματα αναφέρουν πως η κυβέρνηση εξετάζει «μαχαίρι» δύο έως τριών εκατ. ευρώ.
  • Σήμα κινδύνου εκπέμπει το Συμβούλιο της Ευρώπης για την ραγδαία αύξηση της φτώχειας στην Ισπανία και τις συνέπειές της για τα παιδιά και τα άτομα με αναπηρίες. Τα παιδιά έχουν πληγεί κατά τρόπο δυσανάλογο από τις περικοπές στην κοινωνική πρόνοια, την Υγεία και την Εκπαίδευση σε βαθμό που ορισμένα ζουν στην ανέχεια και έχουν επισιτιστικά προβλήματα, ενώ σημαντικό αντίκτυπο έχουν οι περικοπές και στις συνθήκες διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία και στην κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Οικονομία

  • Τη βεβαιότητα ότι δεν θα ληφθούν άλλα οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα, εξέφρασε από το Λουξεμβούργο, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, λίγο μετά τη λήξη του Eurogroup. Σε ό,τι αφορά το λεγόμενο «χρηματοδοτικό κενό» της Ελλάδας, ο Γ.Στουρνάρας το προσδιόρισε γύρω στα 5 δισ. ευρώ για το δεύτερο εξάμηνο του 2014 και γύρω στα 10,4-10,8 δισ. ευρώ για τη διετία (Ιουλίου 2014-Ιουλίου 2016).
  • «Στην Ελλάδα φαίνεται πως τώρα βελτιώνονται πραγματικά η οικονομική κατάσταση και το επενδυτικό κλίμα, με τον τουρισμό να έχει αυξηθεί φέτος κατά 20%», τονίζει ο επίτροπος Γιοχάνες Χαν, σε συνέντευξή του στο αυστριακό εβδομαδιαίο πολιτικό - οικονομικό περιοδικό «Προφίλ».
  • Το Δεκέμβριο ή το πολύ τον Ιανουάριο, μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης από την τρόικα, θα κριθεί εάν υπάρχει δημοσιονομικό κενό και σε ποιο ακριβές μέγεθος, οπότε θα αποφασιστεί και αν υπάρχει η ανάγκη για νέα δημοσιονομικά μέτρα. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι «δεν υπάρχει καμία υποστήριξη στο Eurogroup για κούρεμα του χρέους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου