Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2013

  • «Χέρι» σε περισσότερους από 50.000 τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογουμένων έχει βάλει η εφορία από την αρχή του έτους για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο. Τα αιτήματα που έχουν δεχθεί και έχουν εκτελέσει οι τράπεζες από τις αρχές του έτους εμφανίζουν αύξηση της τάξης του 130%, γεγονός που δείχνει ότι μια καταιγίδα κατασχέσεων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών να τονώσει τα δημόσια έσοδα.
  • Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του φυγόδικου επιχειρηματία με το οπλοστάσιο έχει εξαπολύσει η αστυνομία, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για περισσότερα όπλα σε κοντέινερ σε χώρους τράνζιτ, σε λιμάνια της Αττικής, καθώς εκτιμάται ότι συνολικά τα όπλα μπορεί να ξεπερνούν και τα 10.000 κομμάτια. Παράλληλα, διερευνάται εάν τμήμα του οπλισμού έχει σχέση με την Χρυσή Αυγή, καθώς και ενδεχόμενες σχέσεις του επιχειρηματία με την ΕΛ.ΑΣ.
  • Μπορεί το υπουργείο Παιδείας να ενεργοποίησε την ειδική ψηφιακή πλατφόρμα για την υποχρεωτική απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων, ωστόσο, το ενδιαφέρον των υπαλλήλων είναι μικρό, δεδομένης και της νέας 5νθήμερης απεργίας. Πάντως, το υπουργείο φέρνει στη Βουλή τροπολογία που μετατρέπει την άρνηση απογραφής σε ειδικό πειθαρχικό αδίκημα.
  • Ζήτημα εισαγγελέα είναι η εκκένωση του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής επαναλαμβάνει τις τελευταίες ημέρες ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής. Όπως τονίζει, το θέμα δεν είναι πλέον της αρμοδιότητάς του.
  • Το 5μελές δικαστικό συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου καλείται να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει ή όχι η ανάκριση σε βάρος του πρώην υπουργού Γ.Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. «Αγκάθι» στην όλη υπόθεση αποτελεί η Βουλή της μίας μέρας που συγκροτήθηκε μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.

Κόσμος

  • Παραχωρήσεις, με ανταλλάγματα, προσφέρει δημόσια η «σκληρή» πτέρυγα στο στρατόπεδο των Χριστιανοδημοκρατών πριν ξεκινήσει ο τρίτος και κρισμότερος γύρο διερευνητικών συνομιλιών με τους Σοσιαλδημοκράτες για το εάν θα ξεκινήσουν συζητήσεις για σχηματισμό κυβέρνησης. Μετά το «όχι» από τους Πράσινους, CDU και CSU περιμένουν το SPD την Πέμπτη για τις συνομιλίες που θα καθορίσουν εάν οι δύο πλευρές θέλουν ή όχι να αρχίσουν να καταρτίζουν συμφωνία για Μεγάλο Συνασπισμό.
  • Πυρ εναντίον ισλαμιστών, σύμφωνα με την Άγκυρα, ανταρτών στη Συρία άνοιξε ο τουρκικός στρατός στη μεθόριο, μετά από νέο «αδέσποτο» όλμο που έπεσε στην τουρκική πλευρά της μεθορίου. Ο όλμος δεν εξερράγη. Η Άγκυρα έχει επανειλημμένα προχωρήσει σε περιορισμένα αντίποινα μετά από ανάλογα περιστατικά στη μεθόριο.
  • Την ύστατη στιγμή υπερψήφισαν Βουλή και Γερουσία τη συμφωνία για ενδιάμεση λύση στο διπλό πρόβλημα του ορίου δανεισμού και του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού, αποτρέποντας το ενδεχόμενο αμερικανικής στάσης πληρωμών και ανοίγοντας ξανά τις δημόσιες υπηρεσίες. Ο Μπαράκ Ομπάμα κύρωσε τα ξημερώματα τη συμφωνία. Σημαντική ήττα για τους Ρεπουμπλικανούς η ψηφοφορία στη Βουλή, με τον σκληρό πυρήνα της πλειοψηφίας να καταψηφίζει αλλά να μην καταφέρνει να επιβληθεί.
  • Τα μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Πορτογαλίας για το 2014 πυροδοτούν ένα νέο κύμα έντονης κοινωνικής δυσαρέσκειας, που εκφράστηκε με την κήρυξη απεργιών και κινητοποιήσεων από πολλά συνδικάτα. Τα νέα μέτρα που περιλαμβάνει το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2014 πλήττουν κυρίως τους δημόσιους υπαλλήλους.
  • Μια ανάσα πριν χτυπήσει «κόκκινο» το όριο του δανεισμού των ΗΠΑ, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί στη Γερουσία κατέληξαν σε συμφωνία που απομακρύνει τον κίνδυνο στάσης πληρωμών και επιτρέπει την επαναλειτουργία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Η ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικανούς Βουλή των Αντιπροσώπων και η ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς Γερουσία αναμένεται να κυρώσουν άμεσα την πρόταση που θα λάβει ισχύ νόμου με την υπογραφή Ομπάμα, μόλις λίγες ώρες πριν το «σημείο μηδέν».

Οικονομία

  • Νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, με νέες πιστώσεις, χαμηλά επιτόκια, μεγαλύτερα διαστήματα αποπληρωμής και μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, επεξεργάζεται το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα Die Zeit στην ηλεκτρονική έκδοσή της.
  • Αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο ο αριθμός των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γραμματείας Καταναλωτή της ΓΣΕΕ, βάσει των οποίων από 10% πριν από 2,5 χρόνια, σήμερα έχουν εκτοξευθεί στο 65%. Ακόμη εκτιμούν ότι όσοι έλαβαν στεγαστικό δάνειο από το 2008 και μετά δεν μπορούν να το εξυπηρετήσουν, ενώ εκφράζουν φόβους για το τι θα συμβεί εάν υπάρξει άρση του προστατευτικού πλαισίου για την πρώτη κατοικία.
  • Κρατική βοήθεια ύψους 134 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη δικτύων αερίου στην Ελλάδα ενέκριναν οι αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές την Τετάρτη, στο πλαίσιο των προσπαθειών για άνοιγμα της αγοράς και ενίσχυση του ανταγωνισμού στον κλάδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου