Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2013

  • Στη Βουλή κατατέθηκε την Πέμπτη το νομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με το οποίο ρυθμίζονται θέματα για τις άδειες των δημοσίων υπαλλήλων, για την ενδυνάμωση της «Διαύγειας», αλλά και με τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ από το 2008.
  • Μία περίεργη υπόθεση απασχολεί την Αστυνομία στη Λάρισα καθώς, σε έλεγχο ρουτίνας που έγινε σε οικισμό Ρομά στα Φάρσαλα, όχι μόνο βρέθηκαν όπλα και ναρκωτικά, αλλά εντοπίστηκε και ένα τετράχρονο κοριτσάκι, το οποίο κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών ότι δεν ήταν με τους φυσικούς γονείς του.
  • Νεκρός εντοπίστηκε το απόγευμα στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Βασιλείου του Δήμου Πατρέων, 26χρονος ο οποίος λίγο μετά τις 8 το πρωί της Πέμπτης έπεσε από τη γέφυρα του Ρίου - Αντιρρίου.
  • Με μεγάλη πλειοψηφία αναμένεται να περάσει την ερχόμενη Τρίτη από τη Βουλή η τροπολογία για την αναστολή της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων ηγετικά στελέχη των οποίων εμπλέκονται σε εγκληματική οργάνωση ή σε τρομοκρατική δραστηριότητα. Επιμέρους ενστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, «παρών» θα ψηφίσει το ΚΚΕ.
  • Το θέμα της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα, ως εκπροσώπου της Ευρωομάδας της Αριστεράς, για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις προσεχείς ευρωεκλογές συζητήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, εξέλιξη που επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης βλέπει θετικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Κόσμος

  • Ένας νεκρός και εκατοντάδες καμένα σπίτια είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της πύρινης λαίλαπας που εξακολουθεί να μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή του Σίδνεϊ. Ο 60χρονος έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να σώσει το σπίτι του. Τουλάχιστον 2.000 πυροσβέστες έχουν κινητοποιηθεί και συνεχίζουν τη μάχη στα πύρινα μέτωπα.
  • Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου διέψευσε την πληροφορία Αμερικανού δημοσιογράφου ότι η χώρα του αποκάλυψε στην Τεχεράνη την ταυτότητα πρακτόρων του Ισραήλ που δρούσαν στο έδαφός της, κάνοντας λόγο για εκστρατεία δυσφήμισης της Άγκυρας.
  • Νέα έρευνα σε βάρος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι πρόκειται να ξεκινήσει η εισαγγελία του Μιλάνου μέχρι τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Όπως αναφέρει η Corriere della Sera, η έρευνα αφορά σε διαφθορά και απόπειρα δωροδοκίας για την εξαγορά μαρτύρων εκ μέρους του Καβαλιέρε στις δίκες για το σκάνδαλο Ρούμπιγκεϊτ και «Ρούμπι 2».
  • Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε την πώληση όπλων και πυρομαχικών συνολικής αξίας 10,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δύο από τις χώρες του Κόλπου που εκφράζουν ανοιχτά τη δυσπιστία τους απέναντι στο Ιράν θεωρώντας ότι η Τεχεράνη τρέφει «ηγεμονικές» φιλοδοξίες για την περιοχή.
  • Η επόμενη μέρα βρίσκει τις ΗΠΑ χωρίς την απειλή μιας στάσης πληρωμής. Όμως το διαρθρωτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το αμερικανικό Κογκρέσο παραμένει και πιέζει, εκτιμά η Χενριέτε Ριτς, από το ίδρυμα SWP του Βερολίνου.

Οικονομία

  • Η Ελλάδα προσελκύει πάλι ξένους επενδυτές που αναμένουν μεγαλύτερη άνοδο του χρηματιστηρίου και ανάκαμψη της οικονομίας της, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters. Ο γενικός δείκτης του ΧΑ, σημειώνεται, είναι αυξημένος κατά 24% από την αρχή του 2013, περισσότερο απ' ότι ο δείκτης DAX του γερμανικού χρηματιστηρίου (15%) και ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών FTSE 300 (11%).
  • Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν τελικά οι τιμές των μετοχών στη συνεδρίαση της Πέμπτης, καθώς στα τελευταία λεπτά των συναλλαγών αυξήθηκε το αγοραστικό ενδιαφέρον, με την αγορά να κλείνει στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα του περασμένου Μαΐου. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.138,90 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,23%.
  • Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται οι αποφάσεις για την αμυντική βιομηχανία, οπότε προγραμματίζεται και τηλεδιάσκεψη με την τρόικα -η οποία αναβλήθηκε εκ νέου σήμερα. Η κυβέρνηση δηλώνει αμετακίνητη στη θέση για αναδιάρθρωση εν λειτουργία των ΕΑΣ και συζητεί μόνο διάσπαση του στρατιωτικού από το πολιτικό σκέλος, με διάσωση του πρώτου και επ' ουδενί δεν δέχεται την άποψη της τρόικας για ρευστοποίηση της εταιρείας, όπως υπογραμμίστηκε μετά τη νέα συνάντηση Στουρνάρα-Γεννηματά.

Αθλητισμός

  • Από τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, το Σάββατο, για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος ξεκινά ο αγωνιστικός... γολγοθάς του ΠΑΟΚ που σε 23 μέρες καλείται να δώσει 7 διαδοχικά παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις που μετέχει.
  • Ο Ίκερ Κασίγιας αποτελεί την σημαία της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς για πάνω από 10 χρόνια αποτελούσε τον βασικό τερματοφύλακα της. Όμως τους τελευταίους εννιά μήνες είναι αναπληρωματικός του Ντιέγκο Λόπεζ και βρίσκεται μονίμα στον πάγκο.Αν και ο ίδιος δήλωνε πως ακόμα και έτσι θα παραμείνει στην ομάδα,φαίνεται πως πια η υπομονή του τελείωσε και σύμφωνα με δηλώσεις του ανδεν αλλάξει κάτι μέχρι τον Ιανουάριο θα ζητήσει την παραχώρηση του.
  • Θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας βρέθηκε ο ποδοσφαιριστής της Καλλονής, Γιώργος Μανούσος, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από το ΕΣΚΑΝ μετά το παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας μεταξύ του Αστέρα Τρίπολης και της ομάδας της Μυτιλήνης. Ο 26χρονος επιθετικός ενημερώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης τηλεφωνικά για τα αποτελέσματα της εξέτασης του δείγματος που έδωσε και ακολούθως ενημέρωσε το σύλλογό του, που με τη σειρά του εξέδωσε ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου