Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, 2013

  • Προς κάθε κατεύθυνση συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για την υπόθεση του 4χρονου κοριτσιού, ενώ συνεργασία υπάρχει και με την Interpol, καθώς εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο ύπαρξης διεθνούς κυκλώματος αρπαγής ανηλίκων. Οι έρευνες συνεχίζονται και σε σχέση με τα υπόλοιπα 14 παιδιά του ζευγαριού. Ο 40χρονος και η 39χρονη θα απολογηθούν τη Δευτέρα, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Χιλιάδες τα τηλεφωνήματα από πολίτες, που δίνουν πληροφορίες.
  • Η σορός ενός άνδρα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων βρέθηκε απανθρακωμένη το απόγευμα του Σαββάτου σε οικόπεδο επί της οδού Σαλαμίνος 48 στο Μενίδι. Η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, ενώ προανάκριση διενεργεί για την υπόθεση το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής, της Ασφάλειας Αττικής.
  • Μήνυμα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης με πνευματικό τρόπο, ώστε αυτή να αποδειχτεί πολύτιμη διέξοδος για την εξεύρεση της πραγματικής ευτυχίας, απηύθυνε από τη Θεσσαλονίκη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας σημείωσε ότι είναι απαραίτητο ο ελληνικός λαός να οπλιστεί με υπομονή και ελπίδα, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες τού καθημερινού βίου.
  • Με την προγραμματισμένη συναυλία για την προάσπιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο κατά της διαθεσιμότητας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που πραγματοποίησαν το Σάββατο εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, που βρίσκονται σε απεργία διαρκείας από τις αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς και φοιτητές και η ΟΛΜΕ.
  • Συναγερμός σήμανε νωρίτερα το Σάββατο στην πλατεία Μαβίλη, καθώς εντοπίστηκε ύποπτη τσάντα στην συμβολή των οδών Σούτσου και Βασ.Σοφίας, κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ. Στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί και τελικά έγινε ελεγχόμενη έκρηξη.

Κόσμος

  • Στις κάλπες προσέρχονται την Κυριακή οι πολίτες του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου, πρόωρα για πρώτη φορά από το 1960. Τις εκλογές προκάλεσε η απόφαση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να παραιτηθεί, λόγω σκανδάλου παρακολουθήσεων. Ο ίδιος πάντως διεκδικεί και πάλι την πρωθυπουργία.
  • Στις Αρχές του Λιβάνου παραδόθηκαν από τους απαγωγείς τους οι δύο τούρκοι πιλότοι των Τουρκικών Αερογραμμών, που ήταν όμηροι από τον περασμένο Αύγουστο στον Λίβανο. Οι δύο πιλότοι αναμένεται να επιστρέψουν στην Τουρκία αεροπορικώς εντός λίγων ωρών.
  • Σεισμός 6,8 βαθμών σημειώθηκε το Σάββατο ανοιχτά της δυτικής ακτής του Μεξικού, 90 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ουαταμπάμπο στην πολιτεία Σονόρα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής USGS. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές από τη σεισμική δόνηση.
  • Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κόντρα στις πολιτικές λιτότητες. Ομάδα νεαρών, φορώντας μάσκες, πέταξαν βόμβες μολότοφ, μπουκάλια, και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες προχώρησαν σε 12 προσαγωγές. Νωρίτερα, περίπου 10 νεαροί με καλυμμένα τα πρόσωπά τους πέταξαν μπουκάλια προς τα γραφεία της ακροδεξιάς οργάνωσης CasaPound κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ρώμης «Τέρμινι».
  • Άρχισε η νέα δίκη του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ με μια κεκλεισμένων των θυρών ακροαματική διαδικασία κατά την οποία κατέθεσαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της αιγυπτιακής ασφάλειας, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Οικονομία

  • «Ώς το Ιούνιο θα είναι κόλαση. Θα παιχθούν και θα κριθούν όλα με τους δανειστές μας» αναφέρει μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Η εφημερίδα αποκαλύπτει τον κατάλογο 35 σημείων με όλα όσα ζητούν οι εκπρόσωποι των δανειστών από πέντε υπουργούς, τους Γιάννη Στουρνάρα, Γιάννη Βρούτση, Κωστή Χατζηδάκη, Κυριάκο Μητσοτάκη και Άδωνη Γεωργιάδη.
  • Τέλος στην πολύχρονη καθυστέρηση της απονομής σύνταξης, αλλά και στην πολυδαίδαλη γραφειοκρατική διαδικασία ενημέρωσης των ασφαλισμένων για τα δικαιώματά τους φιλοδοξεί να βάλει το υπουργείο Εργασίας μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος «Άτλας», που αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το 2015.
  • Η συμφωνία με την οποία αποφεύχθηκε η στάση πληρωμών των ΗΠΑ δεν προσφέρει πραγματική λύση στα προβλήματα που δημιουργούνται από τις αμερικανικές διενέξεις για το χρέος, δήλωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Άνχελ Γκουρία. «Θα έχουμε όλοι ένα πολύ δύσκολο Δεκέμβριο, ένα πολύ δύσκολο Ιανουάριο και ένα δύσκολο Φεβρουάριο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου